Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het is bijna tijd voor Bellator 155: Manhoef vs. Carvalho. Komende vrijdag zal de promotie een Event opzetten in de Centurylink Arena in Boise, Idaho. 


De main card zal 5 gevechten hebben waarbij er een kampioen, een oud kampioen, 2 ex-UFC vechters en 2 Nederlanders op de Card staan. De Card zou in eerste instantie twee Nederlanders zien die voor de titel zouden vechten maar helaas door een blessure van Julia Budd gaat het titelgevecht niet door voor Marloes Coenen. De eerste Women’s Bellator MMA Featherweight Belt zal nog even op zich moeten laten wachten.

Het eerste gevecht gaat tussen oud UFC vechters Chase Gormley (12-5-0) en Joey Beltran (17-12-0). Dit gevecht zal plaatsvinden in de Heavyweight divisie waar op dit moment geen kampioen is aangewezen. Beltran komt van een winstpartij af tegen Lamont Stafford, waar Gormley afkomt van een verliespartij tegen Dan Charles.
Het tweede gevecht van de avond gaat tussen Alexis Dufresne (5-2-0) en onze eigen Marloes Coenen (23-6-0). Hoewel het titelgevecht op de Preliminary Card niet door gaat is het gevecht met Dufresne wel gepromoveerd naar de Main Card. Voor Dufresne gaat het een moeilijke taak worden om als debutante in de promotie een grote en bekende naam als Coenen te verslaan. Dufresne heeft haar laatste twee partijen verloren waar Coenen haar laatste twee heeft gewonnen. Coenen, de oud Strikeforce kampioene heeft veel meer ervaring op hoog niveau als veteraan van de sport en zou dit gevecht op papier moeten winnen.

De Heavyweights, Dan Charles (10-3-0) en de ongeslagen Augusto Sakai (9-0-0) zullen het derde gevecht van de avond verzorgen. Charles heeft van zijn 13 gevechten nog maar twee keer de jury’s scorecards gehoord en komt van een winstpartij af tegen Gormley die eerder op de avond vecht. De ongeslagen Braziliaan Sakai heeft in zijn negen overwinningen maar 1 keer de jury’s beslissing gehoord en heeft zijn verdere 8 partijen allemaal gewonnen op KO of TKO. Het mag duidelijk zijn dat er ook ditmaal niet verwacht wordt dat we een decision gaan krijgen.

Het Co-Main Event zal gaan tussen tweevoudig oud Bellator kampioen Pat Curran (21-7-0) en Georgi Karakhanyan (24-5-1). Curran zal deze partij moeten winnen wil hij nogmaals een “titlerun” maken, Hij heeft aangegeven dat dat ook zijn doel is. Hoewel hij op het moment in zijn laatste vijf partijen er maar 2 gewonnen heeft waren zijn tegenstanders ook niet de minsten. Zo vocht hij o.a. tegen voormalig kampioen Patricio Freire en regerend kampioen Daniel Straus. Karakhanyan komt vanuit WSOF en staat momenteel 1 om 1 in Bellator MMA met een winst over Bubba Jenkins en als laatste een verliespartij tegen Daniel Weichel. Een gevecht wat vuurwerk beloofd en belangrijk is voor de toekomst van de Lightweight divisie.

En dan zijn we aangekomen bij het Main Event van de avond die verzorgd zal worden door kampioen Rafael Carvalho (12-1-0) en de Nederlandse KO specialist Melvin Manhoef (30-12-1). Kampioen Carvalho heeft zijn eerste partij verloren in 2011 maar is sindsdien ongeslagen gebleven in zijn carrière en is een hele scherpe staande vechter met 10 (T)KO’s op zijn naam en maar 2 decisions. Carvalho gaf aan deze partij als een Kickbokspartij met MMA handschoenen te zien en beloofd een spectaculaire partij neer te zetten. Of dat een slimme zet is tegenover Kickboks en MMA veteraan Manhoef moet nog blijken. Het zou zomaar kunnen zijn dat het gevecht toch naar de grond gaat. Manhoef heeft deze “Titleshot” verdiend met een KO winst in de eerste ronde tegen de Japanse striker, Kato afgelopen november. Met 28 KO’s op zijn naam is het duidelijk wat Manhoef’s sterkste punt is en zal er waarschijnlijk met liefde en plezier een Kickbokspartij met MMA handschoenen van willen maken. Ook in deze partij wordt er niet verwacht naar de jury’s scorecard’s te gaan.

Houd EPIC MMA in de gaten voor meer Bellator MMA nieuws.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Bellator 175 Rampage vs. King Mo II Recap

Rampage Jackson en King Mo lieten hun partij naar de handen van de juryleden ...

Djamil Chan vult de laatste plek op de Main Card van Bellator 161!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Nederlander, Djamil Chan, (12-2) ...

Rory MacDonald: “Ik zal mijn titelgevecht krijgen nadat ik Paul Daley KO sla.”

Rory MacDonald zal op Bellator 179 eindelijk zijn debuut maken voor de MMA-organisatie. Hier ...

(Video) Bellator 152 Main Event winnaar Patricky Freire's Post Fight Interview.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een succesvol Europees debuut ...