Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na tal van veranderingen aan deze fight card in Brazilie werd er op 4 maart bekend gemaakt dat het evenement op 15 mei UFC 198 zou zijn. Het main event van de avond wordt verzorgd door kampioen Fabricio Werdum en uitdager Stipe Miocic.

UFC 198, het eerste UFC event in Curitiba, kent een geweldig aantal top UFC fighters en wordt gezien als het Braziliaanse equivalent voor UFC 200. Het event staat eveneens in het teken van het debuut van Cris Cyborg, die door velen gezien wordt als meest ongenadige vrouwelijke vechter. Anderson Silva moet het evenement verstek laten gaan, daar hij woensdag, geheel onverwacht, een operatie aan zijn galblaas moest ondergaan.

Warlley Alves vs. Bryan Barberena

Warlley Alves

Record : 10-0 (UFC : 4-0)
Geb.Datum : 04 januari 1991. Land : Brazilië
Twitter : @warlleyalvesmma
Gym : X-Gym
Notable Wins : Nordine Taleb, Colby Covington
Bonus : Performance of the Night

VS.

Bryan Barberena

Record : 11-3 (UFC : 2-1)
Geb.Datum : 03 mei 1989. Land : USA
Twitter : @bryan_barberena
Gym : MMA Lab
Notable Wins : Sage Northcutt
Bonus : Fight of the Night

Extra info :
Een jaar na zijn MMA debuut brak Warlley Alves definitief door in Jungle Fights waar hij 4 gevechten op rij won. Alves nam vervolgens deel aan TUF Brazil 3 waar hij in de Middleweight finale won van Marcio Alexandre Jr. en zodoende de 3e Ultimate Fighter in Brazil werd. Na deze prachtige eer keerde hij terug naar de Welterweight divisie. Slingshot versloeg achtereenvolgens Jouban, Taleb en Covington.

Bryan Barberena maakte vooral naam in King of the Cage waar hij zijn laatste drie gevechten op (T)KO won. Ook in de organisatie Dakota FC bleef hij ongeslagen, waarna de UFC genoeg gezien had en hem een contract aanbood. Tijdens zijn de buut voor de organisatie won Barberena knap van Ellenberger op (T)KO. In zijn laatste gevecht zette Bam Bam zichzelf pas echt op de kaart doordat hij won van Sage Northcutt die tot dusver zwaar gehyped werd door de UFC.

Maurício Rua vs. Corey Anderson

Maurício Rua

Record : 23-10 (UFC : 7-8)
Geb.Datum : 25 november 1981. Land : Brazilië
Twitter : @shogunrua
Gym : Kings MMA
Notable Wins : Lyoto Machida, A. Rogerio Nogueira
Bonus : 4x Fight of the Night & 3x KO of the Night

VS.

Corey Anderson

Record : 8-1 (UFC : 5-1)
Geb.Datum : 22 september. Land : USA
Twitter : @coreya_mma
Gym : Nick Cantone MMA Academy
Notable Wins : Jan Blachowicz, Tom Lawlor
Bonus : Fight of the Night

Extra info :
MMA veteraan Mauricio “Shogun” Rua is al veertien jaar actief als professioneel MMA vechter en is niet meer weg te denken uit de historie van de sport. De laatste jaren verlopen echter moeizaam voor de oud UFC Light Heavyweight kampioen en er steken steeds vaker verhalen de kop op dat hij bezig is aan zijn laatste contract. Zaterdag staat hem een grote test te wachten in de vorm van TUF 19 winnaar Corey Anderson.

Anderson won TUF 19 door Matt van Buren op (T)KO te verslaan. In zijn laatste drie gevechten werd er ook drie keer gewonnen van respectievelijk Blachowicz, Maldonado en Lawlor. Het gevecht tegen Shogun Rua is zonder twijfel zijn grootste test tot op heden.


Cris Cyborg vs. Leslie Smith

Cris Cyborg

Record : 15-1-0-1 (UFC : 0-0)
Geb.Datum : 09 juli 1985. Land : Brazilië
Twitter : @criscyborg
Gym : Chute Boxe Academy
Notable Wins : Marloes Coenen, Gina Carano
Bonus : –

VS.

Leslie Smith

Record : 8-6-1 (UFC : 2-1)
Geb.Datum : 17 augustus 1982. Land : USA
Twitter : @lesliesmith_gf
Gym : Cesar Gracie Jiu-Jitsu
Notable Wins : Rin Nakai, Jennifer Maia
Bonus : Fight of the Night

Extra info :
Leslie Smith begon op 26 jarige leeftijd aan haar professionele carrière. Na enkele gevechten werd ze uitgenodigd door Invicta FC om deel te namen aan hun eerste evenement. Met een record van 3-2-1 nam ze afscheid van de organisatie om de stap naar de UFC te maken (toen deze een vervangster zocht voor de geblesseerde Amanda Nunes die zou vechten tegen Sarah Kaufman). Ze verloor haar debuut en neemt het met een record van 2-2 op tegen de alom gevreesde Cris Cyborg.

Cris Cyborg groeide op in de organisatie Storm Samurai waar zijn 4/4 gevechten zou winnen. Enige tijd naar haar laatste gevecht werd haar een contract aangeboden door EliteXC dat destijds al 15 events op haar naam had staan. Niet lang na het debuut van Cyborg ging de organisatie kopje onder en stapte zij over naar het Strikeforce dat reeds 2 jaar bestond. In Strikeforce werd pas écht duidelijk hoe goed Cyborg was nadat zij zonder moeite het gezicht van vrouwen MMA, Gina Carano, binnen één ronde versloeg. Ook Marloes Coenen, die het veel beter deed dan Carano, moest het onderspit delven. Strikeforce werd in 2011 overgenomen door de UFC, echter was er geen plek voor Cyborg op het roster. Hierdoor was zij genoodzaakt om bij Invicta FC te tekenen. Ze vocht er vijf maal en wist ook vijf maal (op (T)KO) te winnen. Het was al snel duidelijk dat de organisatie niemand op het roster had staan die het kon opnemen tegen de sterke Braziliaanse. Cyborg is al meer dan 10 jaar ongeslagen en zal a.s. zaterdag voor het eerst vechten in de UFC, zij het op een catchweight van 140lbs.


