Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT- Na twee weken zonder UFC evenement was het afgelopen nacht dan eindelijk weer zo ver. UFC Fight Night 85 in Australië met op het hoofdmenu Mark Hunt tegen Frank Mir. Ook de terugkeer van Hector Lombard was een feit, hij nam het op tegen Mr.Everywhere Neil Magny. In deze recap behandelen we de zes gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 12 gevechten van UFN 85 in Brisbane, Queensland, Australië.


(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link http://www.epicmma.nl/2016/03/preview-alles-wat-je-moet-weten-over_17.html )
1. ”Rowdy” Bec Rawlings vs. Seo-Hee ”Hamderlei Silva” Ham

De opener van de Main Card ging tussen de Australische Bec Rawlings en de Zuid-Koreaanse Seo Hee Ham. Op voorhand werd een competitief standup gevecht verwacht wat ook zou gebeuren.
Ham leek in de eerste ronde met combinaties en gerichte jabs de Australische Rawlings goed op afstand te houden. Rawlings die er graag een brawl van wilde maken, leek met wilde stoten de Zuid-Koreaanse enkele keren behoorlijk te raken. In die slagenwisselingen kreeg ze zelf ook rake klappen. Beide dames waren deze ronde zeer aan elkaar gewaagd. In de tweede ronde was het vooral Rawlings die het voortouw nam. Met de steun van het thuispubliek wist ze Ham in haar achteruit te zetten. Rawlings probeert op de grond voor een Armbar te gaan, maar dit mislukt. Het initiatief was duidelijk bij de Australische in deze ronde waardoor ze de ronde naar zich toe leek te trekken.
De derde ronde was overduidelijk voor Seo Hee Ham. De Zuid-Koreaanse was veel aanvallender dan in voorgaande rondes en wist Rawlings in een Triangle Choke te krijgen. Helaas voor Ham kreeg ze haar been niet dusdanig goed over haar enkel waardoor de druk in de Triangle Choke niet voldoende was om Rawlings te laten aftikken/slapen. Rawlings komt eruit en met nog twee minuten te gaan wordt er staand verder gevochten. Er gebeurd verder nauwelijks meer iets en de judges mogen bepalen wie er gewonnen heeft. Bec Rawlings krijgt van alle drie de judges de overwinning. Opvallend is dat twee judges ook de derde ronde aan Rawlings gaven. Deze leek toch duidelijk voor Seo Hee Ham. Maar zoals wel vaker wordt er bij thuisvechtende vechters wat anders gekeken naar rondes dan op neutraal terrein. Al met al wel een goede overwinning voor Rawlings, die daarmee haar UFC record naar 2-1 brengt. Ham daarentegen heeft nu een UFC record van 1-2, maar heeft in al haar partijen laten zien heel veel potentie te hebben. 


2. James Te Huna vs. Steve ”The Boss” BosséIn het tweede gevecht van de avond bevestigde Steve Bossé waarom zijn bijnaam ”The Boss” is.
James Te Huna en Steve Bossé waren niet van plan om er een lange avond van te maken en bestookten elkaar al vroeg met stoten over en weer. Te Huna mist vervolgens een rechterstoot waar Bossé op anticipeert. Een rechterstoot op het hoofd van Te Huna zorgt ervoor dat hij faceplant naar de vlakte gaat. Bossé twijfelt om verder te gaan, maar ziet dat Te Huna zo goed als out is. Ook de scheidsrechter komt ertussen en het gevecht is over. Bossé revancheert zich na een heel pijnlijk debuut afgelopen jaar, en wint nu zelf via een KO in de eerste ronde tegen James Te Huna. Te Huna mag hopen dat de UFC hem nog een kans geeft, al is dat met vier nederlagen op rij nog maar de vraag.


