Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – In verband met het niet doen van een recap vorige week doen we deze week een dubbele recap. Hierdoor zijn er in totaal 26 nieuwe gevechten toegevoegd. Zo werd het nieuwe main event voor UFC 200 bekend gemaakt, en werden er nog veel meer interessante gevechten toegevoegd aan verschillende evenementen. In deze lange recap gaan we in op de belangrijkste/interessantste gevechtsaankondigingen van deze en afgelopen week, en uiteraard de totale lijst onderaan.


Week 16

Max Holloway vs. Ricardo Lamas

Een gevecht met zogenoemde ”Heavy Title Implications” is het gevecht tussen de Hawaiiaan Max Holloway, en de voormalig titeluitdager Ricardo Lamas. Holloway is bezig aan een ongekende run in de Featherweight divisie. Acht partijen wist hij achter elkaar te winnen. Onder meer mannen als Jeremy Stephens, Cub Swanson & Charles Oliveira delfden het onderspit tegen de nog altijd pas 24-jarige vechter. Nu staat Ricardo Lamas dus tegenover hem. Lamas leek na zijn verlies begin 2014 tegen destijds kampioen Jose Aldo weer op weg naar een nieuwe titelkans. Hij won van zowel Hacran Dias als Dennis Bermudez, maar verslikte zich in Chad Mendes. Lamas wist alsnog 2015 positief af te sluiten door Diego Sanchez te verslaan via een Unanimous Decision. Wie van beide vechters de Top 3 inschiet gaan we 4 Juni zien.
Dan Henderson vs. Hector Lombard

Eveneens een leuke partij (op papier) op 4 Juni is het gevecht tussen Dan Henderson en Hector Lombard. Dan Henderson is met zijn 45 jaar een echte veteraan in het MMA. De voormalig twee divisie PRIDE kampioen heeft zowat iedere belt van elke organisatie waarvoor hij gevochten heeft…op de UFC belt na. Henderson zou graag nog eens een titlerun willen maken. Of dat nog mogelijk is valt te bezien. Hij zal om te beginnen Hector Lombard moeten verslaan. Lombard die een jaar was geschorst na gebruik van verboden middelen vocht afgelopen Maart tegen Neil Magny. Lombard leek het gevecht snel te beëindigen, maar Magny hield vol en finishte Lombard uiteindelijk in de derde ronde. Lombard zag het niet meer zitten op Welterweight, en zal nu een gewichtsklasse hoger een frisse start willen maken.
Randa Markos vs. Jocelyn Jones-Lybarger

De Canadees-Irakese Randa Markos heeft haar wens in vervulling zien gaan. Ze staat op de Ottawa card en zal het opnemen tegen Jocelyn Jones-Lybarger. Markos kwam via TUF 20 de UFC binnen waar ze vriend en vijand verraste met een plek bij de laatste vier. Markos verloor uiteindelijk van Rose Namajunas in de halve finale. Met een winstpartij tegen Aisling Daly en verliespartijen tegen Jessica Penne & Karolina Kowalkiewicz zal Markos moeten winnen om haar plek in de Top 15 te behouden. Dit zal moeten gebeuren tegen Jocelyn Jones-Lybarger. Lybarger kwam op short notice de UFC binnen, en verloor haar debuut via Unanimous Decision tegen Tecia Torres. De voormalig RFA kampioene die Zoila Frausto wist te verslaan zal uiteraard graag haar eerste UFC win bij willen schrijven. Wie er gaat winnen zien we 18 Juni.
Norifumi Yamamoto vs. Chris Beal 

Voor de hardcore MMA fan is ”Kid” Yamamoto nog altijd een van de meest attractieve MMA vechters uit Japan. Helaas heeft de Japanner in de UFC vooralsnog geen potten kunnen breken. Yamamoto vocht vier keer in de UFC, en kwam niet verder dan 3 verliespartijen en 1 No-Contest. Ooit werd hij gezien al de beste Bantamweight van de wereld. Maar dat is al een aantal jaren geleden. Zijn tegenstander Chris Beal zit qua verliespartijen in hetzelfde schuitje als ”Kid”. Beal won zijn eerste twee partijen in de UFC op Bantamweight, waarna hij een gewichtsklasse omlaag ging. Dit pakte zeer slecht uit voor Beal die zijn beide partijen op Flyweight verloor. Beal liet vervolgens weten terug te gaan naar Bantamweight, de gewichtsklasse waarin hij nog nooit verloor. De vraag is welke ”Kid” en welke Beal gaan we zien in dit gevecht.
Louis Smolka vs. Ben Nguyen

