Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer nieuwe gevechtsaankondigingen. In totaal slechts 4 gevechten. Zo werden er drie gevechten toegevoegd aan de UFC 199 card in Inglewood, Californië. En werd het Main Event bekend van UFN 90 tijdens International Fight Week in Las Vegas. In deze korte recap gaan we in op de belangrijkste/interessantste gevechtsaankondigingen van deze week, en uiteraard de totale lijst onderaan.


Rafael Dos Anjos vs. Eddie Alvarez


Vrijdagmiddag werd bekend dat Rafael Dos Anjos zijn UFC Lightweight zal verdedigen tegen #1 contender Eddie Alvarez. Het gevecht maakt deel uit van het eerste van drie evenementen tijdens International Fight Week in Juli. Dos Anjos won vorig jaar in Maart de titel van Anthony Pettis, waarna hij zijn titel in December met succes verdedigde tegen Donald Cerrone. Dos Anjos stond vervolgens gepland om het op te nemen tegen Conor McGregor. Helaas voor Dos Anjos raakte hij geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Eddie Alvarez kwam in 2014 de UFC binnen. Na een stroef begin tegen Donald Cerrone, won Alvarez zijn daarop volgende gevechten tegen Gilbert Melendez en Anthony Pettis. De voormalig Bellator kampioen mag nu een gooi doen naar de UFC Lightweight Titel op 7 Juli in Las Vegas.

BJ Penn vs. Dennis Siver

De geruchten hingen al een tijdje in de lucht, maar afgelopen Dinsdag werd het dan officieel : Baby Jay keert terug in de Octagon. De UFC Hall of Famer liet al vaker weten terug te komen op zijn MMA pensioen, iets wat dus ook echt gaat gebeuren. De voormalig UFC Light-en Welterweight Kampioen zal het opnemen tegen de Duitser Dennis Siver. Siver had in 2015 een slecht jaar in de UFC. Zo verloor hij in Januari 2015 van Conor McGregor in Boston, waarna ook Tatsuya Kawajiri in Berlijn te sterk was voor Siver. Ook BJ Penn die in 2014 stopte met zijn MMA carrière behaalde in 2010 zijn laatste overwinning in de UFC tegen ”fellow” Hall of Famer Matt Hughes. De trilogie die werd beëindigt door beide mannen in het voordeel van BJ Penn. Hoe BJ Penn zal terugkomen gaan we zien op 4 Juni tijdens UFC 199.

Brian Ortega vs. Clay Guida


Als je het over grote talenten hebt in de UFC ontkom je niet aan de naam Brian Ortega. Ortega heeft in zijn carrière nog nooit verloren en wist mensen als Thiago Tavares en Diego Brandao te finishen in de UFC. Ortega wordt gezien als de toekomst van de divisie en zal het opnemen tegen een veteraan. Clay Guida leek in 2015 na zijn overwinning tegen Robbie Peralta weer enigszins omhoog te kunnen kijken in de divisie. Helaas voor Guida verloor hij zijn daarop volgende gevecht in Brazilië tegen Thiago Tavares binnen 40 seconden via een Guillotine Choke. MMA Math werkt niet altijd maar het is toch hoogst merkwaardig dat Clay Guida een gevecht krijgt aangeboden tegen Brian Ortega, aangezien Ortega dus wel wist te winnen van Tavares en Guida geen schijn van kans had. We zullen in Juni zien hoe dit gevecht zal eindigen.

Jessica Penne vs. Jessica Andrade

Het heeft bijna een jaar geduurd, maar eindelijk gaan we Jessica Penne terug zien in de UFC. De Alliance MMA vechtster verloor zoals bekend een zeer bruut gevecht tegen de huidig UFC Strawweight kampioene Joanna Jedrzejczyk. Penne liet zien een groot hart te hebben in dit gevecht, maar kwam te kort. Penne die eerder van Randa Markos won in haar UFC debuut zal het opnemen tegen Jessica Andrade. Andrade komt van de Bantamweight divisie waar ze na een verlies tegen Raquel Pennington geen perspectief meer zag. Andrade heeft ondanks haar voorliefde voor de standup game meer submissions op haar naam staan. Ondanks dat lijkt het voordeel voor Andrade inderdaad staand te zijn. Penne beschikt over een zeer sterke BJJ game en zal dit gevecht naar de grond willen halen. Ook dit gevecht vindt plaats in Juni.

Buiten de vier besproken gevechten waren er geen gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Daardoor kun je alleen deze vier gevechten terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze week :


UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #5 Jessica Penne vs. Jessica Andrade
– Featherweight Fight (145 lbs) : #12 Brian Ortega vs. #14 Clay Guida
– Featherweight Fight (145 lbs) : BJ Penn vs. Dennis Siver

UFN 90 in Las Vegas, Nevada (7 Juli 2016)
– Lightweight Titlefight (155 lbs) : #C Rafael Dos Anjos vs. #1 Eddie Alvarez (Main Event)
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Vader Khabib: “Khabib zal waarschijnlijk volgend jaar stoppen.”

In aanloop naar het UFC-interim titelgevecht van zijn zoon Khabib doet vader Abdulmanap een ...

eSports Live stream: Wie zal de eerste EA UFC 2 wereldkampioen worden?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tijdens de 5e jaarlijkse UFC ...

CM Punk: “Het is vreselijk. Ik ben meer dan 13 kilo te zwaar.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op gewicht komen is voor ...

Dana White: ”Pettis is te oud en te groot om featherweight nog te halen.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 blijft maar tegenslagen ...