Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Gisteren vond er een MMA media clinic plaats van de UFC in de Vondelgym in Amsterdam. Een informatieve dag bedoeld om de Nederlandse media meer inzicht te geven in de sport MMA door middel van een MMA clinic gegeven door de Headliners van UFC Rotterdam.

Eenmaal aangekomen in de mooie Vondelgym op de Overtoom in Amsterdam, was het duidelijk dat we op de goede locatie waren. De officials van de UFC waren bezig met de posters opzetten op de juiste plaatsen en de Gym zat al vol met Nederlandse media. Tot onze grote verbazing stond “T-bag” van Prison Break ineens naast ons om daar te gaan trainen, zonder te weten dat de gym vol zat met media. De Nederlandse media was goed vertegenwoordigd zo was FOX er natuurlijk bij maar ook MMA Planet, FHM, RTL Boulevard en Sport Amerika.

Arie Boomsma begon de middag met een korte inleiding over het doel van de clinic, het informeren en het klaarstomen van de media voor de UFC’s allereerste Event in Nederland op 8 mei in Rotterdam. Na wat vragen aan Stefan Struve en Alistair Overeem over hun tegenstanders en trainingsschema’s was het echt tijd om de mat op te gaan.

Met ongeveer 20 man begonnen de media op de mat onder leiding van de UFC Heavyweights aan de warming up. Voor ons wat bekende technieken maar voor de meeste algemene media toch onbekend, zo zijn ze begonnen aan het staande gedeelte en kreeg de media opdracht om wat trap en stoot combinaties te maken. Om geleidelijk richting het grond gedeelte van MMA te gaan werden de deelnemers gevraagd om wat “hip-escape” oefeningen ofwel AB’s genoemd te doen.
(AB’s) een techniek om je af te zetten en onder je tegenstander uit te kunnen komen vanuit je rug positie. Het werd allemaal goed opgepakt en het zag er naar uit dat de media er ook plezier in had. Om het volledige plaatje aan te duiden sloten ze af met een Kimura en na wat duidelijke uitleg van de Heavyweights was het tijd voor de media om zelf te proberen een Kimura aan te leggen. Al met al een hele informatieve middag die hopelijk een klein beetje vorm kan geven wat een MMA atleet allemaal moet doorstaan.

Bekijk hier een korte impressie van de MMA clinic:

We hebben op het eind nog even de gelegenheid gehad om met Arie Boomsma te praten over MMA en zo vertelde hij dat hij vroeger tijdens zijn studie in Amerika zijn eerste MMA partij had gezien. Ook vind hij de Light Heavyweight divisie het spannendst en vond hij het moeilijk te antwoorden wie zijn favoriete vechter is, dat gaat meer per divisie antwoordde hij. Uiteindelijk noemde hij namen als Anderson Silva, Carlos Condit en natuurlijk Conor McGregor als een aantal favorieten.

Hoewel dit een geslaagde dag was is er nog meer goede publiciteit voor de sport nodig om het zo naar een hoger niveau te tillen in Nederland. Wel verwacht Boomsma een grote boost in de aanloop naar het eerste Nederlandse UFC Event ooit.

Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws over UFC Rotterdam.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night London Free Fight: Anderson vs. Van Buren

Corey Anderson hoopt Jimi Manuwa voor eigen publiek te verslaan op UFC Fight Night ...

Cage Warriors: The Return

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We hebben er bijna 1,5 ...

UFC On The Fly: Nick Hein

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Nick Hein heeft een zwaar ...

Claudia Gadelha

Claudia Gadelha vs Jessica Andrade op UFC Japan?

UFC Japan heeft bijna een Braziliaans onderonsje te pakken. Claudia Gadelha en Jessica Andrade ...