Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer nieuwe gevechtsaankondigingen. In totaal 22 gevechten. Zo werden de eerste gevechten voor UFC 200 bekend gemaakt. En ook bijna de volledige card voor UFN 89 in Canada werd bekend gemaakt. In deze uitgebreide recap gaan we in op de belangrijkste/interessantste gevechtsaankondigingen van deze week, en uiteraard de totale lijst onderaan.


Jon Jones vs. Ovince St.Preux

Zaterdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Daniel Cormier de UFC Light-Heavyweight titel niet kon verdedigen tegen Jon Jones vanwege een blessure. De UFC moest dus opzoek naar een nieuwe tegenstander. Anthony Johnson (recentelijke operatie) en Alexander Gustafsson (niet in training) bleken niet beschikbaar. De UFC kwam uit bij Ovince St.Preux. Een vrij opmerkelijke keuze aangezien St.Preux alles behalve imponeerde in zijn voorgaande partijen. Zo verloor hij van Glover Teixeira, en won hij weliswaar overtuigend in een zeer matig gevecht tegen Rafael Cavalcante. Overigens zal dit gevecht voor de Interim UFC Light-Heavyweight titel zijn. De winnaar zal het dus later dit jaar gaan opnemen tegen Daniel Cormier voor de echte UFC Light-Heavyweight belt.


Nate Diaz vs. Conor McGregor II

De geruchten waren er al een tijdje, maar afgelopen woensdagnacht/donderdagochtend tijdens UFC Tonight werden die geruchten bevestigd. De rematch tussen Nate Diaz en Conor McGregor gaat er komen en wel op UFC 200. Het gevecht zal dienen als Main Event. McGregor wilde dit gevecht op Welterweight ondanks dat Dana White, Lorenzo Fertitta & John Kavanagh hem op andere gedachten probeerden te brengen. En als Conor iets zegt schijnen de bazen bij de UFC te zwichten. Hierdoor gaan we dus de rematch zien. Nate Diaz won vorige maand tijdens UFC 196 op 10 days notice van Conor McGregor in de tweede ronde via een Rear Naked Choke. McGregor zei dat hij niet efficiënt was tijdens het gevecht, we kunnen op UFC 200 gaan zien of het dit keer anders zal zijn.
José Aldo vs. Frankie Edgar II
De kampioen op hetzelfde evenement die twee gewichtsklassen hoger vecht, terwijl de twee meest voorname uitdagers het tegen elkaar moeten opnemen voor de Interim UFC Featherweight belt. Kan dit? Tegenwoordig schijnbaar wel. José Aldo maakt zijn terugkeer in de UFC na zijn pijnlijke KO verlies afgelopen December tegen Conor McGregor. Frankie Edgar krijgt opnieuw niet de kans om voor de echte titel te vechten, en moet genoegen nemen met een Interim titelgevecht. Beide mannen stonden in 2013 al eens tegenover elkaar. Toen wist Aldo een Unanimous Decision te winnen. Hoe het dit keer zal verlopen is de vraag. De winnaar mag in ieder geval volgens Dana White het opnemen tegen kampioen Conor McGregor. Maarja Dana zegt wel vaker iets…neem het met een korreltje zout zolang niets officieel is!!!
Cain Velasquez vs. Travis Browne

Cain Velasquez maakt zijn rentree na opnieuw blessureleed. Hij zal het opnemen tegen Travis Browne. Velasquez stond eigenlijk vorige maand gematcht tegen Fabricio Werdum. Helaas voor Cain raakte hij geblesseerd en kon hij zijn rematch tegen Werdum niet vechten. Miocic kreeg het titelgevecht, waardoor Velasquez tegen iemand anders moest vechten. Dit werd Travis Browne. Travis Browne won zijn laatste partij via TKO in de derde ronde tegen Matt Mitrione. Een partij waar hij veel kritiek op kreeg vanwege het al dan niet opzettelijk gebruiken van eye pokes. Nu zal hij het opnemen tegen Cain Velasquez. Een zeer grote kans voor Browne om zich weer helemaal in de titlepicture te vechten. Browne liet het een aantal keer op de drempel van een Top 3 positie afweten. Of hij Cain aankan gaan we ook op UFC 200 zien.
Johny Hendricks vs. Kelvin Gastelum

