Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Zoals elke week werden er ook deze week weer nieuwe gevechten aangekondigd. In totaal tien gevechten. Van die tien gevechten werd er een ”Nederlands” titelgevecht aangekondigd. Ook werd het eerste gevecht voor de Hamburg card bekend gemaakt. Het titelgevecht, het Hamburg gevecht plus nog een aantal andere intrigerende match-ups zullen we behandelen in de recap. En uiteraard zoals altijd de complete lijst onderaan deze recap.


Stipe Miocic vs. Alistair Overeem

Het grootste gevecht van deze week dat werd aangekondigd zowel letterlijk als figuurlijk is het gevecht tussen de Kroatische Amerikaan Stipe Miocic en de Nederlander Alistair Overeem. Dit Heavyweight titelgevecht zal plaats vinden in Cleveland, Ohio. De ”achtertuin” van de uit Cleveland afkomstige Miocic. Miocic won eerder deze maand in Brazilië van de kampioen Fabricio Werdum, waarna hij dus zelf als kampioen gekroond zou worden. Zijn eerste titelverdediging zal zijn tegen Alistair Overeem. Overeem won voor eigen publiek begin deze maand van Andrei Arlovski waarmee hij dus het titelgevecht verdiende. Wie er op 10 September als winnaar uit de bus gaat komen is nog de vraag. Saillant detail is dat de twee voorgaande kampioenen beiden hun titel verloren onder het oog van hun eigen thuispubliek.
Ryan Bader vs. Ilir Latifi

Ryan Bader maakte afgelopen week via zijn officiële Facebook account bekend dat hij in Hamburg zal gaan vechten tegen de Zweedse Albanees Ilir Latifi. Een op voorhand sterk gevecht voor een Europese card. Bader had begin dit jaar een 5 fight winstreak en had met een overwinning op Anthony Johnson kort bij een titelgevecht gezeten. Dit pakte iets ander uit voor ”Darth” Bader waardoor hij zich nu zal moeten herpakken tegen Ilir Latifi. Latifi is iemand die het gevecht bij voorkeur in de eerste ronde beslist. Alleen zijn laatste partij in de UFC tegen Gian Villante gingen de volle 15 minuten. Latifi wist wel te winnen en is met een 5-2 record een Europeaan om in de gaten te houden in de UFC Light-Heavyweight divisie. Bader is waarschijnlijk (samen met Mousasi) zijn grootste test tot nu toe.
Matt Brown vs. Jake Ellenberger

Een van de meest opzienbarende match-ups afgelopen week was de bekendmaking van het gevecht tussen Matt Brown en Jake Ellenberger. Matt Brown verloor een paar weken terug in Brazilië van Demian Maia en mag daardoor weliswaar 1-3 in zijn laatste 4 gevechten zijn, maar vocht wel tegen twee voormalige kampioenen in die wedstrijden. Jake Ellenberger daarentegen werd ooit gezien als een topper voor de toekomst. Met een record van 8-2 in zijn eerste 10 wedstrijden voor de UFC bleek dat ook. Helaas voor Ellenberger wist hij uit de daarop volgende zes gevechten slechts een overwinning te behalen tegen veteraan Josh Koscheck. Op voorhand mogen we ondanks de eerdere gegevens vuurwerk tussen beide mannen verwachten. Beiden gaan altijd voor de finish, of zal er op save gespeeld gaan worden?
Francisco Rivera vs. Erik Perez

De ”Latin community” klapperden met hun oren afgelopen week toen het gevecht bekend werd gemaakt tussen twee van hun favoriete vechters. ”Cisco” Rivera zal het tijdens UFC 201 opnemen tegen ”Goyito” Perez. Rivera verloor vier van zijn laatste vijf gevechten. Al moet wel gezegd worden dat hij zwaar werd benadeeld (eye-poke) tegen Urijah Faber, en in zijn laatste gevecht gewoon keihard genaaid werd door de Engelse judges die de overwinning aan de thuisvechtende Pickett gaven. Perez heeft na een 3-0 begin in de UFC wisselend succes in de UFC. Zo werd er gewonnen van Figueroa en Lapilus, maar werden de hoger gerankte tegenstanders zoals Mizugaki en Caraway niet verslagen. Voor beide mannen is dit gevecht een voorlopig laatste strohalm om een gooi te doen naar een ranking. Degene die wint zal waarschijnlijk de Top 15 inkomen.
Alex White vs. Ryan Hall

Het gevecht tussen Alex White en Ryan Hall is op het eerste oog niet echt een gevecht waarvan veel fans warm of koud zullen worden. White is bij het grote publiek niet echt bekend. White heeft een BJJ achtergrond en heeft ook zeer goede bokstechnieken. White is 2-2 in de UFC en behaalde zijn laatste overwinning begin dit jaar tegen Artem Lobov. Lobov was ook de tegenstander van Ryan Hall tijdens de TUF 22 Finale. Hall verving Saul Rogers die wegens visumproblemen het land niet inkwam. Rogers versloeg Hall eerder tijdens de Kwartfinale in het TUF huis. Hall had geen kind aan Lobov en deed waar hij goed in is zijn BJJ. De 50/50 positie (met een heel hook tot gevolg) is het sterkste wapen van Hall. Als Alex White dit kan neutraliseren heeft hij een goede kans om de TUF 22 winnaar partij te bieden.
Buiten de vijf besproken gevechten waren er nog vijf gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de vijf die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.
Check hier het complete overzicht van deze week :

UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Cole Miller vs. Alex Caceres *

UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada (18 Juni 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Chris Beal vs. Joe Soto **

UFN 91 in Sioux Falls, South Dakota (13 Juli 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Alex White vs. Ryan Hall

UFC on FOX 20 in Chicago, Illinois (23 Juli 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Jim Alers vs. Jason Knight

UFC 201 in Atlanta, Georgia (30 Juli 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Francisco Rivera vs. Erik Perez
– Welterweight Fight (170 lbs) : #8 Matt Brown vs. Jake Ellenberger
– Welterweight Fight (170 lbs) : Michael Graves vs. Bojan Velickovic
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Anthony Hamilton vs. Damian Grabowski

UFN ?? in Hamburg, Duitsland (3 September 2016)
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : #5 Ryan Bader vs. #13 Ilir Latifi

UFC 203 in Cleveland, Ohio (10 September 2016)
– Heavyweight Titlefight (265 lbs) : #C Stipe Miocic vs. #3 Alistair Overeem (Main Event)

* Alex Caceres vervangt BJ Penn (USADA Schorsing)
** Joe Soto vervangt de geblesseerde Norifumi ”Kid” Yamamoto

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

“Dana White: Lookin’ for a Fight” || Alle afleveringen tot nu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Toen Dana White de UFC ...

Cris Cyborg: “Ik kan elke vrouw op de wereld knockout slaan.”

Cristiane Justiano, beter bekend als Cris Cyborg, laat weten dat ze elke vrouw op ...

UFC 200: It’s Time – Volledige aflevering

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 9 juli zal de ...

Beneil Dariush

Beneil Dariush: “Ik kan Barboza finishen of knockout slaan.”

Beneil Dariush vecht vannacht op Braziliaanse bodem tegen lokale held Edson Barboza. De twee ...