Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Zoals elke week werden er ook deze week weer nieuwe gevechten aangekondigd. In totaal slecht zeven gevechten. Omdat het er zo weinig zijn zullen we alle zeven gevechten bespreken in deze recap. En uiteraard zoals altijd de complete lijst onderaan deze recap.


B.J.Penn vs. Cole Miller

Helaas kwam deze week het nieuws naar buiten dat Dennis Siver geblesseerd was. De Duitser kan hierdoor niet in actie komen tijdens UFC 199 tegen BJ Penn. Nadat de UFC zocht naar een vervanger kwam men uit bij Cole Miller. Miller komt af van een No-Contest gevecht tegen Jim Alers, en heeft al sinds Januari 2014 geen gevecht meer gewonnen.
BJ Penn die terugkeert in de Octagon was gestopt. Twee jaar nadat hij stopte heeft hij dus alsnog zijn MMA carrière een vervolg gegeven. De laatste overwinning van Penn dateert uit 2010. Toen versloeg hij Matt Hughes. Beide mannen kunnen een overwinning dus erg goed gebruiken. Dit gevecht zal niet op de Main Card staan, maar zal tijdens de Prelims als Main Event fungeren. Op 4 Juni gaan we zien wie er zal winnen.
Gray Maynard vs. Fernando Bruno

Na ruim een jaar gaan we Gray Maynard ook weer terug zien in de Octagon. De voormalig titeluitdager in de Lightweight divisie verloor zijn laatste 4 wedstrijden in de UFC, en heeft mede daardoor besloten een gewichtsklasse omlaag te gaan. Daar komt hij Fernando Bruno tegen. Açougueiro (De Slager) zoals Bruno bekend staat in Brazilië verloor zijn UFC debuut in de TUF Finale van Glaico França. Bruno vecht voor Nova União en is een zeer sterke BJJ vechter. Bruno won acht keer een partij via submission, zeven keer via decision, maar nog nooit via (T)KO. Daar zal dan ook het voordeel voor Maynard liggen, al valt dat nog te bezien met de huidige reeks aan verliespartijen. Het lijkt voor beide mannen dus erop of eronder. Voor Maynard sowieso, maar ook verliezende TUF Finalisten krijgen vaak nog maar een kans.

Russell Doane vs. Pedro Munhoz

Russell Doane had een zeer voortvarende start in de UFC. De Hawaiiaan won zijn eerste twee partijen tegen Leandro Issa en Marcus Brimage. Vervolgens werd er verloren van Iuri Alcantara en toch ook enigszins verrassend van Jerrod Sanders. Nu is Pedro Munhoz zijn tegenstander. Munhoz heeft een record van 1-2 en een no contest in de UFC. Dat lijkt niet super, maar als je in je achterhoofd houdt dat Munhoz in zijn UFC debuut Raphael Assuncao op een decision hield, en een zeer close split decision verloor van Jimmie Rivera ziet het er alweer anders uit. Hij wist op TKO van Matt Hobar te winnen, en ook won hij binnen een minuut van Jerrod Sanders. Dit gevecht werd na een positieve test omgezet naar een no-contest. Beide mannen hebben erg veel talent, dus we kunnen waarschijnlijk een mooie partij verwachten op 7 Juli.

T.J.Dillashaw vs. Raphael Assunção

Opnieuw werd er op papier een zeer mooi gevecht toegevoegd aan de UFC 200 card. Voormalig Kampioen T.J.Dillashaw die zijn belt afgelopen Januari verloor aan Dominick Cruz zal het opnemen tegen Raphael Assunção. Dillashaw leek na twee overwinning tegen Renan Barão en eentje op Joe Soto niet te stoppen. Helaas voor Dillashaw kwam volgens veel mensen de echte kampioen Dominick Cruz terug na lang blessureleed. Cruz won via Split Decision. Raphael Assunção is ook terug van lang blessureleed. De Braziliaan vocht al ruim anderhalf jaar niet meer, maar heeft wel een winstreak van zeven gevechten. Waaronder een overwinning tegen T.J.Dillashaw een aantal jaar terug in Brazilië. Wie deze partij wint heeft een grote kans op een titelgevecht. Wie wint gaan we zien op 9 Juli.

