Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zondag keert de UFC weer terug naar de vechthoofdstad van de wereld, Las Vegas. De 88e editie van UFC Fight Night staat in het teken van twee ongeslagen prospecten. Almeida (21-0) zal het opnemen tegen Alpha Male vechter Cody Garbrandt (8-0).

Het featured UFC FightPass gevecht van dit evenement zou niet misstaan als main event. In een gevecht dat de toekomst van de Bantamweight divisie zal invullen neemt Aljamain Sterling het op tegen Bryan Caraway. Beide mannen lieten zich in de afgelopen weken uit over elkaar op social media.

De afsluiter van het Amerikaanse FOX Sports 1 gedeelte wordt verzorgd door Sara McMann en Jessica Eye. Om relevant te blijven in de divisie is het voor beide dames belangrijk om dit gevecht te winnen. Onderstaand een uitgebreid overzicht van de zes main card gevechten.

Paul Felder vs. Josh Burkman

Paul Felder

Record : 11-2 (UFC : 3-2)
Geb.Datum : 25 april 1984. Land : USA
Twitter : @felderpaul
Gym : Renzo Gracie Academy
Notable Wins : Daron Cruickshank
Bonus : Performance of the Night & Fight of the Night

VS.

Josh Burkman

Record : 28-12(1NC) (UFC : 6-7(1NC))
Geb.Datum : 10 april 1980. Land : USA
Twitter : @joshburkman
Gym : The Pit Elevated Fight Team
Notable Wins : K.J. Noons, Jon Fitch
Bonus : 2x Fight of the Night

Extra info :
Het lukte Paul Felder om slechts 3 jaar na zijn MMA debuut te vechten voor de UFC. Al vanaf zeer jonge leeftijd was Felder geïnteresseerd in martial arts. Hij begon op zijn 12e met Karate en Taekwondo en voegde hier later Muay Thai aan toe. De in Philadelphia geboren Felder, van Ierse komaf, won zijn eerste 2 gevechten in de UFC, waarna hij er net zo snel 2 verloor. In zijn vorige gevecht wist de doorgewinterde stand-up fighter weer in de win kolom te komen. Hij verraste Daron Cruickshank met een Rear Naked Choke submission.

Josh Burkman draait al sinds 2003 mee en mag met recht veteraan genoemd worden. Nog geen twee jaar later nam Burkman deel aan het 2e seizoen van The Ultimate Fighter en kreeg een plek in het team van Matt Hughes. Tijdens zijn debuut voor de UFC maakte hij meteen indruk met een KO slam na slechts 21 seconden. Daar Josh in 2008 drie maal op rij verloor werd hij ontslagen, maar knokte zich recent terug en mocht in 2015 aan zijn 2e run in de UFC beginnen waarbij Burkman nu 1-2(1 NC) is. Zijn laatst gevecht wist “The People’s Warrior” te winnen van de alom gerespecteerde K.J. Noons.

Jorge Masvidal vs. Lorenz Larkin

Jorge Masvidal

Record : 29-10 (UFC : 6-3)
Geb.Datum : 12 november 1984. Land : USA
Twitter : @gamebredfighter
Gym : ATT
Notable Wins : Daron Cruickshank, Michael Chiesa
Bonus : Performance of the Night & Fight of the Night

VS.

Lorenz Larkin

Record : 16-5 (UFC : 3-5)
Geb.Datum : 03 september 1986. Land : USA
Twitter : @da_monsoon
Gym : Millennia MMA
Notable Wins : Santiago Ponzinibbio, Robbie Lawler
Bonus : Performance of the Night & Fight of the Night

Extra info :
Drie jaar geleden maakte Masvidal de overstap van Strikeforce naar de UFC toen de organisatie overgenomen werd. In zijn eerste zes gevechten verloor hij slechts één keer maar moest daarna ook het onderspit delven tegen Al Iaquinta. Met een record van 6-3 in de UFC is “Gamebred” op een punt aangekomen dat elk gevecht zwaar gaat wegen en is hij toe aan een klinkende overwinning.

Ook Lorenz Larkin maakte in 2013 de overstap van Strikeforce naar de UFC. Zijn begin was alles behalve indrukwekkend en van de eerste vijf gevechten werd alleen van Chris Camozzi gewonnen. Larkin zakte in gewicht naar Welterweight en won zijn divisie debuut van John Howard en voegde daar hierna ook Santiago Ponzinibbio aan toe. Zijn laatste gevecht ging verloren na een hard bevochten jury beslissing tegen Albert Tumenov.

 

Chris Camozzi vs. Vitor Miranda

Chris Camozzi

Record : 23-10 (UFC : 7-7)
Geb.Datum : 04 januari 1991. Land : Brazilië
Twitter : @chriscamozzi
Gym : FactoryX Muay Thai
Notable Wins : Joe Riggs, Tom Watson
Bonus : Performance of the Night

VS.

Vitor Miranda

Record : 12-4 (UFC : 3-1)
Geb.Datum : 10 maart 1979. Land : Brazilië
Twitter : @vithai
Gym : Team Nogueira
Notable Wins : Clint Hester
Bonus : Performance of the Night

Extra info :
Ook Chris Camozzi kwam de UFC binnen via The Ultimate Fighter. Camozzi had destijds al een hoop MMA gevechten op zijn CV staan (12-3). Nadat hij deze statistiek vervolgde met een prima 7-2 record in de UFC, viel Camozzi spreekwoordelijk van de ladder na vier verloren partijen op rij. Hij werd ontslagen door de UFC, maar was binnen een jaar alweer terug en won zijn laatste twee gevechten van Tom Watson en Joe Riggs.

