Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Heel wat maanden geleden hoopte de UFC dat New York al lang en breed een ‘done deal’ was en UFC 197 het 1e event in Madison Square Garden zou worden. Gelukkig weten we inmiddels dat MMA in New York een feit is, maar voor UFC 197 kwam de uitspraak iets te laat.


Nadat de UFC in februari liet weten dat het event in Las Vegas zou plaatsvinden werd er een main event aangekondigd tussen Jon Jones en Daniel Cormier. Dit main event stond tijdelijk op losse schroeven toen Jones wederom werd gepakt op diverse overtredingen tijdens zijn proeftijd. Nadat deze horde was genomen en het gevecht toch plaats kon vinden, liet Cormier weten geblesseerd te zijn. Nadat het main event een ‘scare’ had overleefd moest het er nu toch echt aan geloven. Het nieuwe main event tijdens UFC 197 zal verzorgd worden door Jon Jones en Ovince Saint Preux.

Andre Fili vs. Yair Rodríguez

Andre Fili

Record : 15-3 (UFC : 3-2)
Geb.Datum : 25 juni 1990. Land : USA
Twitter : @touchyfili
Gym : Team Alpha Male
Notable Wins : Felipe Arantes
Bonus : Performance of the Night


VS.

Yair Rodríguez

Record : 6-1 (UFC : 3-0)
Geb.Datum : 06 oktober 1992. Land : Mexico
Twitter : @panteraufc
Gym : Roufussport
Notable Wins : Dan Hooker
Bonus : Fight of the Night

Extra info :
Andre Fili vecht al enkele jaren in de UFC en werd in zijn begintijd gezien als groot talent. Met een record van 12-1  kwam hij de UFC binnen en maakte zijn debuut tegen Jeremy Larsen dat hij winnend afsloot. In zijn volgende vier gevechten wist Fili er twee te winnen, maar verloor ook twee keer. In 2014 was Max Holloway te sterk, in 2015 Godofredo Pepey. Beide heren wisten Fili met een submission te pakken.

Yair Rodriguez bewandelde eenzelfde weg. Hij maakte indruk tijdens zijn eerste professionele gevechten en mocht al gauw vechten voor de UFC. Zijn officiële debuut kwam eind 2014 tegen Leonardo Morales toen hij na een leuk seizoen TUF mocht vechten voor ‘The Ultimate Fighter’ titel.
Hij won en een rijzende ster werd geboren. Na 2 zeer vermakelijke gevechten tegen Charles Rosa en Dan Hooker, die hij beide won op decision, staat hem nu een grote test te wachten.

Keys to success : Yair Rodriguez moet het hoofdzakelijk hebben van zijn stand-up game. Yair is erg snel en behendig op de voeten en zal hier zijn voordeel mee moeten doen. Door telkens het initiatief te nemen en één stap vooruit te zijn op Fili kan hij in zijn eigen ritme blijven en naar een mooie combinatie toewerken.

Fili zal ervoor moeten zorgen dat Rodriguez blijft gokken waar Fili’s volgende move vandaan komt. Daar Fili erg allround is, is hij gevaarlijk op vrijwel elk aspect van MMA. Door Yair in het ongewisse te houden met zijn (schijn)bewegingen kan hij de aanval van Rodriguez neutraliseren.


Robert Whittaker vs. Rafael Natal

Robert Whittaker

Record : 15-4 (UFC : 6-2)
Geb.Datum : 20 december 1990. Land : Australië
Twitter : @rjwhittaker1990
Gym : PMA Super Martial Arts
Notable Wins : Uriah Hall, Brad Tavares
Bonus : Fight of the Night & Performance of the Night

VS.

Rafael Natal

Record : 21-6-1 (UFC : 9-4-1)
Geb.Datum : 25 december 1982. Land : Brazilië
Twitter : @rafaelsaponatal
Gym : Renzo Gracie Academy
Notable Wins : Uriah Hall
Bonus : Fight of the Night

Extra info :
Ook Robert Whittaker won tijdens zijn debuut ‘The Ultimate Fighter’ titel. Hij versloeg in 2012 Brad Scott in de Welterweight divisie. Na zijn debuut had Whittaker een mooi vervolg, met een prima KO op Colton Smith. Whittaker verloor zijn volgende twee gevechten tegen Court McGee en Stephen Thompson, maar verloor daarna geen enkel gevecht meer. De Australiër heeft al vier gevechten op rij gewonnen en zal er alles aan doen om een vijfde winst aan die reeks toe te voegen.