3. Daniel Kelly vs. Antonio ”Cara de Sapato” Carlos JuniorAls er al een gegadigde was voor ”Comeback of the Year” dan heeft die gegadigde er nu een nieuwe uitdager bij. Daniel Kelly nam het op tegen ”Cara de Sapato” (Portugees voor ShoeFace). ShoeFace wist in de eerste ronde Daniel Kelly totaal te domineren. Bijna de gehele ronde had de Braziliaan de rug van Kelly. Meerdere malen werd een Rear Naked Choke geprobeerd, maar steeds opnieuw wist de Australische Judoka hieruit te ontsnappen. ShoeFace probeerde het ook via stoten op de grond, maar ook deze waren niet afdoende genoeg om Kelly te stoppen. Het was wel duidelijk dat de eerste ronde naar alle waarschijnlijkheid met 10-8 naar Carlos Junior zou gaan.
In de tweede ronde meer van hetzelfde, alleen hebben beide vechters minder uithoudingsvermogen. Beide mannen lijken gesloopt, en ShoeFace kan het net als in de eerste ronde niet afmaken. Minder eenzijdig dan de eerste ronde maar opnieuw een ronde voor de Braziliaan die zo goed als zeker wist dat hij alleen de derde ronde moest overleven.
In de derde ronde krijgt Daniel Kelly al vroeg een schop in het kruis. Kelly hersteld snel en weet Carlos Junior te raken met een kick. ShoeFace is aangeslagen als Daniel Kelly het gevecht naar het canvas brengt. De rollen zijn nu omgedraaid. Kelly ziet zijn kans schoon en blijft Carlos Junior boven op zijn rug stoten geven naar zijn hoofd. Carlos Junior is doodmoe en heeft geen puf meer om onder de Australiër uit te komen. De scheidsrechter stopt het gevecht. Daniel Kelly met een geweldige comeback en het publiek gaat uit zijn dak. Een fantastische overwinning voor de voormalig Olympish Judoka, en zeker zijn grootste overwinning tot nu toe in de UFC.


4. Jake ”The Celtic Kid” Matthews vs. Johnny ”Hollywood” CaseEen van de meest memorabele en beste gevechten van de avond was het gevecht tussen Jake Matthews en Johnny Case. In de eerste ronde waren beide mannen zeer aan elkaar gewaagd. Stoten over en weer zorgde ervoor dat het heel moeilijk te zien was wie deze ronde nu beter was. Matthews gaat uiteindelijk voor de takedown. Case anticipeert daar zeer scherp op en weet zichzelf bovenop te krijgen. Vanuit deze positie weet hij een aantal ellebogen op het hoofd van Matthews te plaatsen. Matthews herpakt zich en staat op. Met een linkerstoot weet hij de aandacht van Case te trekken. Vervolgens weet ook Case vlak voor het einde van de ronde Matthews te raken. Matthews wankelt heel even maar vecht taai door. In de tweede ronde meer van hetzelfde. Ditmaal weet Matthews een Triangle Choke aan te zetten. Case maakt zichzelf groot en weet zeer geraffineerd uit de choke te blijven. Vervolgens zijn de rollen omgedraaid en ligt Matthews weer beneden. Case gaat voor Ground and Pound, maar ondanks dat weet Matthews op te staan. Een harde linkerstoot vervolgens weer van Case richting Matthews. het lijkt hem niet te deren. Matthews weet vervolgens een trap naar het lichaam van Case te plaatsen. Case heeft pijn en gaat voor de takedown, maar Matthews weet deze ondanks dat hij onderop komt vrij goed tegen te houden. Einde van ronde twee.
In de derde ronde is Matthews duidelijk de ”frissere” vechter van de twee, en weet eindelijk wat meer druk uit te oefenen op Case. Twee keer probeert Case het gevecht naar de grond te brengen, beiden keren mislukt dit. Matthews weet vervolgens Case tegen de kooi aan te krijgen en zijn rug te pakken. Matthews sleept Case naar de grond en probeert het gevecht via Rear Naked Choke te finishen met nog minder dan anderhalve minuut op de klok. Case is taai en ontsnapt, maar Matthews heeft nog steeds de rug van Case. Opnieuw probeert Matthews de Rear Naked Choke met nog minder dan een minuut op de klok. Case zit vast en kan niks anders dan aftikken. Een zeer mooie overwinning in een fantastisch gevecht voor Jake Matthews die zich revancheert voor zijn verlies een jaar geleden in Australië. Johnny Case zullen we zeker ook terug zien in de UFC. Dit was pas zijn eerste verlies in een zeer gelijkwaardige pot. Mocht je dit gevecht gemist hebben dan moet je het zeker terug kijken.