Vitor Miranda’s eerste gevecht in de UFC was een enorme teleurstelling, toen hij de finale van TUF Brazil 3 verloor van Antonio Carlos Junior. Sindsdien heeft hij echter een mooie reeks neergezet van drie overwinningen op rij, met drie (T)KO’s tegen o.a. Jake Collier en Clint Hester.

Tarec Saffiedine vs. Rick Story

Tarec Saffiedine

Record : 16-4 (UFC : 2-1)
Geb.Datum : 06 september 1986. Land : België
Twitter : @tarecfighter
Gym : Tristar Gym
Notable Wins : Huyn Gyu Lim, Nate Marquardt
Bonus : Fight of the Night

VS.

Rick Story

Record : 18-8 (UFC : 11-6)
Geb.Datum : 28 augustus 1984. Land : USA
Twitter : @rick_story
Gym :MMA Lab
Notable Wins : Gunnar Nelson
Bonus : Fight of the Night & Submission of the Night

Extra info :
Tarec Saffiedine is bezig aan een indrukwekkende reeks. In Strikeforce verloor de Belg enkel van de sterke Tyron Woodley en in de UFC moest hij alleen zijn meerdere erkennen in Rory MacDonald. Zijn andere tegenstanders moesten er allemaal aan geloven, waaronder Nate Marquardt, Hyun Gyu Lim en Jake Ellenberger. Saffiedine zal moeten laten zien dat hij klaar is voor de top 5.

Rick Story stapte in oktober 2014 de laatste keer in de Octagon en heeft sindsdien niet meer gevochten vanwege hardnekkige blessures. Zijn laatste twee gevechten won Story, waaronder een hard bevochten overwinning op de sterke Gunnar Nelson. Story leek klaar om de sprong richting de titel te maken, maar moest afhaken vanwege zijn slepende blessure. Ook Story zal moeten bewijzen met de ‘big guys’ mee te kunnen.

Renan Barão vs. Jeremy Stephens

Renan Barão

Record : 33-3 (UFC : 8-2)
Geb.Datum : 27 februari 1987. Land : Brazilië
Twitter : @renanbaraoufc
Gym : Nova União
Notable Wins :Michael McDonald, Urijah Faber
Bonus : PotN, KotN, SotN & 2x FotN

VS.

Jeremy Stephens

Record : 24-12 (UFC : 11-11)
Geb.Datum : 26 mei 1986. Land : USA
Twitter : @lilheathenmma
Gym : Alliance MMA
Notable Wins : Dennis Bermudez
Bonus : 3x Knockout of the Night & 2x Fight of the Night

Extra info :
Renan Barão maakte naam in de WEC toen hij in 2010 zijn debuut voor de organisatie maakte, Renan won twee gevechten op submission. Nadat de WEC werd overgenomen door de UFC bleef Barão’s baan behouden en mocht hij al snel zijn debuut maken. Cole Escovedo was zijn eerste slachtoffer en er zouden er nog veel volgen.

Jeremy Stephens draait nog langer in de UFC mee en vecht al sinds 2007 voor de organisatie. Zijn laatste vier gevechten verliepen echter moeizaam, er werd slechts één overwinning behaald. Dennis Bermudez was in juli 2015 knap verslagen met een geweldige vliegende knie. Zijn laatste gevecht tegen de Hawaiïaan Max Holloway ging verloren.

Thomas Almeida vs. Cody Garbrandt

Thomas Almeida

Record : 21-0 (UFC : 4-0)
Geb.Datum : 31 juli 1991. Land : Brazilië
Twitter : @thomasalmeidacb
Gym : Chute Boxe Academy
Notable Wins : Yves Jabouin
Bonus : 3x Performance of the Night & Fight of the Night

VS.

Cody Garbrandt

Record : 8-0 (UFC : 3-0)
Geb.Datum : 07 juli 1991. Land : USA
Twitter : @cody_nolove
Gym : Team Alpha Male
Notable Wins : Marcus Brimage
Bonus : –

Extra info :
Zowel Almeida als Garbrandt zijn nog ongeslagen in hun MMA carrière. Iemand zal zondagavond voor het eerst weten hoe het is om te verliezen.  Almeida heeft al 21 gevechten onder zijn gordel, waar Garbrandt het doet met 8.

Voordat The Terminator naar de UFC kwam was hij de Bantamweight kampioen van Legacy FC. Zijn debuut voor de organisatie kwam op 8 november 2014 toen Tim Gorman in Uberlandia, Brazilië verslagen werd. Almeida’s vier gevechten in de UFC waren allemaal goed voor een mooie bonus.

Garbrandt vocht tot nu toe drie maal in de UFC en wist nog geen bonus in de wacht te slepen. Hij was wel in alle gevechten de sterkste en wist het tot twee maal toe vroegtijdig te beslissen. In februari stond Garbrandt ingepland om tegen Lineker te vechten. Laatst genoemde moest echter verstek laten gaan vanwege een hardnekkig virus.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Rotterdam: Volkov vs Struve | Uitzendtijden, zenders en line-up

Hier alvast de uitzendtijden, zenders en line-up voor UFC Rotterdam! Waar ga jij kijken?

UFC 203’s Featured Pre-lim krijgt een wijziging.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het hoofdgevecht van de Preliminary ...

UFC 218 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug met een nieuwe reeks aan vlog series. In deze editie ...