Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC Rotterdam: Overeem vs. Arlovski was een historisch evenement voor EPIC MMA, de fans, de vechters en de UFC zelf.

Voor, tijdens en na het evenement hebben wij veel complimenten gekregen vanuit de UFC Nederland community, de atleten, internationale MMA media collega’s en de UFC voor wat wij gedaan hebben voor de UFC in Nederland.

Natuurlijk kunnen wij niet alle “credits” op ons nemen, want los van de UFC Nederland community zijn er natuurlijk ook de “mannen in pak” die het officieel gemaakt hebben.

FOX, FOX Sports en de UFC hebben uiteindelijk de handtekeningen gezet voor de televisiedeal en Ahoy natuurlijk ook voor het evenement zelf. Wij zijn vaak best kritisch over het gebrek aan promotie voor de UFC programmering en af en toe ook over de uitzendingen, maar dat is allemaal met goede bedoelingen. Want uiteindelijk zijn wij echt wel blij dat de UFC uitgezonden wordt op FOX (Sports).

Tijdens UFC Rotterdam hebben wij met zijn allen een zeer succesvol evenement meegemaakt, alle Nederlandse UFC atleten wonnen en hebben met deze 3-0 overwinning het Nederlandse MMA weer op de kaart gezet. Het juichen bij “takedowns” en “transitions” is iets wat mij persoonlijk positief verrastte tijdens UFC Rotterdam. Het laat toch zien dat wij meer zijn dan alleen een kickboks land.

Stefan Struve, Alistair Overeem en Germaine de Randamie

Wat ik ook bijzonder vond, was de interactie met het publiek. Reza Madadi wou bijvoorbeeld zijn tegenstander geen hand geven bij het begin van de tweede ronde, waarop het publiek begon joelen. Hij gaf vervolgens zijn tegenstander een knuffel en kreeg het publiek weer aan zijn kant. Respect is blijkbaar toch iets belangrijks voor de Nederlandse vechtsport liefhebbers.

Het was voor ons ook leuk om eindelijk mensen te ontmoeten die actief zijn op UFC Nederland, wij lezen bijna alle reacties en berichten en het was echt een eer om eindelijk mensen in het echt te zien.Van te voren waren veel mensen bang over wat voor publiek er aanwezig zou zijn, maar volgens mij zijn er verder geen rare incidenten voorgevallen en bleef al het “geweld” in de Octagon.

De walkouts van de atleten werden ook vol enthousiasme ontvangen door het publiek, ook onze collega’s van “MMAJunkie” (US) en “The Sun” (UK) vonden de walkout van de Randamie onvergetelijk. Zij hebben al wel wat walkouts gezien in hun leven, dus dat wil wel wat zeggen.

Er was best wat media aanwezig, al moet ik zeggen dat ik in eerste instantie niet veel online heb gezien. Vandaag zag ik een tweet voorbij komen van UFC Nederland volger Mike Brinkman waarin stond dat hij wat teleurgesteld is over gebrek aan aandacht dat de UFC heeft gekregen in Nederland.

Na het lezen en “retweeten” van deze tweet, ben ik gaan Googelen en heb ik toch wel wat gevonden in de “main stream media”.

Zo heeft de Telegraaf meerdere stukken geplaatst, evenals het AD en Nu.nl.
Dit zijn wel echt de grotere media bedrijven, maar ik ben het met Brinkman eens. Er had hier meer aandacht aan besteed kunnen worden, maar dat gaat pas gebeuren als wij een kampioen hebben.

Overeem lijkt op dit moment onze grote hoop, maar nu bijna alle Nederlandse UFC atleten in de top 15 zitten in hun divisie, lijkt het slechts een kwestie van tijd. Overeem zei na zijn overwinning dat hij de titel dit jaar gaat winnen en deze volgend jaar zal verdedigen in de Amsterdam ArenA.

Volgens James Elliot, de EMEA manager van de UFC, is het nog niet zeker of de UFC überhaupt terug zal komen volgend jaar. Maar mocht Overeem de titel daadwerkelijk winnen dit jaar, dan zou het wel een mogelijkheid kunnen zijn. Realistisch gezien zal de UFC vanwege tijdsverschil dan wel heel wat omzet mislopen, gezien hun grootste markt toch de VS is.

Mocht de UFC dan toch terugkomen, dan zou de Ziggo Dome een goede volgende stap kunnen zijn met bijna het dubbele qua capaciteit in vergelijking met de Rotterdamse Ahoy.
Hoewel de Amsterdam ArenA heel mooi klinkt, weet ik persoonlijk ook niet of wij een grote arena als de Amsterdam ArenA uitverkocht zouden krijgen. Maar het zou wel echt mooi zijn.

Voor iedereen die in de Ahoy aanwezig was, bedankt voor een onvergetelijke avond!
Dit was voor ons extra speciaal, eindelijk een thuiswedstrijd!

Ook zou ik de huidige en oude EPIC MMA / UFC Nederland crewleden willen bedanken voor al het harde werk in de afgelopen 2,5 jaar. Want ook al krijg ik voornamelijk persoonlijk veel lof, dit was allemaal nooit mogelijk geweest zonder de crew.

Wij doen dit namelijk nog steeds vrijwillig en wij hebben nog een lange weg te gaan om onszelf echte journalisten te noemen, maar wij komen er wel. Helemaal met de support van de UFC Nederland community, de UFC, FOX en onze internationale collega’s.

Wij geven echt om de sport en de atleten en willen dit zo goed mogelijk overbrengen naar ons publiek. Het gaat ons niet om de headlines, de clicks en het meerijden op de “hype”.

Dus blijf UFC Nederland en EPIC MMA volgen en zie ons ontwikkelen voor je ogen.
Er komen mooie dingen aan in de toekomst en wij zullen ons best blijven doen om de beste te zijn.

– Giovanni Tjin

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Doing what i like, hope you like what i do!

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Vancouver resultaten: Pettis stopt BJJ expert Oliveira met een submission

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAJunkie Voor deze wedstrijd ...

UFC scheidt wegen met Wanderlei Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Ultimate Fighting Championship heeft ...

Live results World Fighting League 6 met onder andere Andy Souwer

Volg hier live de uitslagen van de MMA-gevechten bij World Fighting League 6, met ...

UFC Kansas City Free Fight: Johnson vs. Cejudo

Demetrious Johnson kan het record van Anderson Silva op UFC on FOX 24 evenaren. ...