Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na 4 maanden is de UFC weer terug in Australië. Het laatste evenement dat in ‘The Land Down Under’ gehouden werd was UFC 193: Rousey vs. Holm.


Of we ook dit keer weer zo’n historisch moment mogen meemaken is nog maar de vraag, maar uiteraard reden genoeg om zondagochtend in te schakelen!

 Onderstaand de complete main card voor UFC Fight Night 85.

Bec Rawlings vs. Seo Hee Ham

Bec Rawlings

Record : 6-4 (UFC: 1-1)
Geb.Datum : 11 februari 1989. Land : Australië
Twitter : @rowdybec
Gym : Impact MMA
Notable Wins :-
Bonus: –
VS.

Seo Hee Ham

Record : 16-6 (UFC 1-1)
Geb.Datum : 8 maart 1987 . Land : Zuid Korea
Twitter : –
Gym: Busan Team MAD
Notable Wins :-
Bonus: Fight of the Night

Extra info:
Bec Rawlings werd bekend bij het grote MMA publiek toen zij een contract tekende bij Invicta. Niet lang daarna kondigde de UFC aan om een vrouwen Strawweight divisie op te starten. Via een Ultimate Fighter seizoen zou de eerste Strawweight kampioene gekroond worden. Rawlings moest haar meerdere erkennen in Tecia Torres. Haar eerste gevecht na TUF was Heather Jo Clark, waar ze verloor. Haar eerste winstpartij in de UFC kwam vorig jaar mei tegen Lisa Ellis die door een mooie RnC moest aftikken.

Seo Hee Ham gaat al een hele tijd mee in de wereld van het MMA. Ze begon haar carrière in Japan, bij de promotie DEEP, waarna ze overstapte naar Smackgirl en vervolges JEWELS. In Azie wist zij een record van 15-5 te vergaren waarna de UFC haar opnam in het roster. Haar debuut verliep niet vlekkeloos ze verloor van Calderwood, maar kwam in het volgende gevecht tegen Casey in de ‘win column’ terecht.

Keys to success:
Beide dames hebben een super agressieve vechtstijl dus het beloofd een absoluut slugfest te worden. Rawlings wil het gevecht absoluut staande houden en zal willen profiteren van haar lengte voordeel.  Ook “Hamderlei Silva” heeft het meeste baat bij een ‘stand-up’ fight. Dankzij haar kickboks achtergrond zal zij voordeel kunnen behalen door harde, geplaatste leg kicks. Hierbij zal ze moeten waken voor de takedown attempts die Rawlings wellicht zal proberen naar aanleiding van deze kicks.

Het blijft de vraag wie ondanks de agressieve vechtstijl het meeste in de tank heeft in de 3e ronde.

James Te Huna vs. Steve Bossé

James Te Huna

Record : 16-8 (UFC: 5-4)
Geb.Datum : 29 september 1981. Land : Australië
Twitter : @jamestehuna
Gym : Athletic Allstars
Notable Wins : Ryan Jimmo
Bonus: Fight of the Night
VS.

Steve Bossé

Record : 10-2 (UFC: 0-1)
Geb.Datum : 29 juli 1981 . Land : Canada
Twitter : @thebossufc
Gym: Tristar
Notable Wins : Wes Sims
Bonus: –

Extra info:
James Te Huna maakte zijn professionele debuut in 2003 voor de promotie Spartan Reality Fight. Zijn gevecht ging verloren, maar dat stopte hem niet om zijn MMA carriere toch gevolg te geven. Voordat de UFC hem een contract aanbood vocht Te Huna enkel in Australie en had hij een record van 11-4. Na zijn eerst UFC verlies tegen Alexander Gustafsson wist Te Huna er 4 op rij te winnen. Helaas kwam in mei 2013 een grote ommekeer. Na zijn submission verlies tegen Teixeira verloor hij er nog twee. Een KO tegen Shogun en een submission tegen Marquardt.

Steve Bossé is voor de doorsnee MMA fan minder bekend. Op 27 juni 2015 maakte Bossé zijn UFC debuut met een record van 10-1. Hij viel meteen op tijdens zij debuut, maar helaas niet op een postieve manier. Na precies 29 seconden kreeg Bosse een harde trap tegen het hoofd te verwerken en ging keihard KO.

Beide mannen zullen er dus alles aan moeten doen om de winst te behalen.

Keys to success:
In dit gevecht zien we twee verschillende stijlen tegenover elkaar staan. Steve Bosse heeft door zijn snelle verlies nog niet veel kunnen laten zien in de UFC, maar we kunnen er zeker van zijn dat Bossé het staande wil houden en er geen probleem mee heeft om het gevecht de volle lengte te laten gaan door zijn uitstekende cardio.