Siyar Bahadurzada vs. Cláudio Silva

Ook onze landgenoot Siyar Bahadurzada heeft weer een gevecht gepland staan. De zeer sterke Claudio Silva is zijn tegenstander. Siyar had een droomdebuut in de UFC. Hij sloeg Paulo Thiago zeer snel KO. In het vervolg verloor Siyar van zowel Dong-Hyun Kim als John Howard. Mede door blessures bleef het lang stil rond Siyar. Afgelopen Maart won Siyar via submission van Brandon Thatch na een afwezigheid van 2.5 jaar. Cláudio Silva won zijn beide partijen in de UFC van Leon Edwards en Bradley Scott. De Braziliaan heeft al 1.5 jaar niet meer gevochten in de UFC en is daarmee in de vergetelheid geraakt. Echter is Silva een zeer sterke BJJ vechter met een record van 11-1. Zijn enige verlies leed Silva in zijn MMA debuut via diskwalificatie. De winnaar zou zich weleens in de Top 15 kunnen melden.

Cesar Arzamendia vs. Damien Brown

Voor veel MMA kenners zullen beide vechters niet heel bekend zijn. Arzamendia kwam de UFC binnen via TUF Latin America 2 waar hij de halve finale wist te halen. De Paraguayaan maakte zijn UFC debuut op de Prelims van de TUF Finale tegen Marco Polo Reyes. In een zeer aantrekkelijk gevecht van beide kanten liep Arzamendia tegen een stoot op waardoor hij KO ging. Nu dus een herkansing tegen Damien Brown. Brown kwam begin dit jaar de UFC binnen door een short notice partij tegen Alan Patrick aan te nemen. Brown had echter geen antwoord op de sterke BJJ van Patrick en verloor een vrij kansloze Unanimous Decision. Voor beide mannen is het dus tijd voor een herkansing. Dit is waarschijnlijk een gevecht dat op de Early Prelims zal staan van UFC 201 in Atlanta, Georgia.

Joseph Benavidez vs. Henry Cejudo

Het grootste gevecht wat deze week werd aangekondigd (figuurlijk gezien dan) is het gevecht tussen Top Flyweights Joseph Benavidez en Henry Cejudo. Beide mannen zullen het tegen elkaar opnemen in December tijdens de TUF 24 Finale. In de maanden daarvoor zullen ze fungeren als TUF 24 Coaches. De winnaar van TUF 24 zal het opnemen tegen de huidige kampioen Demetrious Johnson tijdens hetzelfde evenement waar Benavidez en Cejudo de degens met elkaar kruisen. De winnaar van Benavidez vs. Cejudo zal in 2017 vechten tegen de winnaar van Johnson vs. TUF 24 Winnaar. Benavidez is 10-2 in de UFC. Zijn enige verliespartijen kwamen beiden tegen Demetrious Johnson. Cejudo is 4-1 in de UFC, en ook zijn enige verliespartij was tegen Demetrious Johnson.

Check hier het complete overzicht van deze week :


UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : B.J.Penn vs. Cole Miller *


UFN 90 in Las Vegas, Nevada (7 Juli 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Russel Doane vs. Pedro Munhoz


TUF 23 Finale in Las Vegas, Nevada (8 Juli 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Gray Maynard vs. Fernando Bruno


UFC 200 in Las Vegas, Nevada (9 Juli 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : #1 T.J.Dillashaw vs. #5 Raphael Assunção


UFC 201 in Atlanta, Georgia (30 Juli 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Cesar Arzamendia vs. Damien Brown
– Welterweight Fight (170 lbs) : Siyar Bahadurzada vs. Cláudio Silva


TUF 24 Finale in Las Vegas, Nevada (3 December 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #1 Joseph Benavidez vs. #2 Henry Cejudo (Co-Main Event)


* Cole Miller vervangt de geblesseerde Dennis Siver.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC Embedded 206 – Episode 3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...

Derrick Lewis: “Na Travis Browne wil ik Mark Hunt of Alistair Overeem.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Derrick Lewis vecht op het main ...

UFC Fight Night 125: Preview, uitzendtijden, zenders en line-up

#UFCBelem: Aanstaande zaterdagnacht zitten we er weer klaar voor! Hier alvast de uitzendtijden, zenders ...