Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT- Eindelijk was er weer een UFC PPV evenement. Een evenement waar door veel mensen naar uit werd gekeken. Conor McGregor nam het op tegen Nate Diaz. Een gevecht in de Welterweight divisie. Ook stond het titelgevecht tussen UFC Bantamweight Kampioene Holly Holm en voormalig Strikeforce Kampioene Miesha Tate op het programma. In deze recap behandelen we de vijf gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 12 gevechten van UFC 196 in Las Vegas, Nevada.


(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link http://www.epicmma.nl/2016/03/preview-alles-wat-je-moet-weten-over.html )
1. Amanda ”The Lioness” Nunes vs. Valentina ”The Bullet” ShevchenkoOp voorhand werd verwacht dat het gevecht tussen Amanda Nunes en Valentina Shevchenko een zeer competitief gevecht zou zijn. Dit klopte ook. In de eerste ronde was het vooral Nunes die net iets meer deed dan Shevchenko. Heel veel gebeurde er niet, behalve dan dat Nunes dreigender was dan haar tegenstandster.
In de tweede ronde was Nunes opnieuw beter dan Shevchenko, en wist ditmaal ook echt schade aan te brengen zowel staand als op de grond vanuit toppositie. Met twee rondes in de zak wist Nunes dat ze de derde ronde op save kon spelen.
Shevchenko dacht daar echter anders over en leek Nunes in die derde ronde eindelijk aan het wankelen te brengen. De cardio van Nunes in de latere rondes heeft haar al eens eerder opgebroken in het gevecht destijds tegen Cat Zingano. Ditmaal was het niet voldoende en wist Nunes de derde ronde te overleven. De Braziliaanse won twee van de drie rondes, en lijkt daarmee haar positie in de Top 5 van de divisie te verstevigen. Wie de volgende tegenstandster van Nunes moet worden was voor de Braziliaanse duidelijk : Miesha Tate. Maar aangezien wat er later die avond gebeurde lijkt dat allerminst voor de hand liggend. Voor Shevchenko is dit na haar short notice win tegen Sarah Kaufman haar eerste verlies in de UFC. De Kirgizische die vanuit Lima, Peru vecht zal waarschijnlijk geranked blijven, maar zal haar volgende gevecht moeten winnen om in die Top 15 te blijven.


2. Corey ”Beastin 25/8” Anderson vs. ”Filthy” Tom LawlorHet gevecht tussen Corey Anderson en Tom Lawlor kende twee gezichten. Tom Lawlor begon uiterst scherp aan het gevecht, en had Anderson al snel aan het wankelen. Anderson herstelde vrij snel, maar moest opnieuw een harde klap verwerken. Maar net als eerder wist Anderson het moment te overleven. In de verder rest van die ronde leek het vrij gelijk op te gaan waardoor Tom Lawlor ronde 1 duidelijk leek te winnen. In de tweede ronde waren beiden mannen het meest aan elkaar gewaagd. Zowel Anderson als Lawlor weten beiden redelijke stoten uit te delen, maar niemand komt ooit in gevaar. Anderson loopt veel achteruit maar weet wel te scoren met een takedown. Iets wat hem in deze gelijkwaardige ronde waarschijnlijk het voordeel opleverde. In de derde ronde nam Anderson het gevecht over, en weet Tom Lawlor (die toch zeer sterk is vanaf zijn rug) zijn wil qua worstelen op te leggen. Een duidelijke ronde voor ”Beastin 25/8” die daarmee dus de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Anderson won op alle scorekaarten. Wat het meest verbazingwekkend was waren de scorekaarten van twee juryleden. Deze leken in de eerste ronde met de rug naar de Octagon te hebben gezeten en durfden Anderson ook de eerste ronde te geven. Een ronde die duidelijk voor Lawlor was. De verbazing was dan ook van Lawlor’s hoofd af te lezen toen Bruce Buffer twee keer 30-27 voorlas.
Voor Corey Anderson lijkt het nu tijd om echt naar boven te gaan kijken. Met vijf overwinningen in zes UFC gevechten lijkt een Top 10 gevecht voor de Amerikaan absoluut een must. Of deze er ook gaat komen zal de toekomst uitwijzen.


3. Gian Villante vs. Ilir ”The Sledgehammer” LatifiEen van de meest tegenvallende gevechten van de avond was het gevecht tussen de Amerikaans-Italiaanse Gian Villante en de Zweeds-Albanese Ilir Latifi. Beide mannen staan bekend om hun standup en bezitten beiden behoorlijke KO power. Beide mannen leken zich daar ook ter degen van bewust en waren zeer op hun hoede. Villante kwam nooit echt in het gevecht, en wist slechts enkele keren Latifi te raken. Latifi daarentegen was wel wat actiever en noteerde af en toe een goede stoot op de kin van Villante. Villante die trainingspartner en beste vriend Chris Weidman in de corner had staan had zich waarschijnlijk meer van dit gevecht voorgesteld. Latifi liep na drie rondes met een brede smile en juichend weg aangezien het duidelijk was wie dit gevecht had gewonnen. Latifi pakte uiteindelijk dus de overwinning in een zeer ”uneventfull” gevecht en zal daarmee over Villante heen hoppen nadat de rankings worden geupdated.