Te Huna zal er geen probleem mee hebben om het staande gevecht met Bossé aan te gaan. Te Huna zal zijn wrestling echter moeten incorporeren om het voordeel te halen. Mocht het Te Huna lukken om het gevecht naar de grond te brengen heeft hij overduidelijk het voordeel en zal het d.m.v. Ground and Pound willen afmaken.

Dan Kelly vs. Antonio Carlos Junior

Dan Kelly

Record : 10-1 (UFC: 3-1)
Geb.Datum : 31 oktober 1977. Land : Australië
Twitter : @dankellyjudo
Gym : Resilience Training Center
Notable Wins :Patrick Walsh
Bonus: –
VS.

Antonio Carlos Junior

Record :5-1-1 (UFC :2-1-1)
Geb.Datum : 16 maart 1990. Land : Brazilië
Twitter : @acjrc_sapato
Gym: Nova União
Notable Wins : Eddie Gordon, Vitor Miranda
Bonus: –

Extra info:
De doorgewinterde Dan Kelly staat dit weekend alweer voor zijn 5e UFC gevecht. Maar wat misschien nog meer bewonderenswaardig is, hij kwam op 4 verschillende Olympische Spelen uit voor zin land Australië in de discipline judo.

Kelly verloor slechts éénmaal in de UFC (tegen Sam Alvey), maar won er tot nu toe drie.

Ook Antonio Carlos Junior is inmiddels aan de UFC gewend. Nadat hij TUF Brazlië wist te winnen tegen Vitor Miranda verloor ook hij zijn enige UFC gevecht tot nu toe. Patrick Cummins bleek te sterk en pakte de beslissing. Hierna kwam ACJ sterk terug en pakte Eddie Gordon net voor het einde van ronde 3 in een mooie RnC. Zijn laatste gevecht met Kevin Casey werd gestaakt na een onfortuinlijke poke in het oog van Casey.

Keys to success:
Gezien de judo achtergrond van Kelly zal dit een moeilijk gevecht voor hem worden. Zijn grootste wapen zal waarschijnlijk meteen tegen hem werken nadat hij het ter executie gebracht heeft. Carlos Jr. is een getalenteerd BJJ beoefenaar en heeft hier overduidelijk het voordeel. Kelly zal het grappling gevecht moeten winnen tussen de transities door om succesvol te zijn.

Jake Matthews vs. Johnny Case

Jake Matthews

Record : 9-1 (UFC: 3-1)
Geb.Datum : 19 augustus 1994. Land : Australië
Twitter : @jakebjjmma
Gym : XLR8 Training Center
Notable Wins : Vagner Rocha
Bonus: –
VS.

Johnny Case

Record : 22-4 (UFC: 4-0)
Geb.Datum : 28 june 1989. Land : USA
Twitter : @hollywoodcase
Gym: Power MMA and Fitness
Notable Wins : Yan Cabral
Bonus: Performance of the Night

Extra info:

Matthews wordt gezien als een van de grootste MMA talenten van Australië. Op 18 jarige leeftijd maakte hij zijn MMA debuut en nauwelijks twee jaar later vocht hij zijn eerste partij in de UFC. Sindsdien vocht Matthews vier keer en verloor alleen van James Vick.

Tegenover hem staat dit weekend Johnny Case die ook sinds zijn 18e MMA partijen afwerkt. Bij Case duurde het iets langer voordat hij op de radar van de UFC kwam, maar het resultaat is er zeker niet minder om. Vier partijen en nog steeds ongeslagen!

Keys to success:
Jake Matthews heeft normaal gesproken één versnelling en dat is de 6e. Doordat hij constant druk uit gaat oefenen op Case zal hij het voordeel hebben in dit gevecht. De vraag is of hij Case naar de grond kan brengen. Case beschikt over uitstekende worstelvaardigheden en zal deze tot uitvoering brengen door ze voor te bereiden met een sterke stand-up game.

Neil Magny vs. Hector Lombard

Neil Magny

Record :17-4 (UFC: 10-3)
Geb.Datum : 3 augustus 1987. Land : USA
Twitter : @neilmagny
Gym : Elevation Fight Team
Notable Wins :Kelvin Gastelum, Hyun Gyu Lim, Tim Means
Bonus: 2x Performance of the Night + Fight of the Night
VS.

Hector Lombard

Record : 34-4-1 (2) (UFC: 3-2 (1))
Geb.Datum : 2 februari 1978. Land : Cuba
Twitter : @hectorlombard
Gym: ATT
Notable Wins : Jake Shields, Nate Marquardt, Rousimar Palhares, Alex Shlemenko
Bonus: –

Extra info:
Hij staat er weer hoor, Neil Magny, misschien wel de actiefste UFC fighter op het huidige roster. Magny is altijd goed voor gemiddeld 4 á 5 partijen per jaar en schroomt niet om gevechten op ‘short notice’ aan te nemen. Zijn ‘7 fight winning streak’ werd doorbroken door Demian Maia, die op de grond toch een flinke maat te groot voor Magny bleek. Lang stond Magny er niet bij stil en heeft er alweer twee op rij weten te winnen. Erick Silva en Kelvin Gastelum moesten eraan geloven.

