Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

8 mei is het dan eindelijk zo ver, de UFC komt naar Rotterdam. En aan de Card zal het niet liggen want we worden getrakteerd op een aantal goede partijen, om je voor te bereiden op dit evenement zetten we hier alle aangekondigde gevechten op een rij.  


Het zal hopelijk de eerste van vele keren zijn dat de UFC ons kikkerlandje bezoekt en dat ligt vrijwel geheel aan het publiek en de interesse. Hoe dat de Card ingedeeld zal worden is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat Alistair Overeem het zal opnemen tegen teamgenoot Andrei Arlovski in het Main Event van de avond.

Heavyweight Fight: Alistair Overeem #3 (40-14-0-1 NC) vs. Andrei Arlovski #6 (25-11-0-1 NC)

Overeem is wellicht de succesvolste Nederlandse UFC vechter van deze tijd en zal met een winst over teamgenoot Arlovski een “Titleshot” verdienen. In ieder geval als we Dana White moeten geloven, het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een atleet een “Title-shot” beloofd word en vervolgens niet krijgt. Overeem heeft drie achtereenvolgende partijen gewonnen waaronder een KO over voormalig kampioen Junior Dos Santos. Andrei Arlovski is een voormalig UFC kampioen en had zijn eerste partij in de UFC in november van 2000. Sinds die periode heeft Arlovski ook tijden gehad in andere organisaties zoals EliteXC en Strikeforce. Tijdens zijn terugkomst naar de UFC in juni van 2014 wist hij 4 achtereenvolgende partijen te winnen om zo terug in de top te komen. Arlovski heeft in januari tegenover Stipe Miocic gestaan en daar van verloren op (T)KO in de eerste ronde. Twee hele ervaren atleten in een gevecht waaruit de volgende uitdager zal voortkomen.

Heavyweight Fight: Stefan Struve (30-8-0) vs. Antonio Silva #12 (19-8-0-1 NC)

Hoogstwaarschijnlijk zal dit het Co-Main Event van de avond worden alleen is dat nog niet bevestigd. Struve heeft naar eigen zeggen wat goed te maken van zijn vorige gevecht en heeft aangegeven er een spectaculair gevecht van te willen maken. Hij komt af van een verlies tegen Jared Rosholt in november tijdens UFC 193, een gevecht waar het er gewoon niet uit kwam, aldus Struve. Voor die partij had hij een geweldig gevecht neergezet tegen een legende in Minotauro Nogueira en weten we dat hij kwalitatief meer waard is dan zijn laatste partij. Beide mannen hebben tijdens UFC 193 een verlies opgelopen, alleen was het Mark Hunt die van Silva won door middel van een (T)KO. Een gevecht wat best veel kan betekenen aangezien de Heavyweight divisie van de UFC niet bepaald diep is.

Welterweight Fight: Gunnar Nelson (14-2-1) vs. Albert Tumenov #14 (17-2-0)

Albert Tumenov heeft 5 achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan en is een atleet om rekening mee te houden in de Welterweight divisie. Zijn laatste winstpartij was tegen Lorenz Larkin via verdeeld besluit. Voor Tumenov zal het zaak zijn om het gevecht staande te houden en zijn combinaties te landen. Gunnar Nelson komt van een verliespartij af tegen Demian Maia afgelopen december in een unaniem besluit. De grondspecialist zal dit gevecht waarschijnlijk zo snel mogelijk naar de grond willen werken en daar zijn voordeel te behalen. Een gevecht wat voor de nodige opschudding kan zorgen in de Welterweight divisie.

Lightweight Fight: Yan Cabral (12-2-0) vs. Reza Madadi (13-4-0)

De Braziliaanse Yan Cabral was ongeslagen toen hij in de UFC terecht kwam in 2013, sindsdien staat hij 2-2 met als laatste een verliespartij tegen Johnny Case. Met 11 submission winsten op zijn naam is het duidelijk wat zijn sterke kant is en kunnen we er vanuit gaan dat dat ook zijn gameplan zal zijn. Reza Madadi heeft zelf ook 8 submission winsten op zijn naam staan maar of die graag naar de grond wil met de Nova Uniao vechter moet nog blijken. Net als Cabral staat Madadi ook 2-2 maar zijn verlies kwam aan de hand van Norman Parke. Beide sterke grapplers en als dit een een grond gevecht gaat worden zal het in ieder geval van hoge kwaliteit zijn.  

