Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT- Na drie weken zonder UFC evenement was het gisterenavond dan eindelijk weer zo ver. UFC Fight Night 86 in Zagreb met op het hoofdmenu Ben Rothwell tegen Junior Dos Santos. In deze recap behandelen we de zes gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 13 gevechten van UFN 86 in Zagreb, Kroatië.


(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link http://www.epicmma.nl/2016/04/preview-alles-wat-je-moet-weten-over.html )
1. Maryna ”The Iron Woman” Moroz vs. Cristina ”Barbie” StanciuDe opener van de Main Card was een gevecht in de Women’s Strawweight divisie tussen de Oekraïense Maryna Moroz, en de Roemeense UFC debutante Cristina Stanciu.
Zoals verwacht begon Stanciu fel, en probeerde ze Moroz te overbluffen met een flying knee en een aantal stoten. Moroz wist deze echter vrij goed te ontwijken. Stanciu probeert vervolgens via een Guillotine Choke, Armbar & Leg Lock Moroz te finishen. Alledrie de keren lukt het niet, waarna Moroz bovenop komt te liggen. Moroz weet een aantal stoten te landen, maar niet echt iets wat schade toebrengt. In het vervolg van de ronde weet Moroz beter haar plan uit te voeren dan de Roemeense Stanciu waardoor ronde 1 waarschijnlijk naar Moroz zal gaan.
In de tweede en derde ronde in principe meer van hetzelfde. Alleen lijkt Stanciu iets minder cardio over te hebben dan Moroz, waardoor Moroz haar stoten veel beter aankomen. Stanciu geeft echter niet op, en ook wanneer in de derde ronde haar arm overstrekt in een submission lijkt te geraken weet de Roemeense niet van opgeven. Uiteindelijk gaat het gevecht naar de judges. Alle judges scoren het gevecht unaniem voor Maryna Moroz. De Oekraïense Moroz heeft met deze overwinning haar weg naar de top weer ingezet. Na haar vorige gevecht verloren te hebben, was dit precies wat ze kon gebruiken. Stanciu heeft aangetoond mee te kunnen met een zeer goede UFC Strawweight vechtster. En heeft ondanks haar verlies tegen Moroz toch zeker een goede indruk achter gelaten. Ze is nog erg jong, dus wie weet over een aantal jaren.


2. Igor ”The Duke” Pokrajac vs. Jan Blachowicz

De enige Kroaat op de Main Card was Igor Pokrajac. Hij nam het op tegen de Pool Jan Blachowicz.
In de eerste ronde was het duidelijk dat beide mannen niet vies waren van een potje ”Rock’m Sock’m Robot”. Beide mannen deelden klappen uit aan elkaar. Blachowicz vond het voldoende en haalde het gevecht naar het canvas. Blachowicz wist de rug van Pokrajac te pakken, en had een hook in (dit wil zeggen dat je je eigen been geklemd hebt om de ander zijn been). De tweede hook lukte niet, waardoor Pokrajac de positie kon omdraaien. Nu lag de Pool onder en kon Pokrajac stoten vanuit de guard van Blachowicz landen. Pokrajac wist vervolgens tot het einde van de ronde toppositie te behouden. Blachowicz bleek al eerder geen held op zijn rug en dat was dus dit keer ook het geval. Hierdoor leek de ronde naar Pokrajac te gaan.
In de tweede ronde beginnen beide mannen ook waar ze de eerste ronde mee begonnen : Stoten uitdelen. Ditmaal weet Blachowicz zijn tegenstander wel goed te raken, waardoor hij gaat wankelen. Echter weet Pokrajac met de steun van het thuispubliek aan zijn zijde in de wedstrijd te blijven. Blachowicz is net als Pokrajac uitgeput. Op het moment dat Pokrajac een combinatie probeert op te zetten weet Blachowicz hem naar de grond te halen. Veel gebeurd er niet, en Pokrajac weet weer op te staan. Met nog een minuut op de klok in de tweede ronde proberen beide mannen nog wat stoten uit te wisselen. Maar beiden zijn behoorlijk moe, waardoor de stoten niet dezelfde impact hadden als eerder in het gevecht. De tweede ronde leek naar de Pool Blachowicz te gaan.

In de derde ronde hebben beide mannen niet meer veel in hun ”gastank”. Blachowicz weet naar ongeveer twee minuten Pokrajac op de grond te krijgen, en geeft deze positie ook niet meer af de rest van de ronde. Net als in de eerste ronde, maar dan andersom wist nu Pokrajac niet wat hij aan moest vanop zijn rug. De derde ronde eindigde en het kon niet anders dan dat Jan Blachowicz de overwinning toegewezen zou krijgen. Dit gebeurde ook via driemaal 29-28. Een verdiende overwinning voor Blachowicz die na twee mindere prestaties in de Octagon dus eindelijk weer een overwinning te pakken heeft. Pokrajac daarentegen is slecht aan zijn tweede run in de UFC begonnen, maar wellicht krijgt hij nog wel een partij aangeboden.