4. Holly ”The Preacher’s Daughter” Holm vs. Miesha ”Cupcake” TateHolm vs. Tate was op voorhand een echte striker vs. grappler matchup. Holm startte goed en wist Tate met frontkicks en jabs op afstand te houden. Tate wist niet goed wat ze ermee aan moest, en leek erg onwennig in het gevecht. Holm bleef haar stoten en trappen gooien, waardoor Tate achteruit moest. Het was niet erg overtuigend van de kant van Holm, maar wel overtuigend genoeg om de eerste ronde te pakken. In de tweede ronde lijkt alles vrij gelijk op te gaan, totdat Tate de takedown uiteindelijk weet te plaatsen. Tate heeft veel tijd, en probeert zich in een goede positie te manoeuvreren. Holm weet niet wat ze aan moet met Tate boven op haar en probeert weg te draaien. Tate pakt de rug van Holm en heeft vervolgens nog meer dan een minuut om voor de Rear Naked Choke submission te werken. Tate lijkt de choke onder de kin van Holm te hebben, maar de kampioene weet op zeer knappe wijze de niet op te willen geven en weet de ronde uit te zitten. Tate weet dat ze de ronde heeft gedomineerd en het weleens een 10-8 ronde zou kunnen zijn. In zowel de derde als de vierde ronde lijkt Holm haar range in haar striking weer terug gevonden te hebben. Tate is angstig om de takedown te maken, omdat Holm deze kan opvangen met haar knie. Holm is staand duidelijk de bovenliggende partij en wint zowel de derde als de vierde ronde. De laatste ronde zou alles beslissend zijn. Tate wist dat ze waarschijnlijk een finish nodig had om de titel te mogen claimen. Holm had mocht zelfs de ronde verliezen, want bij een gelijkspel blijft de kampioen gewoon de kampioen (gelijkspel mits Tate de ronde wint, en mits de 2e ronde 10-8 voor Tate was). Holm was qua standup weer sterker dan Tate. Met nog slechts 2 minuten te gaan weet opnieuw de rug van Holm te pakken. Dit keer gaat de choke opnieuw onder de kin, en lijkt die ook goed vast te zitten. Holm probeert via een slam los te komen, maar dit werkt niet. Holm weigert af te tikken en gaat out. Miesha Tate is de nieuwe UFC Bantamweight Kampioene. Een geweldige prestatie van Tate die hiermee de derde vrouw wordt in de UFC die de Women’s Bantamweight titel weet te pakken. Na afloop maakte Dana White meteen bekend dat hij Tate vs. Rousey 3 ging inplannen voor een nog nader te bepalen datum. Holm die waarschijnlijk zou hebben gewonnen op de scorecards zal zich terug omhoog moeten vechten.


5. ”The Notorious” Conor McGregor vs. Nate Diaz Het Main Event van de avond ging tussen de Ierse sensatie Conor McGregor en Stockton’s Nate Diaz. McGregor begon het gevecht zoals hij altijd doet : Veel stoten & trappen naar het lichaam en het gezicht van de tegenstander. Diaz leek niet onder de indruk en trakteerde hem meerdere malen op de ”Stocktonslap”. McGregor wist schade aan de wenkbrauw van Diaz toe te brengen, maar Diaz leek nauwelijks een krimp te geven. Een takedown van Diaz zorgde ervoor dat McGregor op zijn rug terecht kwam. McGregor verraste met een mooie transition waardoor beide mannen staand weer verder gingen. De ronde eindigde, en het leek dat McGregor voorlopig het voordeel had. In de tweede ronde hetzelfde beeld. McGregor stalkt Diaz en blijft jabs en stoten gooien naar het gezicht van Diaz. Ook de bodykicks blijven komen. McGregor ziet in Diaz geen gevaar en besluit zijn handen laag te houden en druk te zetten op Diaz. Diaz weet vervolgens een counterstoot te plaatsen waar McGregor duidelijk door verrast is. McGregor lijkt aangeslagen en Diaz ziet dat. Diaz probeert door te gaan, maar zijn stoten lijken niet genoeg kracht te hebben om de taaie Ier te finishen. McGregor lijkt verbaasd door de opleving van Diaz en gaat zeer verrassend voor een takedown. Diaz anticipeert daar direct op en grijpt de nek van McGregor. Dit mislukt, maar Diaz weet vervolgens meteen in mount te komen. Diaz deelt stoten uit en McGregor geeft zijn rug weg. Diaz zet de Rear Naked Choke submission aan en Conor McGregor tikt af. Diaz doet wat hij beloofde en verslaat Conor McGregor op ”two weeks notice” via een submission. Diaz liet weten aan het publiek : ”I’m not surprised motherfuckers”. Beide mannen spraken met respect richting elkaar na afloop van het gevecht. Wat voor Diaz in het verschiet ligt is niet zeker. McGregor zal terug gaan naar Featherweight en daar waarschijnlijk tijdens UFC 200 zijn titel verdedigen tegen of Jose Aldo of Frankie Edgar. In de komende weken/maanden zal moeten blijken wat er gaat gebeuren.

