Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zoals wel vaker het geval is bij MMA evenementen veranderd de line-up geregeld. Het oorspronkelijke main event voor UFConFOX 19 zou Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson zijn geweest.


Helaas moest laatst genoemde afzeggen met een blessure en werd Teixeira vs. Evans naar voren geschoven. Nurmagomedov blijft deel uitmaken van de kaart en zal vechten tegen Darrell Horcher. Ook het co-main event viel donderdag uit doordat Lyoto Machida verdacht wordt van het gebruik van verboden middelen. Rose Namajunas vs. Tecia Torres is het nieuwe co-main event. 

Cub Swanson vs. Hacran Dias

Cub Swanson

Record : 21-7 (UFC : 6-3)
Geb.Datum : 02 november 1983. Land : USA
Twitter : @cubswanson
Gym : Jackson Wink
Notable Wins : Ross Pearson, Dustin Poirier
Bonus : 2x KO of the Night & 6x Fight of the Night
VS.

Hacran Dias

Record : 23-3-1 (UFC : 3-2)
Geb.Datum : 16 mei 1984. Land : Brazilië
Twitter : @hacrandias
Gym : Nova União
Notable Wins : Darren Elkins
Bonus : –

Extra info :
Cub Swanson heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad. Hij verloor zijn laatste twee gevechten van Frankie Edgar en Max Holloway en vocht de afgelopen 12 maanden slechts eenmaal. Na maanden van rust en een uitgebreid trainingskamp is hij echter klaar voor zijn ‘terugkeer’ naar de Octagon.

Tegenover hem staat Hacran Dias. De Braziliaan schreef zich in 2012 in voor TUF Brazilië, maar kreeg meteen een contract aangeboden voor drie gevechten. Na een overwinning en twee verloren partijen kreeg Dias toch een nieuw contract en dit betaalde zich uit. Na overwinningen op Darren Elkins en Levan Makashvili gaat Dias voor drie op rij.

Keys to success :
Ondanks dat Cub Swanson vrij allround is zal zijn voordeel in de standup game liggen. Swanson staat bekend om zijn attractieve vechtstijl en heeft de power om een gevecht met een stoot te beslissen. Swanson heeft overigens een Black Belt in zowel Judo als Brazilian Jiu-Jitsu en beschikt toch zeker ook over een goede groundgame. Alleen het worstelen vanaf zijn rug gaat Swanson vaak minder af.

Hacran Dias is een Nova União vechter. In Brazilië wordt dit team gezien als veruit het beste team voor de lagere gewichtsklassen. Dias traint dagelijks met topatleten als Jose Aldo, Renan Barao & Claudia Gadelha. De groundgame van Dias is zeer sterk. Hij heeft een BJJ Black Belt onder Andre Pederneiras. Dias zal het gevecht dan ook waarschijnlijk naar de grond willen halen, al is zijn standup game ook dik in orde.

Khabib Nurmagomedov vs. Darrell Horcher

Khabib Nurmagomedov

Record : 22-0 (UFC : 7-0)
Geb.Datum : 20 september 1988. Land : Rusland
Twitter : @teamkhabib
Gym : AKA
Notable Wins : Thiago Tavares, Rafael dos Anjos
Bonus : –
VS.

Darrell Horcher

Record : 13-1 (UFC : 0-0)
Geb.Datum : 28 juli 1987. Land : USA
Twitter : @horchermma
Gym : Unrivaled Athletics
Notable Wins : E.J. Brooks
Bonus : –

Extra info :
Khabib Nurmagomedov maakte zijn UFC debuut met een 16-0 record. Hij werd vanaf dag 1 gezien als een groot talent die zich binnen de kortste keren kon meten met de sterkste vechters in de divisie. Na vijf gewonnen overwinningen op rij mocht Nurmagomedov het opnemen tegen contender Rafael dos Anjos. Khabib wist dit gevecht met ogenschijnlijk gemak te winnen en niets stond hem meer in de weg op op korte termijn een gooi naar de titel te doen. Ware het niet dat de problemen voor The Eagle toen pas begonnen. Khabib liep namelijk blessure na blessure op en dat leidde ertoe dat hij sinds zijn overwinning op RDA, 24 maanden niet zou kunnen vechten.

Nurmagomedov’s oorspronkelijke tegenstander, Tony Ferguson heeft al langere tijd ruzie met de Dagestani op social media en verweet Khabib veel te vaak geblesseerd te zijn. Ironisch genoeg moest dit keer Ferguson verstek laten gaan vanwege een blessure. Zijn vervanger is UFC nieuwkomer Darrell Horcher. Horcher maakte zijn professionele MMA debuut op 10 september 2010, hij won na 48 seconden op (T)KO. Na twee jaar kwam Horcher terecht bij Bellator waar hij drie maal zou vechten. Hij won zijn eerste twee gevechten, maar verloor vervolgens van Phillipe Nover. Na zijn Bellator periode kwam Darrell terecht bij Cage Fury Fighting Championship waar hij na vier overwinningen de CFFC kampioen werd.

Keys to success :
Het zal duidelijk zijn dat Khabib met zijn zeer sterke worstelgame dit gevecht naar de grond zal willen brengen. Khabib staat bekend om zijn takedown offense, zijn suplexes en zijn zeer sterke conditie. Eigenlijk wordt verwacht dat Khabib overall sterk zal zijn dan zijn tegenstander, al is dat natuurlijk giswerk aangezien we Horcher nog niet eerder aan het werk zagen in de UFC.

