Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Eindelijk is het zover, de UFC komt naar Nederland! Het eerste Nederlandse UFC event zal gehouden worden in Rotterdam. In tegenstelling tot veel andere UFC evenementen is de main card nagenoeg intact gebleven sinds de eerste aankondigingen.


Van te voren was het druk speculeren wie op het 1e Nederlandse UFC evenement zou mogen vechten. De mooiste droom match-ups werden uit de kast gehaald, en nu terugkijkend op de line-up mogen we ontzettend blij met de namen die er staan.

Lees hier alles wat je moet weten om goed voorbereid voor de dag te komen en maak kennis met de
12 main card vechters.

Karolina Kowalkiewicz vs. Heather Jo Clark

Karolina Kowalkiewicz

Record : 8-0 (UFC : 1-0)
Geb.Datum : 15 oktober 1985. Land : Polen
Twitter : @karolinamma
Gym : Gracie Barra Lodz
Notable Wins : Randa Markos
Bonus : –

VS.

Heather Jo Clark

Record : 7-4 (UFC : 1-0)
Geb.Datum : 19 september 1980. Land : USA
Twitter : @heatherjoclark
Gym : Xtreme Couture
Notable Wins : Bec Rawlings
Bonus : –

Extra info :
Heather Jo Clark maakte naam bij het grote publiek toen zijn deelnam aan The Ultimate Fighter 20. Ze kwam terecht bij Team Melendez waar ze het in haar eerste TUF gevecht moest opnemen tegen aartsrivale Felice Herrig, waar ze een jaar eerder al een keer van verloor. Ook dit TUF gevecht ging verloren. Haar officiële debuut voor de UFC werd echter gewonnen tegen Bec Rawlings. Het bleef lang stil rond HJC, haar volgende gevecht zal dus plaatsvinden in Rotterdam.

Kowalkiewicz bewandelde een geheel andere weg. Ze maakte niet lang na haar MMA debuut furore in de Poolse organisatie KSW. Na haar debuut voor de organisatie mocht ze het opnemen tegen Chojnoska voor de vacante KSW Flyweight titel. Dit gevecht won Karolina overtuigend op submission en de titel zou ze nooit meer afstaan. Kowalkiewicz stapte voor haar UFC debuut over naar de Strawweight divisie. Ze won het debuut op zeer knappe wijze van de getalenteerde Randa Markos.Nikita Krylov vs. Francimar Barroso

Nikita Krylov

Record : 19-4 (UFC : 4-2)
Geb.Datum : 07 maart 1992. Land : Oekraïne
Twitter : @krylovufc
Gym : Vale Tudo MMA Academy
Notable Wins : Walt Harris, Stanislav Nedkov
Bonus : –

VS.

Francimar Barroso

Record : 18-4 (UFC : 3-1)
Geb.Datum : 28 februari 1980. Land : Brazilië
Twitter : @bodao_official
Gym : Nova Uniao
Notable Wins : Ryan Jimmo
Bonus : –

Extra info :
Nikita Krylov is wellicht niet de meest bekende UFC vechter, maar heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al een hoop gevechten opzitten. Het begon allemaal toen hij in 2012 zijn MMA debuut maakte en een zegereeks wist te bouwen van 12 gevechten. In zijn volgende vijf gevechten verloor Nikita twee maal, beide keren van Vladimir Mishchenko. Met overwinningen in diverse organisaties en een MMA record van 15-2 kwam Krylov de UFC binnen. Na een verlies en winstpartij besloot hij over te stappen van Heavyweight naar Light Heavyweight. Hier ontmoette hij Ovince St. Preux die een maatje te groot bleek. Na dit verlies waren er echter 3 overwinningen op rij voor “Al Capone”, Cody Donovan, Stanislav Nedkov en Marcos Rogerio de Lima moesten er achtereenvolgens aan geloven.

Francimar Barroso maakte zijn MMA debuut in 2005 en is een echte veteraan. Via een hoop kleinere organisaties kwam Barroso terecht bij Shooto waar hij na een paar gevechten de vacante Light Heavyweight titel won. Nog geen jaar later maakte hij zijn debuut voor de UFC. Barroso verloor vervolgens een split decision van Hans Stringer maar zou daarna niet meer verliezen. Met overwinningen op Ryan Jimmo en Elvis Mutapcic, wil hij er drie op een rij van maken in Rotterdam.


Germaine de Randamie vs. Anna Elmose

Germaine de Randamie

Record : 5-3 (UFC : 2-1)
Geb.Datum : 24 april 1984. Land : Nederland
Twitter : @ironladymma
Gym : CSA Holland
Notable Wins : Larissa Pacheco, Julie Kedzie
Bonus : –

VS.