Hector Lombard is een alom geprezen judoka, die al sinds 2004 MMA beoefend. Via de kleinere organisaties kwam Lombard terecht bij Pride, Bellator en uiteindelijk de UFC. Zijn record in de UFC is nog niet om naar huis te schrijven. Sinds 2012 heeft hij een UFC record van 3-2-0-1. Op 3 januari 2015 werd Lombard gepakt op het gebruik van verboden middelen (steroids), zijn schorsing zit erop en hij is klaar om het op te nemen tegen Magny.

Keys to success:
Net als Kelly zal ook Lombard de wedstrijd naar zich toe moeten trekken door gebruik te maken van zijn uitstekende judo vaardigheden. Tel hier zijn oerkracht bij op en je hebt een gouden combinatie.

Magny zal op zijn beurt moeten profiteren van zijn groot lengte voordeel en betere cardio.
Gaat het naar de 2e en 3e ronde moet Magny de wedstrijd gaan domineren en laten zien dat hij de actievere vechter is.

Mark Hunt vs. Frank Mir

Mark Hunt

Record :11-10-1 (UFC: 6-4-1)
Geb.Datum : 23 maart 1974. Land :Australië
Twitter : @markhunt1974
Gym : ATT
Notable Wins : Roy Nelson, Stefan Struve
Bonus: 2x Fight of the Night, 2x KO of the Night, Performance of the Night
VS.

Frank Mir

Record : 18-10 (UFC: 16-10)
Geb.Datum : 24 mei 1979. Land : USA
Twitter : @thefrankmir
Gym: Lundell MMA
Notable Wins : Tim Sylvia, Brock Lesnar, Mirco CroCop, Roy Nelson
Bonus: 2x Performance of the Night, 2x Submission of the Night

Extra info:
Twee echte veteranen in de vechtsport wereld gaan het zondagavond tegen elkaar opnemen in het main event van de avond. Mark Hunt die naamsbekendheid verkreeg door zijn spannende kickboksgevechten in o.a. K-1 en MMA partijen in Pride maakte in 2010 zijn UFC debuut. Na een slecht begin wist Hunt er 5 van zijn zes opvolgende partijen te winnen. Er werd zelfs gefluisterd dat Hunt tegen een titelgevecht aan zou zitten. Eind 2014 kreeg Hunt de kans van zijn leven, toen hij het tegen Werdum mocht opnemen voor de interim UFC Heavyweight titel. Fabricio Werdum was echter sterker en Hunt moest zijn meerdere erkennen. Hunt’s laatste gevecht (tegen Bigfoot Silva) werd gewonnen op, hoe kan het ook anders, KO!

Frank Mir is misschien wel de langstzittende UFC vechter. Mir is namelijk al sinds UFC 34 (in 2001) bij. Mir werd in 2004 UFC Heavyweight kampioen, door een zwaar motorongeluk moest Frank zijn titel opgeven en lijdzaam toekijken hoe anderen ‘zijn’ titel om hun middel droegen. In 2009 was de tijd voor Mir aangebroken om zichzelf weer de kampioen te mogen noemen. Tegenover hem in de Octogon stond echter niemand minder dan een ontketende Brock Lesnar, die op wraak uit was na een eerder verloren partij. Lesnar bleef die avond UFC Heavyweight kampioen en Mir bleef met lege handen achter. In 2012 deed zich een nieuwe kans voor om te mogen vechten voor de titel, maar dit keer was Junior Dos Santos de betere. Mir raakte van het juiste pad af en verloor 4 partijen op rij voordat hij weer wist te winnen. Na 2 hele sterke optredens tegen Silva en Duffee vocht Mir een matige partij tegen Arlovski en verloor.

Keys to success:
Het mag voor niemand als verrassing komen dat Hunt zijn KO power wil inzetten om het gevecht te winnen en Frank Mir op de grond een ontzettend groot voordeel zal hebben. Soms kan het spelletje heel eenvoudig zijn!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

EPIC Hangout #029: UFC Nederland en EPIC MMA in December

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

The Ultimate Fighter 25 – Team Garbrandt vs. Team Dillashaw – aflevering 2

Voor degene die na een dag lang Koningsdag festiviteiten lekker wil onderuit hangen op ...

Amanda Nunes wil titel verdedigen tegen Ronda Rousey

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Braziliaanse Amanda ‘Lioness’ Nunes ...

UFC 207: Nunes vs. Rousey: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgennacht zien wij hoe Amanda ...