Toen het gevecht tussen Johny Hendricks en Kelvin Gastelum bekend werd gemaakt leidde dat tot veel plagerige opmerkingen bij de MMA fans. ”The Battle of Weightcutting” werd het gevecht genoemd. Hendricks de voormalig UFC Welterweight kampioen had begin dit jaar een behoorlijke setback. Hij verloor via TKO in de eerste ronde van Stephen Thompson. Hendricks viel daardoor na een lange tijd in de Top 3 van de divisie te hebben gestaan, buiten die Top 3. Net als Hendricks had ook Gastelum een vervelend laatste gevecht. Voor zijn fans in Mexico verloor hij een terechte Split Decision tegen ”Mr.Everywhere” Neil Magny. Vervolgens stond Gastelum gematcht tegen Kyle Noke, maar raakte geblesseerd en moest afzeggen. Beide mannen zullen de vieze smaak van hun laatste gevecht op UFC 200 willen wegspoelen.
Gegard Mousasi vs. Derek Brunson
Een gevecht dat een aantal weken de ronde ging was het gevecht tussen Gegard Mousasi en Derek Brunson. Beide partijen hielden hun kaken stevig op elkaar, maar deze week werd het dan officieel. Mousasi wordt al jaren gezien door zowel fans in het binnen-en buitenland als een van de betere Middleweights van de wereld. In de UFC gaat het op en neer voor Mousasi. Met een UFC record van 5-3 staat Mousasi wel in de Top 10 gerankt. Mousasi won zijn laatste gevecht in Londen tegen Thales Leites. Brunson heeft een 6-1 record in de UFC, en won zijn laatste 4 gevechten (waarvan de laatste 3 met TKO in de eerste ronde). Brunson verloor alleen van topcontender Yoel Romero. Brunson domineerde de eerste twee rondes maar verloor in de derde via TKO. Een op voorhand zeer interessant gevecht.
Joe Lauzon vs. Diego Sanchez

Een echt Fans’ Favourite gevecht is het gevecht tussen Joe Lauzon en de originele TUF winnaar Diego Sanchez. Beide mannen gecombineerd zijn goed voor in totaal 20 UFC Bonussen, en ook nog eens 4x Gevecht van het Jaar. Joe Lauzon viel erg tegen in zijn laatste gevecht afgelopen December tegen Evan Dunham. Lauzon kennende zal hij zich daar absoluut voor willen revancheren. Dit zal moeten gebeuren tegen Diego Sanchez. Sanchez won maar 1 van zijn laatste 4 gevechten alvorens hij afgelopen Maart de Octagon instapte tegen Jim Miller. Sanchez hield zich duidelijk aan zijn gameplan aangezien zijn UFC verblijf op het spel leek te staan. Sanchez won een terechte Unanimous Decision. Beide mannen zijn zeer goed op de grond. Sanchez zal staand een klein voordeeltje hebben. Ook dit gevecht staat op UFC 200.
Jim Miller vs. Takanori Gomi

Op UFC 200 staat ook een gevecht tussen twee echte MMA veteranen. De altijd taaie Jim Miller neemt het op tegen de voormalig PRIDE FC Lightweight kampioen Takanori Gomi. Jim Miller is al jaren een stabiele factor binnen de UFC Lightweight divisie. Zo wist de BJJ Black Belt onder meer Charles Oliveira & Yancy Medeiros te finishen via een submission. Al lijkt bij Miller inmiddels een neerwaartse spiraal in werking. Van zijn laatste vijf gevechten won hij alleen een Split Decision tegen Danny Castillo waardoor het nu alarmfase 1 is voor de man uit Sparta, New Jersey. Hetzelfde geldt ook voor Gomi die zelfs met een 4-6 record in de UFC er heel negatief opstaat. Ondanks dat zijn beide mannen graag geziene vechters. Jim Miller zal het gevecht naar de grond willen brengen. Gomi zal gaan voor een (T)KO overwinning.
Sage Northcutt vs. Enrique Marín