Een op papier zeer mooi gevecht dat werd toegevoegd aan de South Dakota card was het gevecht tussen Louis Smolka en Ben Nguyen. Smolka heeft een record van 4-1 in de UFC, en verloor alleen via Split Decision van Chris Cariaso. Smolka werd vooral bekend bij het grote publiek door zijn overwinning vorig jaar in Dublin tegen publiekslieveling Paddy Holohan. Smolka is een van de grootste talenten in de Flyweight divisie. Dit kan ook gezegd worden over tegenstander Ben Nguyen. Nguyen zit sinds vorig jaar in de UFC en heeft inmiddels twee partijen voor de organisatie gevochten. Beide partijen won Nguyen in de eerste ronde via KO en via een Submission. Nguyen die in Sioux Falls geboren werd, maar al een tijd in Australië woont zal proberen voor zijn thuispubliek de winst te pakken.

Josh Samman vs. Tim Boetsch


TUF 17 veteraan Josh Samman zal het in Sioux Falls gaan opnemen tegen Tim Boetsch. Samman verloor verrassend de halve finale van TUF 17, maar vocht wel tijdens de finale een gevecht tegen Kevin Casey. Dit gevecht werd gewonnen. Mede door blessures en het overlijden van zijn vriendin (auto ongeluk) zagen we Samman een tijd niet in de Octagon. In 2014 maakte hij zijn comeback met een fantastische KO overwinning tegen Eddie Gordon. Na ook Caio Magalhaes verslagen te hebben kwam Samman afgelopen December te kort tegen Tamdan McCrory. Zijn tegenstander Tim Boetsch vecht al sinds 2010 in de UFC. Boetsch zal dit gevecht winnend moeten afsluiten aangezien hij op een 3 fight losing streak zit (allemaal finishes). Beide mannen zijn vrij allround. Al ligt het momentum ondanks het verlies in December bij Samman.

Felice Herrig vs. Kailin Curran


Felice Herrig is na een jaar afwezigheid weer terug in de Octagon. De Team Curran (toeval inderdaad) vechtster neemt het op tegen de Hawaiiaanse Kailin Curran. Felice Herrig kwam via TUF 20 de UFC binnen. Ze verloor in de kwartfinale van Randa Markos, waarna ze tijdens de TUF Finale een prelim gevecht kreeg aangeboden tegen Lisa Ellis. Herrig won via een armbar in de tweede ronde. Haar tweede partij in de UFC vocht Herrig tegen de zeer gehypte Paige VanZant. Herrig had geen antwoord op het spel van Paige, en verloor een Unanimous Decision. Haar volgende tegenstandster is Kailin Curran. Curran heeft van haar drie gevechten in de UFC er eentje winnend afgesloten. Curran heeft in al haar partijen bewezen zeker op dit niveau mee te kunnen. Beide dames zullen zeker aan elkaar gewaagd zijn.

Darren Elkins vs. Godofredo Castro

Een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC is zonder meer Darren Elkins. Dit heeft waarschijnlijk te maken met zijn stijl. Elkins is een echte grinder die continu hoge druk op zijn tegenstander zet. Het ziet er niet altijd even vermakelijk uit, maar het is wel uiterst effectief. Elkins sloot 10 van zijn 14 partijen winnend af in de Octagon. Godofredo ”Pepey” Castro kwam de UFC binnen via TUF Brazil I. ”Pepey” haalde de finale, maar verloor van Rony ”Jason” Mariano via Unanimous Decision. Nadat daarna nogmaals tweemaal werd verloren in drie gevechten leek de UFC carrière van Pepey niet lang meer te gaan duren. Echter wist de Braziliaan vervolgens drie partijen achter elkaar te winnen wat hem drie UFC bonussen opleverde. Spectaculaire finishes via onder meer Flying Knee en Flying Triangle Choke. Wie zal dit gevecht winnen?

Week 17

Daniel Cormier vs. Jon Jones


Tijdens het programma ”Good Morning America” afgelopen woensdag maakte de UFC bekend dat Daniel Cormier tijdens UFC 200 zijn titel zal verdedigen tegen Jon Jones (Main Event). Het verhaal van Cormier is bekend. Hij versloeg iedereen waar hij tegen vocht op Jon Jones na. De UFC nam de titel van Jones af na misdragingen buiten de Octagon. Cormier wist vervolgens de titel te pakken en deze vervolgens ook een keer te verdedigen. Beide mannen zouden vorige week tegen elkaar vechten. Helaas was Cormier geblesseerd, en werd er een Interim Titelgevecht gepland tussen Jon Jones en Ovince St.Preux. In een vrij matige maar eenzijdige wedstrijd wist Jones via een Unanimous Decision de Interim belt te pakken. Tijdens UFC 200 gaan we zien wie er met de echte belt vandoor gaat.

