Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT- Afgelopen nacht was het weer tijd voor een UFC evenement. Het tiende evenement van het jaar, met als hoofdmenu het gevecht tussen de Braziliaan Glover Teixeira en voormalig UFC Light-Heavyweight kampioen Rashad Evans. Het Co-Main event was een rematch tussen Strawweight topcontenders Rose Namajunas en Tecia Torres. In deze recap behandelen we de vier gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 11 gevechten van UFC on FOX 19 in Tampa, Florida.


(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link http://www.epicmma.nl/2016/04/preview-alles-wat-je-moet-weten-over_14.html )
1. Cub Swanson vs. Hacran ”Barnabé” DiasHet eerste gevecht van de avond ging tussen JacksonWink MMA vechter Cub Swanson, en de Braziliaanse Nova Uniao vechter Hacran Dias. In het begin van het gevecht tasten beide mannen elkaar af. Het is duidelijk dat ze allebei zin hebben in een stand-up gevecht. Swanson probeert met jabs en lowkicks zijn tegenstander op afstand te houden en punten te scoren. Dias doet hetzelfde, maar weet meer combinaties te landden. Ook Swanson heeft dit in de gaten waardoor hij iets feller begint te vechten. Iets wat hem ook onzorgvuldiger maakt waardoor hij vaker in een stoot van Dias loopt. Swanson probeert nog een ”flashy” trap eruit te gooien maar mist. Het einde van de eerste ronde die waarschijnlijk in het voordeel van Dias werd afgesloten.
In de tweede ronde was het Swanson die duidelijk beter uit de startblokken kwam als in de eerste ronde. Goede combinaties hoog en laag scoorden veel punten voor de man uit Palm Springs. Een mooie stoot op het hoofd van Dias zorgt ervoor dat de Braziliaan tegen het canvas gaat. Swanson probeert te finishen en toppositie te pakken, maar de Braziliaan is taai en weet uiteindelijk te ontsnappen aan een finish. Het gevecht gaat staand verder, en Swanson blijft technisch zeer goed vechten. Dit levert hem met zekerheid de tweede ronde op.
In de laatste ronde is het Swanson die weer terugvalt door geen combinaties meer te landden. Dias profiteert daarvan en lijkt nu de technisch betere vechter. Een onoplettend moment van Dias en een perfecte highkick van Swanson zorgen voor een tweede knockdown in het voordeel van Swanson. Dias weet te herstellen al neemt Swanson de regie over vanaf dat moment. Swanson blijft domineren en eindigt het gevecht met harde stoten op het gezicht van Dias.
De judges gaven de laatste twee rondes verdient aan Cub Swanson waardoor hij zijn 2 fight losing streak doorbreekt. Dias had een mooie streak opgebouwd, en dit had zijn soort van ”big moment” moeten worden. Helaas zal dit voor Dias een andere keer moeten gebeuren.


2. Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov vs. Darrell ”The Saint” HorcherHet tweede gevecht van de avond ging tussen de ongeslagen Rus Khabib Nurmagomedov, en de UFC debutant en late replacement voor Tony Ferugson, Darrell Horcher.
Zowel Khabib als Horcher tasten af in het begin en weten hier en daar een stoot of een trap te plaatsen. Na ongeveer anderhalve minuut vind Nurmagomedov het welletjes geweest en tilt hij Horcher op waarna hij hem op de grond gooit. Nurmagomedov doet met Horcher op de grond wat hij wil, al probeert de debutant continu te ontsnappen en is hij zeer actief bezig. Tegen het einde van de ronde begint Khabib echt harde stoten te geven op het gezicht van Horcher. Horcher begint te bloeden maar geeft niet op en haalt op karakter de tweede ronde.
In de tweede ronde weet Horcher de eerste takedown van Nurmagomedov nog te verdedigen, maar na een hele mooie throw van Khabib ligt Horcher toch weer onderop. Nurmagomedov weet Horcher in een zogeheten ”Mounted Crucifix” te krijgen waardoor Horcher geen kant op kan. Nurmagomedov land venijnige ellenbogen op het gezicht van Horcher. Op het moment dat het afgelopen lijkt weet Horcher zich uit de positie te draaien, alleen zit Nurmagomedov nu met een body triangle op zijn rug. Nurmagomedov blijft stoten landen op het hoofd van Horcher die dit keer echt geen kant meer uit kan. De scheidsrechter stopt het gevecht. Een mooie winstpartij voor Nurmagomedov die na lang blessureleed eindelijk terug is. Nurmagomedov vroeg na het gevecht om een rematch tegen kampioen Rafael Dos Anjos. Deze zou in de winter van 2016 plaats moeten vinden. Horcher daarentegen heeft op 8 days notice alleen maar aan respect gewonnen om een gevecht tegen een van de beste in de wereld aan te nemen. We zullen Horcher ook zeker terug gaan zien in de UFC.