Het voorlopig laatste gevecht dat werd toegevoegd aan de UFC 200 card is een gevecht tussen Sage Northcutt en TUF Latin America 2 Runner-Up Enrique Marin. Northcutt kwam de UFC binnen via het programma ”Dana White Looking for a Fight”. Northcutt won zijn debuut via TKO tegen Francisco Trevino. Vervolgens won hij ook in December van Cody Pfister via Submission. Sage verloor (voor veel mensen verrassend) vervolgens van Bryan Barberena. Northcutt zal zich willen revancheren. Dit zal moeten gebeuren tegen de Spanjaard Enrique Marín. Marín vocht de finale van TUF Latin America 2, maar kwam net te kort en verloor een Split Decision tegen Erick Montano. Veel is er niet bekend van Marín behalve dat hij een zeer sterke submission game heeft. Of hij deze tentoon kan spreiden op UFC 200 gaan we zien. 
Cristiane Justino vs. Leslie Smith
Afgelopen Maandag kwam de UFC met een grote bekendmaking : Het eerste gevecht van Cris ”Cyborg” was gepland. Cyborg zal het in Curitiba, Brazilië opnemen tegen Leslie Smith. Het gevecht zal plaatsvinden op een Catchweight van 140lbs. Cyborg wordt door veel MMA fans al jaren gezien als de beste vrouwelijke MMA vechtster ter wereld. Helaas is het voor Cyborg heel moeilijk om de Bantamweightlimiet van 136lbs te halen. Hierdoor heeft het zolang geduurd voordat ze in de UFC te bewonderen was. Leslie Smith was de enige vrouw die het wilde opnemen tegen Cyborg. De Cesar Gracie Jiu Jitsu vechtster vocht afgelopen UFC evenement nog tegen Rin Nakai. Daar won ze via een Unanimous Decision. Of Leslie Smith tegenstand kan bieden aan iemand van het kaliber Cyborg? We will know soon!!
Germaine de Randamie vs. Anna Elmose

Het duurde eventjes, maar Germaine de Randamie zal vechten tijdens UFN 87 in Rotterdam. Ze zal het opnemen tegen de Deense Anna Elmose. ”Anna Panda” heeft een ongeslagen record van 3-0 en maakt haar UFC debuut. Elmose is een goede standup vechtster en won al haar gevechten via TKO. Germaine de Randamie won haar laatste gevecht ongeveer een jaar geleden tegen Larissa Pacheco. De Utrechtse stond vervolgens geplant om het op te nemen tegen Sarah Kaufman in December. Een blessure gooide roet in het eten, waardoor ze het gevecht moest afzeggen. De Randamie is een wereldklasse kickbokser die inmiddels sinds 2013 voor de UFC vecht. Met twee overwinningen in drie wedstrijden staat de Randamie 13de geranked. Wie er gaat winnen zullen we gaan zien in Ahoy op 8 Mei.
Aljamain Sterling vs. Bryan Caraway

Een Bantamweight gevecht tussen de ongeslagen Aljamain Sterling en Bryan Caraway werd afgelopen donderdagnacht toegevoegd aan de UFN 88 card in Las Vegas. ”Aljo” is nog altijd ongeslagen in zowel de UFC als zijn totale MMA carrière. Sterling won zijn laatste gevecht in de UFC via een Standing Guillotine Choke tegen Johnny Eduardo afgelopen December. Sterling noemde het ”The Human Decapitator”. Caraway vocht voor het laatst in de zomer van 2015. Hij versloeg heavy hitter Eddie Wineland via Unanimous Decision. Zowel Sterling als Caraway hebben het al vaker via social media met elkaar aan de stok gehad, waardoor Sterling dit gevecht persé wilde. Of Sterling ook langs Caraway kan komen moeten we zien. Bij een overwinning van Sterling is een #1 contenderfight zeker niet uitgesloten.
Elias Theodorou vs. Sam Alvey