3. Timothy Johnson vs. Marcin ”Tybur” TyburaIn waarschijnlijk het meest tegenvallende gevecht van de avond, heeft Timothy Johnson met heel veel cagegrinding het gevecht tegen de UFC debutant Marcin Tybura in winst weten om te zetten.
Waar Tybura vooral probeerde om precieze stoten te landen (alleen deed hij dit veel te weinig), was het vooral Timothy Johnson die de punten op de scorekaarten van de judges wist te maken. Johnson wist Tybura vooral in de eerste en tweede ronde vaak tegen de Octagon aan te krijgen. Meerdere keren werd door inactiviteit van beide kanten het gevecht gestopt door scheidsrechter Grant Waterman. Vervolgens haalde hij beide vechters uit elkaar en mochten ze weer verder gaan vechten.
Johnson wist bij het ingaan van de derde ronde dat hij twee rondes zo goed als zeker in de zak had, en dat hij er alleen voor moest zorgen dat hij niet gefinisht werd. Tybura weet in de derde ronde eindelijk het gevecht naar de grond te halen. Helaas voor hem weet Johnson (die een goede worstelaar is) zichzelf als snel uit de positie te bevrijden. Bijna uit het niks weet Tybura een highkick te landen op het gezicht van Johnson. Johnson wankelt. Tybura ziet het en probeert het gevecht af te maken. Echter weet Johnson de stoten goed te ontwijken, en loopt hij geen extra schade meer op. Tybura is net als zijn tegenstander uitgeput en de ronde eindigt. Johnson zou inderdaad de eerste twee rondes van de judges krijgen, en won dus op punten. Tybura zal niet met veel plezier terugkijken op zijn UFC debuut. Hij werd té laat wakker, waardoor hij dit gevecht niet meer in zijn voordeel kon beslissen.


4. Francis Ngannou vs. Curtis ”Razor” BlaydesEen gevecht waar door de kenners op zeker een KO werd verwacht, was het gevecht tussen de Franse Kameroener Francis Ngannou en de Amerikaan Curtis Blaydes.
Al snel was het duidelijk dat Ngannou voordeel had staand. Enkele jabs deden zichtbaar schade bij Blaydes die het gevecht naar de grond wilde halen. Tevergeefs aangezien Ngannou dit kon afweren. Ngannou weet vervolgens een linkerstoot te landen, waardoor Blaydes aangeslagen naar het canvas gaat. Blaydes weet optijd op te springen alvorens Ngannou nog meer schade kan aanrichten. De ronde eindigde met Ngannou duidelijk in het voordeel. In de tweede ronde weet Blaydes zijn tegenstander wel naar de grond te krijgen. Helaas voor hem weet Ngannou zonder al teveel moeite op te staan. Blaydes lijkt uitgeput en heeft het erg zwaar. Ngannou gaat door met harde stoten en harde jabs te landen. Blaydes zijn rechteroog is bijna compleet gesloten door de zwelling. De ronde eindigt en opnieuw lijkt Ngannou in het voordeel. Beide vechters staan klaar voor de derde ronde, wanneer de dokter de scheidsrechter erop wijst dat Curtis Blaydes geen zicht meer heeft door de zwelling bij zijn rechteroog. Blaydes protesteert hevig, maar de dokter stopt het gevecht. Francis Ngannou wint zijn tweede wedstrijd in de UFC. Blaydes heeft heel veel hart getoond, en zal zeker nog een kans krijgen van de UFC om zijn debuut te doen vergeten. Ngannou lijkt na een KO & TKO toch klaar voor een tegenstander net buiten de Top 15. We zullen in de toekomst zien hoe de UFC daarover denkt.


5. Derrick ”The Black Beast” Lewis vs. Gabriel ”Napao” GonzagaVan te voren was er al duidelijk wat er in dit gevecht zou gaan gebeuren…tenminste wat de gameplans van beide vechters waren. Gonzaga de sterke BJJ Black Belt zou het gevecht zo snel mogelijk naar de grond willen halen. Lewis daarentegen is een iemand met een keiharde KO stoot en wil het gevecht bij voorkeur staand houden. Lewis weet meteen aan het begin van de ronde een highkick te landen. Gonzaga wankelt een beetje al lijkt hij er niet echt last van te hebben. Gonzaga grijpt Lewis en haalt hem naar de grond. Gonzaga weet vervolgens de rug van Lewis te pakken, maar kan niet de RNC aanzetten. Lewis verdedigt goed en weet op te staan vanuit een zeer benarde positie.
Gonzaga wil absoluut niet met Lewis boksen en weet Lewis tegen de Octagon te krijgen. Gonzaga probeert voor de takedown te gaan terwijl Lewis hem met stoten tegen het hoofd probeert op andere gedachten te brengen. Er gebeurd vrijwel niks verder. Dat vind ook scheidsrechter Marc Goddard die beide mannen uit elkaar haalt en het gevecht weer voortzet in het midden van de Octagon. Opnieuw probeert Gonzaga zijn tegenstander naar de Octagon te krijgen. Lewis anticipeert daarop met een harde stoot. Gonzaga is duidelijk aangeslagen, iets wat door Lewis wordt herkent. Lewis land nog een aantal stoten waarna Gonzaga ”faceplant” naar het canvas gaat. Afgelopen!! Lewis verslaat Gabriel Gonzaga in de eerste ronde via een KO. Lewis draagt later de overwinning op aan zijn pas overleden trainer. Lewis gaan we hoogstwaarschijnlijk terugzien aankomende dinsdag in de Top 15 van de Heavyweight divisie. Gonzaga zou weleens zijn laatste gevecht in de UFC hebben gevochten. De Braziliaan weet al tijden geen indruk meer te maken in de UFC. En wist afgelopen December in een erbarmelijk slecht gevecht tegen Konstantin Erokhin zijn UFC verblijf te verlengen. Of hij nog een kans krijgt….we moeten het gaan zien in de toekomst.