Light-Heavyweight Fight: Francimar Barroso (18-4-0) vs. Nikita Krylov #14 (19-4-0)

Barroso is ook een product van het befaamde team in Brazilië, Nova Uniao. Hij heeft twee achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan en staat 3-1 in de organisatie. Zijn enige verliespartij in de UFC kwam aan de hand van Nederlander Hans Stringer. Hoewel Barroso alleen nog maar “decisions” heeft meegemaakt in de UFC is dat bij zijn tegenstander nog niet voor gekomen. Sterker nog van de 6 partijen in de UFC is Nikita Krylov maar 1 maal voorbij de 1ste ronde gekomen, Krylov staat 4-2 in de organisatie. Beide mannen zijn erg “well-rounded” en wisselen hun volledige records beide af met (T)KO’s en Submissionwinsten. 

Welterweight Fight: Peter Sobotta (15-5-1) vs. Dominic Waters (9-4-0)

Peter Sobotta komt van een verliespartij tegen Kyle Noke af tijdens UFC 193 in november. Sindsdien heeft hij een nieuw contract getekend bij de UFC en is het niet verbazend dat hij op de Rotterdam Card komt te staan. De Poolse atleet, wonend in Duitsland heeft al twee maal eerder in Europa gevochten beide keren was dat in Berlijn. Dit is Sobotta’s tweede run in de organisatie en staat in totaal 2-4 in de UFC. Voor Waters is een winstpartij ook zeker nodig aangezien hij 0-2 staat in de organisatie. Zijn laatste partij kwam aan de hand van Dong Hyun Kim via KO in de eerste ronde. Ook deze twee mannen beschikken over een “well-rounded” arsenaal en het is de vraag waar dit gevecht gaat plaatsvinden.

Lightweight Fight: Rustam Khabilov (19-1-0) vs. Chris Wade (11-1-0)

Rustam Khabilov staat 4-2 in de UFC en heeft zijn laatste partij gewonnen via unaniem besluit. Die partij was tegen Norman Parke afgelopen februari op de Bisping vs. Silva Card in Londen. Hij valt in voor Magomedov die helaas moest terug trekken vanwege een knieblessure. Hij staat bekend om zijn grappling en Sambo skills en zal met zijn druk een sterke test zijn voor zijn tegenstander. Wade staat bekend om zijn grappling skills en het is veilig om aan te nemen dat hij dit gevecht ook naar de grond wil brengen. met een submission in de eerste ronde wist Wade zijn tegenstander, Medhi Baghdad te finishen. Een gevecht voor Wade om wellicht in die top 15 te komen en een gevecht voor Magomedov om te stijgen.

Nick Hein (13-2-0-1 NC) vs. Jon Tuck (9-2-0)

De Duitse Nick Hein staat 3-1 in de UFC waarvan zijn laatste partij een overwinning was over Yusuke Kasuya afgelopen september. De Duitser heeft meer dan 35 nationale en internationale medailles behaald in het Judo en gebruikt die skills dan ook erg goed in het MMA. Een explosieve vechter die de partij meestal wel naar de grond weet te brengen. Tuck heeft niet gevochten sinds mei vorig jaar, een winstpartij over Tae Hyun Bang die hij via submission won in de eerste ronde. De 31 jarige Amerikaan is erg “well-rounded” en zal in elke situatie van wanten weten.

Magnus Cedenblad (13-4-0) vs. Garreth McLellan  (12-3-0)

De Zweedse Cedenblad zegt over zichzelf, “My strength is that I don’t have any weaknesses”. Hij staat 3-1 in de UFC en heeft zijn laatste partij gewonnen via unaniem besluit over Scott Askham afgelopen oktober. Hij staat vooral bekend om zijn grappling skills en heeft ook 2 submissionwinsten op zijn naam staan in de UFC. Zijn tegenstander McLellan staat 1-1 in de UFC met zijn laatste partij een derde ronde KO over Bubba Bush. De Zuid-Afrikaan is voormalig Extreme Fighting Championship en heeft 7 eerste ronde finishes op zijn naam staan. 
We hebben al heel wat spectaculaire gevechten op de Card staan houd EPIC MMA in de gaten voor nog meer toevoegingen voor UFC Rotterdam.
   
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night Fortaleza Free Fight: Belfort vs. Rockhold

Vitor Belfort hoopt zijn negatieve reeks te doorbreken tegen Kelvin Gastelum op UFC Fight ...

UFC 220 Miocic vs. Ngannou Recap

Stipe Miocic stapte afgelopen nacht de Octagon in met de wetenschap dat hij geschiedenis ...

Michael Bisping: ”Waarschijnlijk wordt het Yoel, maar je hebt altijd nog een ‘wild card’.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.UFC-middengewicht kampioen Michael ‘The Count’ Bisping ...