Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
MAASTRICHT – Zoals elke week werden er ook deze week weer nieuwe gevechten aangekondigd. In totaal elf gevechten. Van die elf gevechten werden er drie titelgevechten aangekondigd. Deze titelgevechten plus nog een aantal andere intrigerende match-ups zullen we behandelen in de recap. En uiteraard zoals altijd de complete lijst onderaan deze recap.

Luke Rockhold vs. Michael Bisping

Afgelopen week werd bekend dat Chris Weidman geblesseerd was, en dus niet kon vechten tijdens UFC 199 tegen Luke Rockhold. De UFC kwam in eerste instantie uit bij ”Jacaré” Souza als vervanger voor Weidman. Helaas had Jacaré ook een blessure en kon hij de partij niet aannemen. Michael Bisping was daardoor de meest logische keuze. De Engelsman die al meer dan 10 jaar in de UFC vecht, heeft nog nooit voor de titel mogen vechten. Dit zal dus de eerste keer zijn. Of Bisping een goede kans maakt valt nog te bezien. Rockhold had een paar jaar geleden totaal geen moeite met de Engelsman, en finishte hem in de eerste ronde via een submission. Beide mannen hebben online al een aantal ”stoten en trappen” uitgewisseld. Op 4 Juni gaan we zien of de ”Twitterbeef” even spectaculair zal zijn als het echte gevecht.
Robbie Lawler vs. Tyron Woodley

Geloof het of niet, maar ook de UFC houdt zich af en toe wel eens aan hun woord. Tyron Woodley werd na zijn #1 contender gevecht tegen Hendricks (dat niet doorging vanwege een probleem bij het weightcutten van Hendricks) een titelgevecht beloofd. Dit gevecht krijgt hij op 30 Juli in Atlanta tegen teamgenoot Robbie Lawler. Veel fans hadden gehoopt op een Condit rematch voor Lawler na een controversiële overwinning eerder dit jaar van de huidige kampioen. Woodley krijgt echter de kans om de belt te pakken. Woodley vocht anderhalf jaar geleden voor het laatst, en dat zou misschien wel eens een factor kunnen spelen in een vijf ronde gevecht. Maar dat is uiteraard slechts speculatie. Een ding is wel 100% zeker, wie van de twee er ook wint eind Juli de belt zal in handen van American Top Team blijven.
Demetrious Johnson vs. Wilson Reis

Mighty Mouse is back. Demetrious Johnson zal tijdens het Co-Main event van UFC 201 zijn titel verdedigen tegen de Braziliaan Wilson Reis. Een zeer opmerkelijk gevecht aangezien Reis de #8 gerankte vechter in de Flyweight divisie is. Wilson Reis werd bekend in Bellator en is een echte veteraan. Reis behaalde in de UFC overwinningen tegen Dustin Ortiz en Scott Jorgensen, maar won nog nooit van een Top 10 vechter. Zo verloor hij van zowel Jussier Formiga als van Iuri Alcantara. Het is duidelijk dat de UFC gewoon geen tegenstanders meer heeft voor Johnson, en hierdoor gewoon het Flyweight lijstje is aan het afwerken. Johnson weet dat als hij dit gevecht wint hij vervolgens zal vechten tegen de winnaar van TUF 24. De daarop volgende tegenstander komt uit het gevecht tussen Benavidez en Cejudo.
Ali Bagautinov vs. Geane Herrera

Als je het over een Flyweight hebt met graniet in zijn handen kom je al snel uit op Ali Bagautinov. De Rus die traint bij Jackson-Wink MMA bouwde een record op van 3-0 in de UFC, waarna hij mocht vechten tegen kampioen Demetrious Johnson. Bagautinov verloor, maar werd ook nog eens positief getest voor EPO. Bagautinov werd geschorst. Een jaar later vocht hij tegen #1 contender Joseph Benavidez. Bagautinov verloor opnieuw, en zal deze losing streak willen doorbreken tegen Geane Herrera. Herrera had een zeer sterk debuut tegen Ray Borg in de UFC, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Borg. In zijn daarop volgende gevecht won Herrera via TKO tegen Joby Sanchez. Een overwinning van Herrera zal hem 100% zeker in de rankings brengen. Of dat ook gaat lukken gaan we 18 Juni zien.
John Moraga vs. Matheus Nicolau