Anna Elmose

Record : 3-0 (UFC : 0-0)
Leeftijd: 6 oktober 1984. Land : Denemarken
Twitter : @annaelmose
Gym : Rumble Sports
Notable Wins : Mara Romero Borella
Bonus : –

Extra info :
In ons spontane interview met Anna Elmose hadden jullie al kunnen horen dat zij de eerste Scandinavische vrouw in de UFC is. Ze maakt haar debuut voor de promotie tegen onze eigen Germaine de Randamie. En alsof dat niet genoeg druk met zich meebrengt vind het gevecht, zoals bekend, plaats in Rotterdam.

Germaine de Randamie is na ruim een jaar terug in de Octagon. Door enkele blessures zat ze een tijdje noodgedwongen aan de zijlijn, maar ze is er helemaal klaar voor om Ahoy op haar grondvesten te doen schudden! Ze is al eerste Nederlander actief in Rotterdam en zal de support van bijna 15.000 dol enthousiaste fans achter zich hebben. Haar laatste gevecht tegen Larissa Pacheco verliep zeer voorspoedig en werd gewonnen op (T)KO in de 2e ronde.

Keys to success:
Voor de Randamie is het zaak om gebruik te maken van haar reach advantage. Als ze aan de buitenkant weet te blijven kan ze Elmose stukje bij beetje schade toebrengen d.m.v. leg kicks en body shots. Zodra de adrenaline dump bij Elmose toeslaat kan de Randamie toeslaan.

Elmose’s kans op succes is juist tegenovergesteld. Ze zal ervoor moeten zorgen dat zij de afstand tot de Randamie zo klein mogelijk kan houden. Lukt dit, kan ze door middel van haar stootkracht de nodige punten scoren en het spel van Germaine ontregelen.

De grote vraag zal zijn, wie het voordeel op de grond zal hebben mocht het gevecht hier gaan plaatsvinden.

Gunnar Nelson vs. Albert Tumenov

Gunnar Nelson

Record : 14-2-1 (UFC : 5-2)
Geb.Datum : 28 juli 1988. Land : IJsland
Twitter : @gunninelson
Gym : SBG Ireland
Notable Wins : Brandon Thatch
Bonus : 2x Performance of the Night

VS.

Albert Tumenov

Record : 17-2 (UFC : 5-1)
Geb.Datum : 26 december 1991. Land : Rusland
Twitter : @atumenov
Gym : K Dojo Warrior Tribe
Notable Wins : Lorenz Larkin, Alan Jouban
Bonus : Performance of the Night

Extra info :
Ware het niet voor zijn split decision loss tegen Ildemar Alcantara dan was Tumenov al vier jaar ongeslagen met een record van 13-1 in zijn laatste 14. Dit geeft eens te meer aan waarom Albert Tumenov een vechter is om rekening mee te houden. Gunnar Nelson heeft ook een split decision loss op zijn naam staan tegen Rick Story. Hierna maakte hij kort werk van Brandon Thatch. In zijn laatste gevecht tegen Demian Maia was Nelson kansloos op de grond, terwijl zijn eigen BJJ skills er mogen zijn! Het is de vraag of Nelson kan herstellen van zijn verlies en of Einstein zijn stijgende lijn door kan trekken. 

Keys to success:
We weten heel goed wat beide mannen het liefst willen. Tumenov wil het gevecht het liefst staande houden. Zijn sleutel tot succes zal zijn takedown defence worden die tot nu altijd goed in orde is geweest. Houdt Albert het gevecht staand dan brengt hij een hoop power met zich mee. Ook houdt hij ervan om zijn combinatie af te ronden met een goed geplaatste high kick.

Gunnar Nelson wil het gevecht waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk naar de grond krijgen, al bleek uit video’s op social media dat hij in IJsland flink op (kick)boksen aan het trainen was. Zijn sleutel tot succes zal zijn accuratesse en BJJ game worden. Eenmaal op de grond is Nelson in zijn wereld en heeft hij duidelijk de overhand.

Stefan Struve vs. Antonio Silva

Stefan Struve

Record : 26-8 (UFC : 10-6)
Geb.Datum : 18 februari 1988. Land : Nederland
Twitter : @stefanstruve
Gym : Blackzilians
Notable Wins : Antonio Nogueira, Stipe Miocic
Bonus : 3x Sub of the Night, Fight of the Night & KO of the Night

VS.

Antonio Silva

Record : 20-7-1 (UFC : 3-5-1)
Geb.Datum : 14 september 1979. Land :Brazilië
Twitter : @bigfootsilva
Gym : ATT
Notable Wins : Fedor Emelianenko, Alistair Overeem
Bonus : Fight of the Night & KO of the Night

Extra info :
Antonio Silva had een geweldige carriere in EliteXC en Strikeforce waar hij destijds enkel verloor van de huidige UFC kampioenen Fabricio Werdum en Daniel Cormier. Sinds zijn overstap naar de UFC gaat het een stuk minder goed met Bigfoot. Tegenover 3 winstpartijen staan 5 verloren gevechten.
Stefan Struve is bijna niet meer weg te denken uit de UFC. In 2009 maakte de Nederlander zijn debuut tegen de sterke Junior dos Santos. Sindsdien vocht hij nog 15 keer en wist er maar liefst 10 te winnen. Zijn laatste gevecht tegen de inmiddels ontslagen Jared Rosholt ging verloren, dus het is zaak voor Stefan om er weer een “W” bij te pakken!