6. ”Big” Ben Rothwell vs. Junior ”Cigano” Dos SantosHet Main Event van de avond ging tussen de Amerikaan Ben Rothwell en de voormalig UFC Heavyweight kampioen Junior Dos Santos. Ondanks dat veel mensen anders hadden verwacht zou het een vrij eentonig gevecht worden. Junior Dos Santos was op alle vlakken beter dan Ben Rothwell. Dos Santos was snel, scherp en zeer technisch. Het was de oude Dos Santos die we kennen van een aantal jaar terug die zondagavond de Octagon instapte tegen Ben Rothwell. Geen moment was Dos Santos in de problemen. En waar Dos Santos een aantal malen heel veel problemen had met vijf ronden gevechten was dat dit keer absoluut niet het geval. Rothwell daarentegen kwam nooit in zijn spel. De eerste ronde was nog vrij gelijkwaardig, maar in het vervolg leek Dos Santos toch echt een maatje te groot voor de man uit Kenosha, Wisconsin. Dos Santos wist met jabs, bodyshots, lowkicks en noem het maar op Rothwell op afstand te houden. Een keer leek Dos Santos het gevecht voortijdig te beslissen. Een harde rechterstoot breng Rothwell aan het wankelen. Dos Santos ziet het en land een push kick tegen het lichaam van Rothwell die uit balans raakt en via de Octagon naar het canvas gaat. Dos Santos mist zijn vervolgstoot omdat Rothwell deze ontwijkt. De tweede ronde eindigde hiermee waardoor Rothwell ontsnapte. Maar al met al een zeer goede overwinning voor Junior Dos Santos die zich hiermee waarschijnlijk weer nestelt in de Top 5 van de divisie. Voor Ben Rothwell zijn de druiven extra zuur, aangezien hij bij winst heel kort bij een titleshot had gezeten.

Dit evenement zal niet de boeken ingaan als het meest geweldige evenement aller tijden. Het was met de Prelims meegerekend een redelijk evenement. Heb je de Prelims nog niet gezien? Dan moet je deze zeker terug kijken. Sommige Prelim gevechten waren interessanter dan een aantal gevechten op de Main Card.


Bekijk hier alle uitslagen van UFN 86 in Zagreb, Kroatië.

Early Prelims :
– Bojan Velickovic verslaat Alessio Di Chirico via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Jared Cannonier verslaat Cyril Asker via KO (Punches & Elbows) na 2:44 in de 1e ronde.
– Lucas Martins verslaat Robert Whiteford via SD (30-27, 29-28 & 28-29).

Prelims :
– Damian Stasiak verslaat Filip Pejic via Submission (RNC) na 2:16 in de 1e ronde.
– Mairbek Taisumov verslaat Damir Hadzovic TKO (Punches) na 3:44 in de 1e ronde.
– Alejandro Perez verslaat Ian Entwistle via Verb.Submission (Punches) na 4:04 in de 1e ronde.
– Zak Cummings verslaat Nicolas Dalby via UD (30-27, 30-27 & 30-27).


Main Card :
– Maryna Moroz verslaat Cristina Stanciu via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Jan Blachowicz verslaat Igor Pokrajac via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Timothy Johnson verslaat Marcin Tybura via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Francis Ngannou verslaat Curtis Blaydes via TKO (Doctor Stoppage) na 5:00 in de 2e ronde.
– Derrick Lewis verslaat Gabriel Gonzaga via KO (Punches) na 4:48 in de 1e ronde.
– Junior Dos Santos verslaat Ben Rothwell via UD (50-45, 50-45 & 50-45).

Performances of the Night :
– Jared Cannonier ($50.000) (Foto Linksboven)
– Mairbek Taisumov ($50.000) (Foto Rechtsboven)
– Alejandro Perez ($50.000) (Foto Linksonder)
– Derrick Lewis ($50.000) (Foto Rechtsonder)


Fight of the Night :
– Niet uitgereikt.


Attendance / Gate :
– 13.177 / $549.000
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Anthony Johnson beëindigt mogelijk pensioen voor UFC zwaargewicht divisie

We zullen Anthony Johnson misschien toch terug zien in de octagon. Tijdens The MMA ...

Frankie Edgar: “Hij heeft een echt vechtershart.”

Frankie Edgar kon afwachten op zijn titelgevecht met Max Holloway, maar koos er uiteindelijk ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug, ditmaal met een reeks richting UFC 216. Bekijk hier UFC ...