3. ”Thug” Rose Namajunas vs. Tecia ”The Tiny Tornado” TorresHet Co-Main event van de avond was een rematch tussen Rose Namajunas en Tecia Torres. Beide dames vochten iets minder dan 3 jaar geleden al eens tegen elkaar destijds in Invicta. Torres won een Unanimous Decision. Dat gevecht destijds was heel close, dat gold ook voor dit gevecht.
In de eerste ronde was het vooral Rose Namajunas die druk probeerde te zetten op Tecia Torres. Torres daarentegen liet Rose naar voren lopen en probeerde via counterstriking de benodigde punten te scoren. Dit leek te lukken. Torres wist met een mooie combinatie Rose aan te slaan. Namajunas wankelde maar greep Torres en kon zich herstellen. De ronde eindigde met een takedown voor Namajunas. In de tweede ronde meer van hetzelfde. Het enige verschil was dat Namajunas dit keer veel meer wist te raken dan dat ze in de ronde daarvoor deed. Torres bleef counterpunchen en lowkicks landen en bleef daarmee ook punten scoren. In de derde ronde leek Torres de partij weer over te nemen van Namajunas. Net als eerder in de partij bleef Namajunas druk zetten, maar was het Torres die met counterstoten continu haar tegenstandster wist te raken. Namajunas raakte nauwelijks meer wat in de derde ronde. In een scramble tussen beide dames ongeveer 40 seconden voor tijd weet Namajunas toppositie te pakken. Namajunas besluit om nauwelijks wat te doen en de ronde in die positie af te sluiten, terwijl Torres vanaf haar rug de nodige stoten nog weet uit te delen.
Het gevecht eindigt en alle judges scoren het gevecht 29-28 in het voordeel van Rose Namajunas. Onverdiend? Moeilijk om te zeggen aangezien het een vrij gelijkwaardige partij leek. Controversieel is misschien wel het juiste woord. Namajunas lijkt door deze overwinning de volgende tegenstandster voor Jedrzejczyk of Gadelha om een gooi te doen naar de titel. Torres zal weer een partij moeten winnen alvorens ze weer een titelgevecht in zicht heeft. Al zal deze close decision niet veel roet in haar eten gooien.  


4. Glover Teixeira vs. ”Suga” Rashad EvansHet Main Event van de avond ging tussen de Braziliaan en Heavy Hitter Glover Teixeira, en de voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Rashad Evans.
Een gevecht dat zo kort was dat er weinig over te vertellen valt. Beide mannen kijken in de eerste 30 seconden de kat een beetje uit de boom. Teixeira vind het te lang duren en land een harde stoot . Evans wankelt en loopt weg. Teixeira wil de confrontatie aangaan en land een perfecte linkerstoot op de kin van Evans. Evans gaat aangeslagen neer. Een harde stoot met rechts volgt en Evans is compleet out. Een zeer indrukwekkende KO overwinning voor Glover Teixeira die eens te meer bewijst over vuisten van staal te bezitten. Teixeira spreekt vervolgens met respect over Evans, en daagt op een respectvolle manier zijn teamgenoot Anthony Johnson uit voor een gevecht. Evans is niet meer de Evans van een aantal jaren geleden, en het is nog maar de vraag of we ”Suga” nog gaan terug zien in de Octagon.

Al met al een zeer leuk evenement. Een goede card op papier die uiteindelijk ook ”delivered” is altijd goed. Waarschijnlijk een van de betere evenementen van 2016 tot nu toe. Mocht je de Prelims gemist hebben twijfel dan niet en ga zeker bekijken. Een aantal spectaculaire finishes en over het algemeen veel goede partijen.


Bekijk hier alle resultaten van UFC on FOX 19 in Tampa, Florida.


Early Prelims :
– Elizeu Zaleski Dos Santos verslaat Omari Akhmedov via TKO (Knees) na 3:03 in de 3e ronde.
– Cezar Ferreira verslaat Oluwale Bamgbose via UD (29-28, 29-28 & 29-27).
– John Dodson verslaat Manny Gamburyan via TKO (Strikes) na 0:47 in de 1e ronde.


Prelims :
– Michael Graves verslaat Randy Brown via Submission (RNC) na 2:31 in de 2e ronde.
– Santiago Ponzinibbio verslaat Court McGee via TKO (Punches) na 4:15 in de 1e ronde.
– Raquel Pennington verslaat Bethe Correira via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Michael Chiesa verslaat Beneil Dariush via Submission (RNC) na 1:20 in de 2e ronde.


Main Card :
– Cub Swanson verslaat Hacran Dias via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Khabib Nurmagomedov verslaat Darrell Horcher via TKO (Punches) na 3:38 in de 2e ronde.
– Rose Namajunas verslaat Tecia Torres via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Glover Teixeira verslaat Rashad Evans via KO (Punch) na 1:48 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Michael Chiesa ($50.000) (Foto Linksboven)
– Glover Teixeira ($50.000) (Foto Rechtsboven)


Fight of the Night :
– Omari Akhmedov vs. Elizeu Zaleski Dos Santos
($50.000 per persoon) (Foto Onderaan)


Attendance / Gate :
– 11.273 / $1.057.000
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Michael Bisping 6 maanden medisch geschorst

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michael ‘The Count’ Bisping verdedigde ...

Jessica Eye: “Dat is onzin Paige, en hopelijk lees je dit.”

Jessica Eye is boos op Paige VanZant voor het weigeren van een gevecht. De ...

(Video) Fight Night Mexico City Free Fight: Rafael Dos Anjos vs Nate Diaz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een aantal weken geen ...

Rose Namajunas

Rose Namajunas: “Joanna zei dat ik mentaal onstabiel ben.”

Rose Namajunas geeft op The MMA Hour een reactie op de intimidatie tactiek van ...