5. Hector ”Showeather” Lombard vs. Neil MagnyHet gevecht tussen Hector Lombard en Neil Magny was er een met twee gezichten. Hector Lombard (die van een 1-jarige schorsing terug kwam vanwege het gebruik van verboden middelen) wist Magny al snel te doen wankelen met een linkerstoot. Magny ging neer en Lombard zag zijn kans schoon. Tientallen stoten (waaronder meerderen op het achterhoofd) naar het lichaam en gezicht van Magny die ternauwernood in de wedstrijd kon blijven. Magny stond op, maar werd door Lombard weer naar de grond getrokken. Lombard probeerde vervolgens toch echt de wedstrijd te finishen, maar Magny wist van geen opgeven en komt terug op zijn voeten. In het vervolg van de ronde weet Lombard een takedown van Magny te stoppen. De ronde eindigt. Magny lijkt inmiddels bijgekomen van de schrik, en Lombard lijkt uitgeput.
In de tweede ronde weet toch opnieuw Lombard een stoot te landen waardoor Magny opnieuw neer gaat. Magny houdt Lombard vervolgens in zijn guard, en weet de Cubaan zelfs te sweepen. Magny ligt nu bovenop en manoeuvreert zich zelfs in full mount. Magny begint vervolgens stoten naar het hoofd uit te delen van Lombard. Lombard is doodmoe en lijkt er duidelijk klaar mee. Magny heeft nog 1 minuut om het gevecht in de tweede ronde te beslissen. Lombard draait en ligt plat op zijn buik. Magny blijft stoten uitdelen, maar scheidsrechter Steve Perceval doet niks ondanks dat Lombard totaal geen aanstalte maakt om nog maar iets te doen. De ronde eindigt met Magny stotend in back mount op het hoofd van Lombard. Een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter aangezien Lombard echt niets meer terug deed. In de derde ronde zou het dan ook snel gedaan zijn. Binnen 30 seconden had Magny de full mount positie weer te pakken, en ging hij door waarmee hij in de tweede ronde gestopt was. Dit keer kwam Perceval wel ertussen. Een zeer knappe overwinning van Neil Magny die hiermee waarschijnlijk weleens richting de Top 5 van de divisie zou kunnen stijgen. Lombard zal zeker een nieuw gevecht aangeboden krijgen, maar als wel vaker heeft zijn cardio hem weer in de steek gelaten.


6. Mark ”The Super Samoan” Hunt vs. Frank MirHet recept voor dit gevecht was duidelijk. Hunt via KO of Mir via Submission. Dat waren de meest logische voorspellingen onder de kenners. Uiteindelijk was het Mark Hunt die met een KO in de eerste ronde het Australische publiek in extase bracht. De Super Samoan wist na ongeveer drie minuten een perfecte rechterstoot op het oor van Mir te landen. Mir ging neer. Hunt vond het voldoende en liep à la Hunt weg nadat hij iemand KO heeft geslagen. Mir leek niet precies te weten wat er aan de hand was, maar het gevecht was over. Een mooie win voor Mark Hunt die hiermee zijn positie in de Heavyweight rankings verstevigd. Mir zal gaan zakken in die rankings. Na twee winstpartijen tegen Bigfoot Silva en Todd Duffee, heeft hij nu twee keer achter elkaar verloren van respectievelijk Andrei Arlovski en Mark Hunt.

Al met al een leuk evenement in Australië. Al moet gezegd worden dat de evenementen in Australië altijd wel garant staan voor veel spektakel.

Bekijk hier alle uitslagen van UFN 85 in Brisbane, Queensland, Australië.


Early Prelims :
– Alan Patrick verslaat Damien Brown via UD (30-26, 30-27 & 30-27).
– Ross Pearson verslaat Chad Laprise via SD (30-27, 29-28 & 28-30).
Prelims :
– Viscardi Andrade verslaat Richard Walsh via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Leslie Smith verslaat Rin Nakai via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Daniel Hooker verslaat Mark Eddiva via Submission (Guillotine Choke) na 1:24 in de 1e ronde.
– Alan Jouban verslaat Brendan O’Reilly via TKO (Punches) na 2:15 in de 1e ronde.

Main Card :
– Bec Rawlings verslaat Seo Hee Ham via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Steve Bossé verslaat James Te Huna via KO (Punch) na 0:52 in de 1e ronde.
– Daniel Kelly verslaat Antonio Carlos Junior via TKO (Punches) na 1:36 in de 3e ronde.
– Jake Matthews verslaat Johnny Case via Submission (RNC) na 4:45 in de 3e ronde.
– Neil Magny verslaat Hector Lombard via TKO (Punches) na 0:46 in de 3e ronde.
– Mark Hunt verslaat Frank Mir via KO (Punch) na 3:01 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Neil Magny ($50.000)
– Mark Hunt ($50.000)


Fight of the Night :
– Johnny Case vs. Jake Matthews
($50.000 Per Persoon) (Foto)


Attendance :
– 9.552


Gate :
– $1.325.000


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who`s Next?!? UFC 193: Rousey VS. Holm

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. ‘s-Hertogenbosch – In deze rubriek ...

Dana White trekt streep door ambitieuze plannen Amanda Nunes

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Amanda Nunes kon zaterdag live ...

Rectificatie: Geen paniek, gewoon UFC 194 op FOXtv

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA heeft eerder aangegeven ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...