Sam Alvey krijgt eindelijk zijn gevecht waar hij inmiddels al meer dan een jaar om vraagt. Elias Theodorou zal zijn tegenstander zijn. Theodorou won TUF Nations en is een zeer sterke worstelaar. Theodorou is naar eigen zeggen nooit opzoek naar een vroege finish, maar vind het leuk om zijn tegenstander 15 minuten lang te domineren. Theodorou verloor verrassend van Thiago Santos via Unanimous Decision in zijn laatste gevecht. Sam Alvey staat vooral bekend om zijn continue smile op zijn gezicht. Alvey kwam via TUF de UFC binnen en vergaarde een record van 3-2 binnen de organisatie. Helaas voor Alvey verloor hij zijn laatste partij tegen Derek Brunson. Beide mannen delen via Twitter plaagstootjes naar elkaar uit. Alvey stelde voor dat de verliezer zich kaal moet scheren. Of Elias ermee akkoord gaat? Waarschijnlijk niet.
Carla Esparza vs. Juliana Lima
Een paar weken terug werd bekend dat Jessica Aguilar geblesseerd was, waardoor Juliana Lima dus zonder tegenstander zat. Niemand minder dan voormalig UFC Strawweight Kampioene Carla Esparza nam het gevecht aan op 3 weeks notice. Esparza won TUF 20 door in de finale Rose Namajunas te verslaan. Met het winnen van TUF 20 won ze ook de Strawweight belt. Esparza verloor haar belt meteen tijdens haar eerstvolgende gevecht tegen Joanna Jedrzejczyk via TKO in Maart vorig jaar. Sindsdien is Esparza niet meer in de Octagon te zien geweest. Juliana Lima heeft een record van 2-1 in de UFC. En verloor ook van Joanna Jedrzejczyk (via Unanimous Decision). Dit gevecht vond plaats toen Jedrzejczyk nog geen kampioen was. Esparza zal er een worstelpartij van willen maken. Lima een kickbokspartij.
Buiten de veertien besproken gevechten waren er nog acht gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de veertien die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.
Check hier het complete overzicht van deze week :
UFC 197 in Las Vegas, Nevada (23 April 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #2 Carla Esparza vs. #14 Juliana Lima *
– Interim Light-Heavyweight Championship (205 lbs) : #1 Jon Jones vs. #6 Ovince St.Preux (Main Event) **

UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
– Women’s Bantamweight Fight (135 lbs) : #13 Germaine de Randamie vs. Anna Elmose
– Welterweight Fight (170 lbs) : Dominic Waters vs. Leon Edwards ***

UFC 198 in Curitiba, Brazilië (14 Mei 2016)
– Women’s Catchweight Fight (140 lbs) : Cristiane Justino vs. Leslie Smith

UFN 88 in Las Vegas, Nevada (29 Mei 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : #4 Aljamain Sterling vs. #8 Bryan Caraway
– Middleweight Fight (185 lbs) : Jake Collier vs. Alberto Uda ****

UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Tom Breese vs. Sean Strickland

UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada (18 Juni 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Olivier Aubin-Mercier vs. Thibault Gouti
– Welterweight Fight (170 lbs) : Alex Garcia vs. Colby Covington
– Middleweight Fight (185 lbs) : Elias Theodorou vs. Sam Alvey
– Middleweight Fight (185 lbs) : Tamdan McCrory vs. Krzysztof Jotko
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : Steve Bossé vs. Sean O’Connell
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : Misha Cirkunov vs. Ion Cutelaba

UFC 200 in Las Vegas, Nevada (9 Juli 2016)
– Interim Featherweight Championship (145 lbs) : #1 José Aldo vs. #2 Frankie Edgar
– Lightweight Fight (155 lbs) : Joe Lauzon vs. Diego Sanchez
– Lightweight Fight (155 lbs) : Jim Miller vs. Takanori Gomi
– Lightweight Fight (155 lbs) : Sage Northcutt vs. Enrique Marín
– Welterweight Fight (170 lbs) : #5 (LW) Nate Diaz vs. #C (FeaW) Conor McGregor (Main Event)
– Welterweight Fight (170 lbs) : #5 Johny Hendricks vs. #12 Kelvin Gastelum
– Middleweight Fight (185 lbs) : #8 Gegard Mousasi vs. #11 Derek Brunson
– Heavyweight Fight (265 lbs) : #1 Cain Velasquez vs. #7 Travis Browne

* Carla Esparza vervangt de geblesseerde Jessica Aguilar.
** Ovince St.Preux vervangt de geblesseerde Daniel Cormier.
*** Leon Edwards vervangt de geblesseerde Peter Sobotta.
**** Alberto Uda vervangt Keith Berish (reden onbekend).
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 2 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ook deze week werden er ...

(VIDEO) El Guapo’s Fight Analysis: UFC 194: Aldo vs McGregor (ENG)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – Bas “ El ...

Jose Aldo verwacht geen wraak te kunnen nemen op Conor McGregor

Anderhalf jaar nadat Jose Aldo zijn titel verloor aan Conor McGregor denk de Braziliaan ...