Horcher zal het gevecht staand willen houden. Horcher heeft een sterke standup game. De vraag is alleen of hij voldoende capaciteiten heeft om het gevecht staand te houden, en het vervolgens in zijn voordeel te beslissen. De enige echte bekende tegenstander waar Horcher ooit tegen vocht was TUF 8 Runner-Up Phillipe Nover, dit was ook zijn enige Pro-MMA verlies tot nu toe.

Rose Namajunas vs. Tecia Torres

Rose Namajunas

Record : 4-2 (UFC : 2-0)
Geb.Datum : 29 juni 1992. Land : USA
Twitter : @rosenamajunas
Gym : Grudge Training Center
Notable Wins : Paige VanZant
Bonus : Performance of the Night
VS.

Tecia Torres

Record : 7-0 (UFC : 2-0)
Geb.Datum : 16 augustus 1989. Land : USA
Twitter : @teciatorres
Gym : ATT
Notable Wins : Rose Namajunas, Paige VanZant
Bonus : –

Extra info :
Namajunas en Torres kennen we natuurlijk allemaal van The Ultimate Fighter, waar Tecia als 3e en Rose als 7e geranked binnenkwamen. Maar weinig mensen weten dat deze vrouwen al eerder tegen elkaar in de kooi hebben gestaan, zij het in Invicta. Destijds won Torres na 15 minuten op een unanieme jurybeslissing. Ook na hun gevecht bleef Torres ongeslagen en won achtereenvolgens van
Felice Herrig, Angela Magana, Angela Hill en Jocelyn Jones-Lybarger.

Namajunas verloor haar volgende gevecht tegen Carla Esparza, maar begon vervolgens aan een mooie reeks tegen Angela Hill en Paige VanZant. Een overwinning op Torres zou haar wellicht een titelgevecht kunnen opleveren. Ditzelfde geldt overigens ook voor Torres. Wie weet zien we haar nog dit jaar voor de titel vechten mocht zij zaterdagavond als winnaar uit de kooi stappen.

Keys to success :
Rose Namajunas heeft een zwarte band in zowel Taekwondo als Karate, ze kan staand goed partij geven. Echter het grote voordeel van Namajunas ligt t.o.v. haar tegenstanders toch vaak op de grond. Mocht zij Torres naar de grond weten te werken ligt hier haar sleutel tot succes in dit gevecht.

Het toeval wil dat ook Tecia Torres een zwarte band in Taekwondo en Karate heeft. Torres heeft een sterke worstelbasis en weet hiermee het gevecht vaak te dicteren. Torres zou er goed aan doen om het gevecht zo dicht mogelijk tegen de kooi aan te houden en door middel van haar takedown defence het gevecht staande te houden.


Glover Teixeira vs. Rashad Evans

Glover Teixeira

Record : 24-4 (UFC : 7-2)
Geb.Datum : 28 oktober 1979. Land : Brazilië
Twitter : @gloverteixeira
Gym : Glover Teixeira Training Center
Notable Wins : Ryan Bader, Ovince St. Preux
Bonus : Fight of the Night, KO of the Night, Sub of the Night
VS.

Rashad Evans

Record : 19-4-1 (UFC : 14-4-1)
Geb.Datum : 25 september 1979. Land : USA
Twitter : @suagrashadevans
Gym : Blackzilians
Notable Wins : Michael Bisping, Phil Davis
Bonus : 2x Fight of the Night, 2x KO of the Night

Extra info :
Teixeira vocht tijdens zijn vierde professionele gevecht tegen Ed Herman en verloor. In zijn volgende 20(!) gevechten werd Glover uitgeroepen tot winnaar. 18 van deze 20 gevechten werden vroegtijdig beslist en een nieuwe ster leek geboren. Op 26 april 2014 vocht hij voor de Light-Heavyweight titel tegen Jon Jones, maar verloor op jury beslissing.

Rashad Evans weet wat het is om een flinke win streak op te bouwen. Evans begon in 2004 aan zijn professionele carrière en wist 14 gevechten ongeslagen te blijven en zelfs de UFC Light-Heavyweight titel te winnen. Zelfs na zijn pijnlijke titelverlies tegen Lyoto Machida won hij zijn volgende vier. Evans kreeg vervolgens de kans om opnieuw voor de titel te vechten tegen Jon Jones. En evenals Teixeira verloor hij een jury beslissing.

Keys to success :
Glover Teixeira is vrij allround, zijn 2nd degree black belt onder Luigi Mondelli maakt hem levensgevaarlijk op de grond. Maar het is duidelijk dat Glover meestal de voorkeur geeft aan een stevig stand-up partij. Sinds John Hackleman hem vrij vroeg in zijn carrière onder zijn vleugels heeft genomen, is de stand-up game gaan lopen als een goed gesmeerde machine.

Rashad Evans staat vooral bekend om zijn sterke wrestling game, die hij al van jongs af aan bezit. Na zijn 1e divisie NCAA worstelcarriere is hij overgestapt naar MMA. Door zijn sterke worstelen te combineren met een hele degelijke stand-up game is hij uitgegroeid tot de top van de divisie. Door deze sterke combinatie zal Evans zijn voordeel moeten doen in dit gevecht.

Blijf EPIC MMA volgen voor meer nieuws, achtergrond informatie en uitslagen van dit evenement!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Amanda Nunes: ”Ronda is een zwak persoon.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Amanda ‘Lioness’ Nunes is de ...

UFC 208: 20 vragen voor Germaine de Randamie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAJunkie Op 11 februari ...

Heavyweight vechter Jared Rosholt ontslagen.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jared ‘The Big Show’ Rosholt ...

Khabib Nurmagomedov’s reactie op Aldo: ”Ik pest de kleintjes niet.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose Aldo ‘Junior’ gaf onlangs ...