Al met al drie hele matige gevechten op de Main Card. Maar uiteindelijk wel twee spectaculaire overwinningen op zowel het Co-Main als Main Event. Heb je de prelims niet gezien, dan moet je deze absoluut terug kijken. Onder andere Siyar Bahadurzada (Foto) maakte een statement door Brandon Thatch in de derde ronde te verslaan via een submission.

Bekijk hier alle resultaten van UFC 196 in Las Vegas, Nevada.


Early Prelims :
– Teruto Ishihara verslaat Julian Erosa via KO (Punches) na 0:34 in de 2e ronde.
– Jason Saggo verslaat Justin Salas via TKO (Punches) na 4:31 in de 1e ronde.
– Diego Sanchez verslaat Jim Miller via UD (29-28, 29-28 & 29-28).

Prelims :
– Darren Elkins verslaat Chas Skelly via UD (30-26, 29-27 & 30-27).
– Vitor Miranda verslaat Marcelo Guimaraes via TKO (Strikes) na 1:09 in de 2e ronde.
– Nordine Taleb verslaat Erick Silva via KO (Punch) na 1:34 in de 2e ronde.
– Siyar Bahadurzada verslaat Brandon Thatch via Submission (Arm-Triangle Choke) na 4:11 in de 3e ronde.

Main Card/PPV :
– Amanda Nunes verslaat Valentina Shevchenko via UD (29-27, 29-27 & 29-28).
– Corey Anderson verslaat Tom Lawlor via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Ilir Latifi verslaat Gian Villante via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Miesha Tate verslaat Holly Holm via Tech.Submission (RNC) na 3:30 in de 5e ronde.
– Nate Diaz verslaat Conor McGregor via Submission (RNC) na 4:12 in de 2e ronde.

Performances of the Night :
– Miesha Tate ($50.000)
– Nate Diaz ($50.000)

Fight of the Night :
– Conor McGregor vs. Nate Diaz
($50.000 Per Persoon)

Attendance :
– 14.898

Gate :
– $8.100.000

Reported Payouts vrijgegeven door de NSAC. (FotN & PotN zijn hier niet bijgevoegd).

– Nate Diaz: $500,000 (no win bonus) def. Conor McGregor: $1,000,000
– Miesha Tate: $92,000 (includes $46,000 win bonus) def. Holly Holm: $500,000
– Ilir Latifi: $50,000 (includes $25,000 win bonus) def. Gian Villante: $36,000
– Corey Anderson: $40,000 (includes $20,000 win bonus) def. Tom Lawlor: $28,000
– Amanda Nunes: $56,000 (includes $28,000 win bonus) def. Valentina Shevchenko: $14,000
– Siyar Bahadurzada: $38,000 (includes $19,000 win bonus) def. Brandon Thatch: $22,000
– Nordine Taleb: $30,000 (includes $15,000 win bonus) def. Erick Silva: $34,000
– Vitor Miranda: $32,000 (includes $16,000 win bonus) def. Marcelo Guimarães: $13,000
– Darren Elkins: $74,000 (includes $37,000 win bonus) def. Chas Skelly: $21,000
– Diego Sanchez: $150,000 (includes $75,000 win bonus) def. Jim Miller: $59,000
– Jason Saggo: $20,000 (includes $10,000 win bonus) def. Justin Salas: $16,000
– Teruto Ishihara: $34,000 (includes $17,000 win bonus) def. Julian Erosa: $12,000

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Conor McGregor speelt in de nieuwe Call of Duty

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een vijf-rondes-durende oorlog tegen ...

Marcin Prachnio: Een UFC-debuut met een Nederlands tintje

Marcin Prachnio maakt dit weekend zijn UFC-debuut. Wij spraken hem in voorbereiding op zijn ...

McGregor de volgende die gepakt wordt met verboden middelen?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Onlangs werden met Jon Jones en ...

Robert Whittaker

Robert Whittaker claimt een plek tussen de top contenders op 185 pond

Robert Whittaker deed gisteren uitstekende zaken in de middengewicht divisie. Hij versloeg Jacare Souza, ...