Valérie Létourneau vs. Joanne Calderwood


Tijdens UFN 89 in Ottawa zal het allereerste UFC Women’s Flyweight gevecht plaatsvinden. Voormalig titeluitdaagster Valérie Létourneau zal het opnemen tegen de Schotse Joanne Calderwood. Létourneau maakte haar debuut voor de UFC in 2014 op Bantamweight. Na dit gevecht vocht ze twee keer op Strawweight waar ze onder meer wist te winnen van de ongeslagen Maryna Moroz. Dit leverde haar een titelgevecht tegen Joanna Jedrzekczyk op. Létourneau verloor en zal het nu gaan opnemen tegen ”JoJo”. Calderwood verloor tijdens TUF 20 in de kwartfinale van Rose Namajunas. Vervolgens won ze in de UFC van Seo Hee Ham en Cortney Casey. Daar tussen in zat een verlies tegen de debuterende Maryna Moroz. Beide vrouwen hebben een zeer sterke standup game waardoor een zeer technisch gevecht verwacht zal worden.

Roy Nelson vs. Derrick Lewis


Het lang verwachte gevecht tussen Roy Nelson en Derrick Lewis zal plaatsvinden tijdens UFN 90 in Las Vegas. Beide zwaargewichten hadden al plannen om eerder tegen elkaar te vechten. Doordat Lewis een short notice partij in Zagreb aannam kwam er vertraging in deze partij. Nelson heeft de laatste tijd veel moeite zijn partijen te winnen. Ondanks dat wist hij zijn 3 fight losing streak eerder dit jaar te doorbreken. In een uitermate vervelend gevecht tegen Jared Rosholt was Nelson de minst slechte van de twee. Lewis daarentegen wist 10 April zijn tot nu toe grootste overwinning in de UFC te behalen. Lewis versloeg Gabriel Gonzaga via KO in de eerste ronde en wist zijn win streak uit te breiden tot 3 gevechten. Een overwinning tegen Roy Nelson zou Lewis zomaar een Top 10 plek kunnen opleveren. En dat is zeker mogelijk.

Evan Dunham vs. James Vick

Evan Dunham stond gepland om te vechten tegen Leonardo Santos. Helaas blesseerde Santos zich en moest hij afzeggen. James Vick die afgelopen week won van Glaico Franca nam het gevecht aan, waardoor de ongeslagen Texaan het zal gaan opnemen tegen Evan Dunham. Dunham is een zeer taaie vechter die zowel goed staand als op de grond vecht. Dit geldt ook voor James Vick. Beide mannen hebben met elkaar gemeen dat ze ondanks hun goede prestaties nauwelijks gehyped worden door de UFC. Vooral Vick met een 5-0 record in de UFC is voor menig random UFC fan geen bekende. Vick versloeg onder meer Jake Matthews in Australië. Dunham versloeg achtereenvolgens Ross Pearson en Joe Lauzon. Dunham zal bij winst zijn ranking behouden. Vick zal bij winst stuivertje wisselen met Dunham.

Jake Matthews vs. Stevie Ray

Jake Matthews kwam via TUF Nations de UFC binnen. De pas 21-jarige Australiër won drie van zijn vier gevechten in de UFC. Zo won hij vrij recent van Johnny Case. Case had nog nooit in de UFC verloren, maar moest laat in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Matthews. In een fantastisch gevecht finishte Matthews zijn tegenstander via RNC. Zijn tegenstander Stevie Ray is een voormalig Cage Warriors kampioen en heeft net als Matthews een goede indruk achter gelaten tot nu toe in de UFC. De Schotse Ray won alle drie zijn gevechten tot dusver. Tijdens zijn laatste gevecht tot noch toe in de UFC versloeg hij de Fransman Mickael Lebout via een Unanimous Decision. Ray zal zijn voordeel uit zijn standup game moeten halen. Matthews heeft een betere groundgame dan Ray waardoor hij daar het voordeel zal hebben.

Joaquim Silva vs. Andrew Holbrook


Joaquim Silva vs. Andrew Holbrook is een gevecht tussen twee ongeslagen vechters. Joaquim Silva deed mee aan het vierde seizoen van TUF Brazilië. Silva verloor in de halve finale van latere winnaar Glaico Franca. Silva maakte zijn officiële UFC debuut afgelopen najaar tegen Nazareno Malegarie. Een partij die hij won via Split Decision. Silva stond vervolgens gepland tegen Olivier Aubin-Mercier, maar moest afzeggen met een blessure. Nu moet hij het dus opnemen tegen Andrew Holbrook. Holbrook won net als Silva zijn tot nu toe enige gevecht in de UFC via Split Decision tegen Ramsey Nijem. Op zijn zachtst gezegd controversieel. Holbrook zou vervolgens tegen Sage Northcutt vechten, maar ook Holbrook raakte geblesseerd. Voor beide mannen dus de tweede wedstrijd in de UFC.