Keys to success:
De grootste sleutel voor succes voor Stefan Struve zal zoals altijd het gebruik van zijn enorme lengte zijn. Helaas bleek dit in voorgaande gevechten moeizaam te verlopen. Silva heeft een relatief kleine reikwijdte t.o.v. Stefan. Door hier slim gebruik van te maken en net buiten het bereik van Silva te blijven kan Struve een hoop schade aan zijn tegenstander toebrengen, zonder zelf echt geraakt te worden.

Voor Silva is het zaak om de afstand tussen hem en Struve zo klein mogelijk te houden. Zijn kansen liggen bij het gevecht tegen de kooi. Door zijn enorme kracht kan Silva veel schade toebrengen aan het lichaam en hoofd van Stuve als ze klem staan tegen de kooi. Ook zal Antonio op de grond de top game waarschijnlijk domineren doordat hij ontzettend sterk is. Hij zal hierbij echter goed moeten oppassen voor de lange ledematen van Struve die binnen no time opeens om je nek kunnen hangen.


Alistair Overeem vs. Andrei Arlovski

Alistair Overeem

Record : 40-14 (UFC : 10-4)
Geb.Datum : 17 mei 1980. Land : Nederland
Twitter : @alistairovereem
Gym : Jackson/Wink MMA
Notable Wins : Junior Dos Santos, Fabricio Werdum
Bonus : –

VS.

Andrei Arlovski

Record : 25-11 (UFC : 14-5)
Geb.Datum : 4 februari 1979. Land : Wit Rusland
Twitter : @andreiarlovski
Gym : Jackson/Wink MMA
Notable Wins : Travis Browne, Ben Rothwell
Bonus : Performance of the Night & Fight of the Night

Extra info :
Beide vechters trainen bij dezelfde gym, te weten Jackson/Wink MMA. Het zal zondag niet alleen gaan om ‘bragging rights’ in de gym, maar er staat potentieel een hoop op het spel.

Alistair Overeem wist heel wat MMA titels op zijn naam te schrijven tijdens zijn 17 jarige professionele carriere, er ontbreekt echter nog steeds één titel en dat is de UFC Heavyweight titel!
Tijdens een geweldig debuut voor de promotie versloeg Overeem de gevaarlijke oud kampioen Brock Lesnar. Verrassend genoeg was Antonio Silva vervolgens te sterk voor de Nederlander, 2013 bleek een jaar te worden om snel te vergeten. Zijn laatste drie gevechten werden echter met overmacht gewonnen en een winstpartij tegen Arlovski zou hem zomaar het fel begeerde titelgevecht kunnen opleveren!


Andrei Arlovski is een echte UFC veteraan. Hij maakte zijn debuut voor de promotie in 2000 en werd vijf jaar later zelfs UFC Heavyweight kampioen door Tim Sylvia te verslaan. In 2008 nam Arlovski afscheid van de UFC en probeerde zijn geluk elders. Na een hoop omwegen kwam de Wit-Rus in 2014 terug en verloor sindsdien slechts één keer.


Keys to success:
Alistair Overeem liet in zijn voorgaande gevechten zien dat hij sinds zijn overstap naar Jackson/Wink beschikt over een uitstekend game plan. Hij vecht een stuk rustiger en lijkt met voorbedachte rade te werk te gaan. Hierdoor geeft hij zijn tegenstanders nauwelijks kans om hem te raken met stoten of trappen. Door toe te slaan op het juiste moment verrast hij zijn tegenstanders.

Arlovski’s key to success is in één woord samen te vatten: Pressure, oftewel druk zetten. Andrei moet voorkomen dat Overeem in zijn spel komt door heel vroeg druk te zette en ervoor te zorgen dat hij zelf altijd de eerste is die een slagenwisseling aangaat. Door deze druk te zetten maakt Arlovski aanzienlijk meer kans Overeem te raken en het gevecht naar zich toe te trekken.  

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC 207 Free Fight: Ronda Rousey vs Miesha Tate

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na iets meer dan een ...

EPIC Hangout #046: UFC Fight Night Rothwell vs. Dos Santos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

(Vlog) UFC 205 Embedded — Episode 4

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 205 Embedded is een ...

Demian Maia UFC 211

Demian Maia vs Jorge Masvidal niet op UFC Nashville, maar op UFC 211

De MMA wereld is op het verkeerde been gezet. Demian Maia vs Jorge Masvidal ...