Ook John Moraga zien we terug in de Octagon. Moraga neemt het op tegen de Braziliaan Matheus Nicolau. Moraga heeft een record van 5-3 in de UFC en vocht een aantal jaar geleden voor de titel tegen Demetrious Johnson. Moraga verloor in de vijfde ronde via Armbar en wist sindsdien tegen de middenmoot van de gerankte Flyweights te winnen. Maar zoals voor velen waren ook Dodson en Benavidez te sterk voor Moraga. Matheus Nicolau kwam via TUF Brazil 4 de UFC binnen, en vocht zijn UFC debuut tegen zijn goede vriend Bruno Korea. Een memorabel debuut aangezien Nicolau won via een Japanese Necktie submission. De allereerste Japanese Necktie ooit in de UFC. Nicolau maakt zijn debuut in de Flyweight divisie, en krijgt meteen een zeer zware opdracht in John Moraga. The MMA Lab vs. Nova União.
Michael McDonald vs. John Lineker

De UFN 91 card in South Dakota miste nog wat ”star quality”. Met de toevoeging van McDonald vs. Lineker als Co-Main event is die kwaliteit toch zeker gestegen. McDonald is 6-2 in de UFC, en vocht 3 jaar geleden voor de Interim titel tegen Renan Barão. McDonald verloor. Na veel blessures maakte McDonald na ruim 2 jaar afwezigheid afgelopen Januari zijn terugkeer in de Octagon. In een Performance of the Night win wist McDonald in de tweede ronde zijn tegenstander te finishen via een submission. John Lineker begon in de UFC als Flyweight, maar werd nadat hij voor de vierde keer zijn gewichtslimiet had overschreden verplicht overgezet naar de Bantamweight divisie. Ook daar heeft Lineker successen behaald tegen Francisco Rivera en Rob Font. Een overwinning op McDonald zou Lineker met zekerheid in de Top 10 brengen.
Ian McCall vs. Justin Scoggins

Hij is eindelijk terug, Ian McCall. De voormalig Tachi Palace kampioen vocht anderhalf jaar geleden voor het laatst tegen John Lineker. Die wedstrijd ging verloren. Mede door blessures moet Ian McCall een gepland gevecht met Dustin Ortiz afzeggen. McCall staat ondanks een negatief record in de UFC nog altijd #5 gerankt. Justin Scoggins kwam ongeslagen de UFC binnen, en won zijn eerste twee wedstrijden voor de organisatie. Scoggins verloor vervolgens twee keer achter elkaar, maar wist vervolgens met twee overwinningen de draad weer op te pakken.
Zeker in zijn gevecht afgelopen Februari tegen Ray Borg liet hij zien toe te zijn naar een stap omhoog in competitie. Die stap omhoog zal dus Ian McCall zijn. McCall zal moeten bewijzen dat hij die Top 5 plaats nog steeds waard is, Scoggins zal moeten laten zien dat hij die plaats wil hebben.
Buiten de zeven besproken gevechten waren er nog vier gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de zeven die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.
Check hier het complete overzicht van deze week :

UFN 88 in Las Vegas, Nevada (29 Mei 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Abel Trujillo vs. Jordan Rinaldi *

UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Middleweight Titlefight (185 lbs) : #C Luke Rockhold vs. #4 Michael Bisping (Main Event) **
UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada (18 Juni 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #10 Ali Bagautinov vs. Geane Herrera
UFN 90 in Las Vegas, Nevada (7 Juli 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Felipe Arantes vs. Jerrod Sanders
TUF 23 Finale in Las Vegas, Nevada (8 Juli 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #6 John Moraga vs. Matheus Nicolau
UFN 91 in Sioux Falls, South Dakota (13 Juli 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : #6 Michael McDonald vs. #11 John Lineker (Co-Main Event)


UFC on FOX 20 in Chicago, Illinois (23 Juli 2016)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Francis Ngannou vs. Bojan Mihajlovic
UFC 201 in Atlanta, Georgia (30 Juli 2016)
– Flyweight Titlefight (125 lbs) : #C Demetrious Johnson vs. #8 Wilson Reis (Co-Main Event)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #5 Ian McCall vs. #11 Justin Scoggins 
– Welterweight Titlefight (170 lbs) : #C Robbie Lawler vs. #3 Tyron Woodley (Main Event)

* Jordan Rinaldi vervangt Carlos Diego Ferreira (Positieve Test).
** Michael Bisping vervangt de geblesseerde Chris Weidman.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jon Jones ook een tweede nacht bij politie Albuquerque.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC vechter Jon Jones heeft ...

Georges Saint-Pierre: ”Ik sta niet meer onder contract bij UFC.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eén van de beste atleten ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

UFC 210 Embedded: Vlog Series – Aflevering 1

Bekijk hier de eerste aflevering van UFC Embedded: UFC 210: Cormier vs Johnson