Rafael Natal heeft jaren geleden naam gemaakt in o.a. Ring of Combat en kwam al snel op de radar van de UFC. Zes jaar geleden maakte Natal in Austin, Texas zijn debuut tegen Rich Attonito. De ‘Octagon Jitters’ werden Natal teveel en hij verloor een decision. Van de laatste negen gevechten wist Natal er maar liefst zeven te winnen en daardoor mag hij voorzichtig gaan denken aan een top 10 notering.

Keys to success :
Robert Whittaker heeft duidelijk het voordeel als hij het gevecht staand
kan houden. Whittaker kan hard stoten en is vrij technisch met zijn
stoten. Whittaker is geen vreemde op de grond, maar hier ligt het
sterkste punt van Natal.

Natal heeft zijn zwarte band gekregen van Vinny
Magelhaes en Renzo Gracie. We weten dat er niet te spotten valt met
zijn BJJ en zal op dit gebied het voordeel hebben t.o.v. Whittaker.


Anthony Pettis vs. Edson Barboza

Anthony Pettis

Record : 18-4 (UFC : 5-3)
Geb.Datum : 27 januari 1987. Land : USA
Twitter : @cubswanson
Gym : Roufussport
Notable Wins : Benson Henderson, Donald Cerrone, Gilbert Melendez
Bonus : 3x KotN ~ 2x SotN ~ FotN ~ PotN

VS.

Edson Barboza

Record : 16-4 (UFC : 10-4)
Geb.Datum : 21 januari 1986. Land: Brazilië
Twitter : @edsonbarbozajr
Gym : Ricardo Almeida BJJ
Notable Wins : Paul Felder, Evan Dunham
Bonus : 6x Fight of the Night & KO of the Night

Extra info :
In 2013 en 2014 zag het leven van Anthony Pettis er zeer rooskleurig uit. Niet alleen was hij een voormalig WEC lightweight kampioen. Hij won achtereenvolgens van Stephens, Lauzon & Cerrone en mocht vervolgens vechten voor de UFC Lightweight titel die op dat moment om de middel van Benson Henderson zat. Pettis won de titel in de 1e ronde en leek onaantastbaar. Ook zijn eerste verdediging van de titel ging zeer voortvarend. Toen Pettis echter moest aantreden tegen Rafael dos Anjos ging het mis. Hij verloor zijn titel en het duurde bijna een jaar voordat hij terug zou keren. Zijn terugkeer ging verloren tegen de nieuwe contender, Eddie Alvarez. Pettis is erop gebrand om terug te keren aan de top met een overwinning op Barboza.


Edson Barboza zal zich niet snel van de wijs laten brengen door de hype die nog steeds rondom Anthony Pettis hangt. Zaterdag zal Barboza voor de vijftiende keer vechten in de UFC. Hij is een échte veteraan die zoals we allemaal weten, verrassend uit de hoek kan komen. Ook Barboza vocht o.a. voor Ring of Combat. Tijdens zijn carrière werd zijn gevecht reeds zes keer gekozen tot ‘Fight of the Night’ en met een tegenstander als Pettis is het bijna een zekerheidje dat hier een nieuwe Performance of the Night bij zal komen.

Keys to success : Een sleutel tot succes is niet vaak ‘creativiteit’ maar zaterdag staan wellicht de twee meest creatieve stand-up vechters tegenover elkaar. Voor beide kan hier dan ook de key to success liggen. Daarbij is Barboza een hele explosieve vechter en houdt ervan een agressieve stijl toe te passen. De laatste keer dat een tegenstander dit tegen Pettis gebruikte stond Clay Guida tegenover Pettis in de kooi.

Pettis zelf zal er alles aan moeten doen om onder de druk uit te kunnen vechten en zijn voetenwerk zal belangrijker dan ooit zijn voor Anthony. Lukt het Pettis om onder de druk uit te komen kan hij Barboza langzaam maar zeker, beetje bij beetje te slopen.


Demetrious Johnson vs. Henry Cejudo

Demetrious Johnson

Record : 23-2-1 (UFC : 11-1-1)
Geb.Datum : 13 augustus 1986. Land : USA
Twitter : @mightymouseufc
Gym : AMC Pankration
Notable Wins : John Dodson, Joseph Benavidez
Bonus : PotN ~ KotN ~SotN ~ 2x FotN

VS.

Henry Cejudo

Record : 10-0 (UFC : 4-0)
Geb.Datum : 9 februari 1987. Land : USA
Twitter : @henrycejudo
Gym : Fight Ready
Notable Wins : Jussier Formiga
Bonus : –

Extra info :
In 2012 won Demetrious Johnson als eerste UFC vechter de Flyweight titel. In een zeer spannend gevecht wist hij Joseph Benavidez te verslaan. Sindsdien zou Mighty Mouse zijn titel maar liefst zeven keer verdedigen en is er niemand in geslaagd het hem moeilijk te maken.  Van de laatste zes gevechten maakte Johnson en vier vroegtijdig af.