Ronaldo Souza vs. Vitor Belfort

Ronaldo Souza

Record : 22-4 (UFC : 5-1)
Geb.Datum : 07 december 1979. Land : Brazilië
Twitter : @jacaremma
Gym : X-Gym
Notable Wins : Robbie Lawler, Gegard Mousasi
Bonus : Performance of the Night & Submission of the Night

VS.

Vitor Belfort

Record : 25-11 (UFC : 14-7)
Geb.Datum : 01 april 1977. Land :Brazilië
Twitter : @vitorbelfort
Gym : Fortfit Gym
Notable Wins : Anthony Johnson, Luke Rockhold
Bonus : 5x KO of the Night & Performance of the Night

Extra info :
Ronaldo “Jacare” Souza is een ADCC wereldkampioen waar hij van 2001 tot en met 2005 de dienst uit maakte. Tegen het einde van die tijd begon Jacare ook met MMA vechten en groeide op in Jungle Fights. In 2008 maakte hij de overstap naar het Japanse Dream waar hij meteen indruk maakte. Na een verrassend verlies tegen Gegard Mousasi (upkick) en een NC tegen Jason Miller stapte de BJJ legende over naar Strikeforce dat hij jarenlang zijn thuis zou noemen. In de acht gevechten die hij afleverde voor de organisatie verloor hij slechts eenmaal, van huidig UFC kampioen Luke Rockhold en won van mannen als Tim Kennedy, Derek Brunson en Robbie Lawler. Tot voor kort was de alligator ongeslagen in de UFC maar door een jury beslissing in zijn laatste gevecht tegen Yoel Romero verloor Souza deze status.

Ook Vitor Belfort heeft een zwarte band in BJJ, maar het voornaamste wapenfeit zijn toch zijn stoten en trappen. Alleen al in de UFC wist hij maar liefst twaalf tegenstanders (T)KO te slaan! Belfort vecht al sinds UFC 12 bij de organisatie, maar maakte tussen zijn contracten door wel uitstapjes naar Pride, Cage Rage en Affliction. Van zijn laatste vijf gevechten ging er slechts één verloren, maar werd er in de Middelweight en Light Heavyweight divisie gewonnen van Bisping, Rockhold en Dan Henderson.


Fabrício Werdum vs. Stipe Miocic

Fabrício Werdum

Record : 20-5-1 (UFC : 8-2)
Geb.Datum : 30 juli 1977. Land : Brazilië
Twitter : @fabriciowerdum
Gym : Kings MMA
Notable Wins : Fedor Emelianenko, Cain Velasquez
Bonus : 2x Performance of the Night & Fight of the Night

VS.

Stipe Miocic

Record : 14-2 (UFC : 8-2)
Geb.Datum : 19 augustus 1982. Land : Kroatië
Twitter : @stipemiocicufc
Gym : Strong Style Fight Team
Notable Wins : Roy Nelson, Mark Hunt
Bonus : 2x PotN, 2x FotN & KotN

Extra info :
Stipe Miocic is wellicht de meest atletische Heavyweight die in de UFC rondloopt. Miocic speelde zowel baseball, American football als wrestling en nam deel aan Golden Gloves. Na zes MMA gevechten in het regionale circuit klopte de UFC op zijn deur en kreeg hij een contract aangeboden. De eerste drie gevechten bleken weinig echte problemen op te leveren voor Miocic, totdat hij het tegen Stefan Struve moest opnemen die hem in de tweede rode (T)KO sloeg. Verbeten om zichzelf terug te werken naar de top won Stipe vijf van zijn laatste zes en mag het nu voor de titel opnemen tegen Fabricio Werdum.

Werdum is gespecialiseerd in BJJ en is meervoudig Brazilian, Abu Dhabi en Europees kampioen. Naast een zwarte band in BJJ heeft heeft Fabricio deze band ook in judo en muay thai te pakken. Werdum’s professionele MMA carrière begon in Engeland. Hij keerde in 2003 terug naar Brazilië waar hij deelnam aan het allereerste event van Jungle Fights. Nog geen twee jaar later stapte Werdum over naar Pride waar hij onder andere won van Overeem. Na een 2-2 carriere in de UFC was het Strikeforce dat de Braziliaan binnenhaalde. Na een geweldige overwinning op Fedor Emelianenko verloor hij een tweede gevecht met Overeem. Werdum voelde dat het tijd was om terug te keren naar de UFC en dat bleek een goede zet. Zijn zes laatste gevechten werden allemaal gewonnen en op 13 juni 2015 won hij zelfs de UFC Heavyweight titel.

Mocht Werdum ook in dit gevecht als winnaar uit de bus komen is een “trilogy fight” met Alistair Overeem zeer zeker denkbaar.

Voor uitslagen en andere bijzonderheden kunnen jullie zoals altijd terecht op UFC Nederland en EPIC MMA.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

John Lineker vervangt Dominick Cruz voor een partij met Jimmie Rivera op UFC 219. ...

Chris Weidman vs Gegard Mousasi officieel voor UFC 210

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gegard Mousasi krijgt het gevecht ...

Waarom vecht Anthony Johnson niet tegen Jon Jones?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het originele main event van ...

Roy Nelson kritisch over USADA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Roy ‘Big Country’ Nelson neemt ...