Doo-Ho Choi vs. Thiago Tavares


Een van de meest talentvolle vechters uit Azië is de Zuid-Koreaan Doo-Ho Choi. The Korean Superboy zoals zijn bijnaam luidt heeft tot nu toe twee keer in de UFC gevochten. Zijn debuut maakte hij in November 2014 tegen Juan Puig. Choi won binnen 20 seconden via TKO. Ook zijn tweede partij werd winnend afgesloten. Iets meer dan anderhalve minuut had Choi nodig om de taaie Sam Sicilia af te stoppen via TKO. Zijn volgende tegenstander Thiago Tavares is een echte veteraan in de sport. Tavares vecht al sinds 2007 in de UFC, en is inmiddels een soort van gatekeeper geworden in de divisie. Tavares is voor niemand een makkelijke tegenstander, waardoor Choi nu kan laten zien of hij iemand van het kaliber Tavares ook aankan. Of Choi ook door deze ”hindernis” weet te komen gaan we zien op 8 Juli tijdens de TUF 23 Finale.

Buiten de vijftien besproken gevechten waren er nog elf gevechten die deze week en afgelopen week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de vijftien die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze en afgelopen week :


UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : Willie Gates vs. Yuta Sasaki *


UFC 198 in Curitiba, Brazilië (14 Mei 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Sergio Moraes vs. Luan Chagas **


UFN 88 in Las Vegas, Nevada (29 Mei 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Erik Koch vs. Shane Campbell ***


UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : #4 Max Holloway vs. #5 Ricardo Lamas
– Lightweight Fight (155 lbs) : #14 Evan Dunham vs. James Vick ****
– Middleweight Fight (185 lbs) : #14 Dan Henderson vs. #14 (WW) Hector Lombard


UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada (18 Juni 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #12 Randa Markos vs. Jocelyn Jones-Lybarger
– Women’s Flyweight Fight (125 lbs) : #5 (SW) Valérie Létourneau vs. #11 (SW) Joanne Calderwood
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Norifumi Yamamoto vs. Chris Beal


UFN 90 in Las Vegas, Nevada (7 Juli 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Marco Beltrán vs. Reginaldo Vieira
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Anthony Birchak vs. Dileno Lopes
– Lightweight Fight (155 lbs) : Joseph Duffy vs. Mitch Clarke
– Heavyweight Fight (265 lbs) : #10 Roy Nelson vs. #13 Derrick Lewis


TUF 23 Finale in Las Vegas, Nevada (8 Juli 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Doo-Ho Choi vs. Thiago Tavares
– Lightweight Fight (155 lbs) : Jake Matthews vs. Stevie Ray
– Lightweight Fight (155 lbs) : Joaquim Silva vs. Andrew Holbrook
– Middleweight Fight (185 lbs) : Anthony Smith vs. Cezar Ferreira *****


UFC 200 in Las Vegas, Nevada (9 Juli 2016)
– Light-Heavyweight Titlefight (205 lbs) : #C Daniel Cormier vs. #IC Jon Jones (Main Event)


UFN 91 in Sioux Falls, South Dakota (13 Juli 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #12 Louis Smolka vs. #15 Ben Nguyen
– Lightweight Fight (155 lbs) : Scott Holtzman vs. Cody Pfister
– Welterweight Fight (170 lbs) : Kyle Noke vs. Keita Nakamura
– Middleweight Fight (185 lbs) : Josh Samman vs. Tim Boetsch
– Middleweight Fight (185 lbs) : Alex Nicholson vs. Devin Clark


UFC on FOX 20 in Chicago, Illinois (23 Juli 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : Felice Herrig vs. Kailin Curran
– Featherweight Fight (145 lbs) : #11 Darren Elkins vs. Godofredo Castro
– Lightweight Fight (155 lbs) : Tony Martin vs. Michel Prazeres


* Yuta Sasaki vervangt Paddy Holohan (Gestopt met MMA).
** Luan Chagas vervangt de geblesseerde Kamaru Usman.
*** Shane Campbell vervangt de geblesseerde Joe Proctor.
**** James Vick vervangt de geblesseerde Leonardo Santos.
***** Cezar Ferreira vervangt de geblesseerde Scott Askham.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

EPIC Hangout #047: UFC Fight Night Teixeira vs. Evans

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Tim Kennedy zet punt achter MMA-carrière

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC-veteraan Tim Kennedy liet vandaag ...

UFC 216 Ferguson vs. Lee Countdown

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen strijden om de UFC interim lichtgewicht titel en ...

Free fights: UFC Fight Night: Almeida vs. Garbrandt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zondagnacht staan Thomas Almeida ...