Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na zijn overwinning op Andrei Arlovski tijdens UFC Rotterdam: Overeem vs. Arlovski heeft Alistair Overeem de beste kaarten in handen voor een titelgevecht tegen de huidige kampioen Stipe Miocic.

Wij vroegen Overeem wat het verschil was in zijn voorbereiding voor dit gevecht in vergelijking met een wedstrijd in het buitenland.

“Ook dit keer heb ik mijn voorbereidingen in het buitenland gedaan. Wat dat betreft was er dus geen verschil. Ik heb de fightweek ook benaderd zoals elke andere fightweek. Ik ben in het hotel gebleven samen met mijn hele team; zoals we altijd doen. Alles dus zoals ik de laatste jaren altijd heb gedaan. “

Er was best wat Nederlandse pers aanwezig voor UFC Rotterdam en ook al hebben wij zelf uiteindelijk niet veel gezien in de media, lijkt het er op dat er wel interesse is.

“Er was redelijk veel aandacht. Wel merkte je dat de meeste journalisten niet echt bekend zijn met de sport of nog steeds hetzelfde beeld hebben als 10 jaar geleden. In interviews mis je dan wat doorvragen en diepgang. Dat is natuurlijk te begrijpen.” zei Overeem aan EPIC MMA

Arlovski en Overeem

Tijdens zijn laatste paar wedstrijden hebben wij gezien dat Overeem geduldiger te werk gaat en geen overhaaste beslissingen meer maakt, wij vroegen Overeem wanneer het besef kwam om zo te vechten.

“Dat is een
samenloop van omstandigheden. De overstap naar Jackson / Wink heeft daar aan
bijgedragen, maar daarnaast wil ik altijd beter worden. Ik leer nog steeds.”

Jackson Wink MMA Academy staat bekend om hun legendarische “gameplans” waarin zij zeer strategisch te werk gaan en het beste plan voorbereiden voor hun vechters. Arlovski en Overeem trainen beiden bij de Jackson Wink MMA Academy. Maar Greg Jackson en Mike Winkeljohn stonden niet in de hoek van Overeem. Hierdoor zou je denken dat Arlovski misschien een een strategisch voordeel had.

“Mijn gameplan was om rustig te beginnen. Even aanvoelen en aftasten. Vervolgens kun je het juiste moment kiezen en gedoseerd druk zetten.” 

Het pakte goed uit voor Overeem en hij wist Arlovski met een spectaculaire “Cranekick” naar de grond te brengen, om vervolgens de wedstrijd op de grond af te maken. Overeem gaf voor het gevecht al aan dat een overwinning hem een titelgevecht op zou leveren, maar met de UFC weet je het nooit.

De voormalig Heavyweight kampioen Cain Velasquez (13-2-0) en Travis Browne (18-3-1) staan namelijk op 9 juli tegenover elkaar tijdens UFC 200: Cormier vs. Jones II. Wij vroegen Overeem of een overtuigende overwinning van één van beiden atleten zijn titelgevecht in gevaar zou kunnen brengen.

“Dat denk ik niet. Ik wacht nu rustig af wat de UFC gaat doen. Ik denk eerlijk gezegd dat ze niet om mij heen kunnen. We zullen het zien.”

Miocic na zijn overwinning (via MMAJunkie)

Stipe Miocic (15-2-0) wist afgelopen zaterdag tijdens UFC 198 : Werdum vs Miocic de titel te winnen van Fabricio Werdum (20-6-1) door middel van een KO. Hierdoor is het duidelijk geworden dat Miocic waarschijnlijk de volgende tegenstander zal worden voor Overeem. Overeem vertelde ons wat Werdum beter had kunnen doen..

“Werdum was te aanvallend. Dan moet alles wel raak zijn, anders loop je risico.” 

Miocic staat vooral bekend om het staande vechten en Werdum juist om het grondvechten. Met 19 overwinningen doormiddel van een submission en 18 door een (T)KO zou je kunnen zeggen dat Overeem best all-round is. Maar is een gevecht tegen Miocic gevaarlijker dan een gevecht tegen Werdum?

“Dat maakt mij niet uit. Op dit niveau heb je geen pannenkoeken. Als ik kampioen wil worden moet ik van iedereen winnen.”

Na een UFC wedstrijd is het vaak gebruikelijk voor de atleten om wat tijd vrij te maken en te genieten van de overwinning of het verwerken van een verlies. Wij vroegen Overeem wanneer hij denk dat hij weer klaar is voor een nieuwe wedstrijd.

“Ik heb nu nog wat last van mijn teen, maar ik verwacht over een maand weer vol te kunnen trainen. Ik ga van Miocic winnen. Daar zal ik alles voor doen.”

Geen enkele Nederlander is zo dicht bij een UFC titel dan Alistair Overeem. Mocht hij de titel winnen, dan zal hij de eerste Nederlandse UFC kampioen zijn sinds Bas Rutten (1999) en zou hij deze graag willen verdedigen in de Amsterdam ArenA.

Blijf EPIC MMA volgen voor exclusieve interviews en MMA nieuws.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Bekijk hier de weigh-ins van UFC Vancouver: Maia vs Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vannacht staan de atleten vanaf ...

Jorge Masvidal

Jorge Masvidal: “Ik weet nog niet hoe, maar hij gaat de derde ronde niet halen.”

Jorge Masvidal is duidelijk. Gamebred zegt dat aankomende tegenstander Demian Maia de derde ronde ...

Jimi Manuwa

Jimi Manuwa: “Ik heb nog nooit een gevecht afgewezen.”

Jimi Manuwa vecht zaterdag tegen Corey Anderson op UFC Fight Night Londen. Als hij ...

Demian Maia hoopt dat Dana White zich aan zijn woord houdt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Demian Maia ...