Henry Cejudo zit in verhouding pas zeer kort in de UFC. Sinds zijn Olympische worstelcarriere stapte Cejudo over naar MMA en maakte in 2013 zijn professionele debuut voor WFF MMA. Enkele maanden later vocht hij voor Legacy FC en als je dan over een gezond dosis talent beschikt duurt het niet meer langs voordat je in de UFC vecht. Anderhalf jaar na zijn UFC debuut mag Cejudo al voor de titel vechten na een knappe overwinning op Jussier Formiga. 

Keys to success :
Demetrious Johnson’s belangrijkste sleutel tot succes is zijn cardio. Drie rondes, vijf rondes het maakt hem niet uit en hij lijkt in de laatste minuut van een gevecht even fit te zijn als in de eerste minuut. De tank van Cejudo zal minder vol zijn. Ook de haarfijne techniek waarover hij beschikt zal een groot voordeel zijn tegenover zijn tegenstander.

Voor Cejudo geldt, schoenmaker blijf bij je leest. Cejudo is ongelofelijk sterk in worstelen en zal hier zijn voordeel mee moeten doen. Dicteren waar het gevecht plaatsvind, met zijn degelijke Muay Thai kan hij het zijn tegenstanders knap lastig maken.


Jon Jones vs. Ovince Saint Preux

Jon Jones

Record : 21-1 (UFC : 16-1)
Geb.Datum : 19 juli 1987. Land : USA
Twitter : @jonnybones
Gym : Jackson Wink
Notable Wins : Cormier, Gustafsson, Teixeira
Bonus : 4x FotN ~ 2x SotN ~ KotN
VS.

Ovince Saint Preux

Record : 19-7 (UFC : 7-2)
Geb.Datum : 8 april 1983. Land : USA
Twitter : @003_OSP
Gym : Knoxville MMA
Notable Wins : Patrick Cummins, Shogun Rua
Bonus : 2x Performance of the Night & Fight of the Night

Extra info :
Jonny Bones Jones.. wat valt er niet over deze man te vertellen. Zijn professionele MMA carrière begon op een koude avond in april in Boxborough, MA, waar hij zijn tegenstander op (T)KO versloeg na slechts 92 seconden. Enkele maanden later werd de UFC geadviseerd te overwegen om Jon Jones op te nemen in hun organisatie. Jones vocht op tijd van een half jaar zes keer en wist deze zes gevechten allemaal vroegtijdig te beslissen. Totale vechttijd 15 minuten en 59 seconden. De UFC was overtuigd en een 21-jarige Jones maakte zijn debuut voor de organisatie. Fast forward 8 jaar en Jones is nog steeds “ongeslagen”. Zijn titel is Jones echter kwijt geraakt nadat deze hem werd afgenomen na een reeks controversiële praktijken. Hij stapt zaterdag weer de Octagon in en is klaar om de interim-titel te winnen.

Ovince Saint Preux staat ‘hands down’ voor zijn moeilijkste test tot dusver. Nadat Cormier geblesseerd uitviel was OSP een van de weinige vechters die het lef had om in te vallen. Na een kort trainingskamp zal Saint Preux klaargestoomd moeten zijn om tegen Jones voor de interim titel te vechten. Nadat hij in zijn laatste vier gevechten 3x wist te winnen van Rua, Cummins en Calvacante was het een kwestie van tijd dat OSP in de buurt van die titel zou komen.

Keys to success : Jon Jones is op elk gebied een uitblinker en heeft meerdere sleutels
tot succes. Zijn grootste kans op slagen ligt waarschijnlijk bij de
submission game. Door de druk die hij op zijn tegenstanders uitoefent,
dwingt hij ze soms in onmogelijke situaties waarbij ze niks anders
kunnen dan hun nek of andere ledematen onbeschermd te laten.

Ovince
St.Preux zal er alles aan gelegen zijn om het gevecht staande te
houden. Hij zal ervoor moeten zorgen dat hij niet al te veel schadeoploopt als hij de afstand tot zijn
tegenstander verkleind en moet scherp zijn als hij met Jones in ‘the
pocket’ vecht. Dan kan hij zijn oerkracht laten spreken en het Jones
moeilijk maken.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 212: Inside the Octagon – José Aldo vs. Max Holloway

Dan Hardy en John Gooden zijn weer terug met een nieuwe editie van Inside ...

UFC 218 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug met een nieuwe reeks aan vlog series. In deze editie ...

(Video) Conor McGregor: “Ik ga hem afmaken in de tweede ronde”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel fightweek nog niet begonnen ...