Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT- Afgelopen nacht was in Brazilië het dertiende UFC evenement van 2016. Een stadion evenement dat maar liefst ruimte bood aan ruim 45.000 toeschouwers. Het hoofdgevecht zou gaan tussen UFC Heavyweight Kampioen Fabrício Werdum, en de Amerikaanse Kroaat Stipe Miocic. In deze recap behandelen we de vijf gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 12 gevechten van UFC 198 in Curitiba, Brazilië.

(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link : http://www.epicmma.nl/2016/05/preview-alles-wat-je-moet-weten-over_13.html )
1. Warlley ”SlingShot” Alves vs. Bryan ”Bam Bam” BarberenaHet eerste gevecht van de avond ging tussen de ongeslagen Braziliaan Warlley Alves en de Hype-Killer van The MMA Lab uit Glendale, Arizona : Brian Barberena.
In de eerste ronde was het meteen Alves die de druk opvoerde en Barberena in zijn achteruit zette. Alves zag meteen kans om een Guillotine Choke aan te zetten. Barberena probeerde los te komen, en dat lukte. In het vervolg van de ronde is het Alves die vooral de KO stoot probeert te landden en Barberena die via jabs en lowkicks de Braziliaan probeert af te stoppen. De ronde eindigt waarschijnlijk in het voordeel van Alves.
In de tweede ronde wordt het duidelijk dat Alves veel kruit verschoten heeft in de voorgaande ronde. De stoten hebben een stuk minder impact en Barberena blijft eigenlijk vrij eenvoudig op de been. De Amerikaan beweegt goed en weet ook Alves een paar keer goed te raken. Het is duidelijk dat de gastank van Alves steeds minder wordt. Barberena profiteert hiervan en lijkt de tweede ronde naar zich toe te trekken. In de derde en laatste ronde probeert Alves zijn ongeslagen MMA record te behouden. Barberena is echter een stuk fitter en weet de Braziliaan meerdere keren aan het wankelen te brengen. Alves weet af en toe ook Barberena goed te raken, alleen zit er al een tijdje geen kracht meer in zijn stoten. De ronde eindigt wanneer de twee mannen over en weer stoten aan elkaar uitdelen. Barberena lijkt beter door te komen met zijn stoten. De judges scoren twee rondes in het voordeel van Barberena die opnieuw als underdog de favoriet weet te verslaan. Ook nog eens in Brazilië. Barberena heeft met deze overwinning op zeker een stap richting de Top 15 van de divisie gezet. Alves hikte daar tegen aan, maar was niet opgewassen tegen het uithoudingsvermogen van Barberena. Een van de facetten in het MMA waar Barberena inmiddels bekend om staat.

2. Maurício ”Shogun” Rua vs. Corey ”Beastin 25/8” AndersonHet tweede gevecht van de avond was een echte striker vs. grappler aangelegenheid. Voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Maurício ”Shogun” Rua nam het op tegen TUF 19 winnaar Corey Anderson. In een zeer sterke eerste ronde van Shogun weet hij continu druk uit te oefenen op Corey Anderson. Verrassend is dat Anderson het gevecht niet naar de grond probeert te halen, iets waar hij toch vooral om bekend staat. Goede stoten en lowkicks van Shogun zetten de Amerikaan in zijn achteruit. Met nog 10 seconden te gaan weet Shogun een linkerstoot op het gezicht van Anderson te landden. Anderson gaat neer. Helaas voor Shogun en gelukkig voor Anderson heeft Shogun niet genoeg tijd meer. Een typisch geval van : Saved by the Bell. In de tweede ronde lijkt Anderson volledig herstelt en heeft hij genoeg van het staande gevecht. Shogun kan de takedown niet verdedigen en wordt naar de grond gebracht. Anderson controleert Shogun, maar ondanks dat weet Shogun weer op zijn voeten terecht te komen. Anderson probeert via cagegrinding nu Shogun weer naar de grond te krijgen. Anderson domineert in principe de tweede ronde, maar net als in de eerste gaat Anderson 10 seconden voor het einde van de ronde neer na een stoot van Shogun. De vraag is alleen of hij nu echt aangeslagen was, of dat de man uit Rockfold, Illinois uit balans was. Een vraag waar alleen Anderson het antwoord op zal weten. In ieder geval was er opnieuw te weinig tijd voor Shogun om het gevecht te beëindigen. De derde en laatste ronde was een prooi voor Corey Anderson. Shogun werd herhaaldelijk naar de grond gewerkt, waarna Corey Anderson zijn bekende spelletje kon spelen. Het gevecht ging naar de judges. Een verdeelde beslissing voor de thuisvechtende Shogun was het gevolg. Een zeer controversiële beslissing zoals we die wel vaker in Brazilië zien. Een opsteker voor Shogun die eindelijk weer eens sinds 2009 een winstreak van twee gevechten heeft weten op te bouwen.


3. Cristiane ”Cyborg” Justino vs. Leslie ”The Peacemaker” SmithOp voorhand werd een slachtpartij verwacht. Het debuut van Cris Cyborg in de UFC. Leslie Smith was de enige vrouw die het in een catchweight gevecht van 140 lbs wilde opnemen tegen de Braziliaanse. En tijdens het gevecht bleek wel waarom zoveel vechtsters nee hadden gezegd tegen Cyborg. De stoten van Cyborg kwamen aan als mokerslagen bij Leslie Smith die na iets meer dan een minuut naar het canvas ging. Dit was het gevolg van een mooie stootcombinatie van Cyborg. Smith probeert zicht vervolgens te verdedigen, maar Cyborg weet het af te maken met stoten op de grond. De scheidsrechter komt er tot ontzetting van Smith ertussen. Het is afgelopen. Cyborg imponeert tijdens haar UFC debuut. Smith is sportief naar Cyborg toe, maar is woedend over de in haar ogen vroege stop van de scheidsrechter. Al leek het gewoon een juiste stop van de leidsman. Al met al een zeer goed UFC debuut voor Cyborg. De vraag is uiteraard of en wanneer we haar terug gaan zien in de UFC. Zolang ze niet de Bantamweight grens van 135 lbs kan halen zou het nog weleens een moeilijke zaak kunnen worden.


4. Ronaldo ”Jacaré” Souza vs. Vitor ”The Phenom” BelfortOp voorhand een gevecht om naar uit te kijken was het gevecht tussen de BJJ Wizard Jacaré Souza en de voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort. Een gevecht werd het echter nooit. Jacaré was vanaf de start veel frisser dan Belfort. Belfort wachtte (niet des Belforts) af. Jacaré daarentegen zocht de aanval. Jacaré weet Belfort al vrij snel naar de grond te krijgen en vanuit Half-Guard positie behoorlijk veel schade aan te brengen aan het gezicht van zijn landgenoot. De scheidsrechter stopt het gevecht om de dokter naar de verwondingen te laten kijken. Het gevecht gaat verder vanuit dezelfde positie. Jacaré gaat voor de Arm-Triangle Choke, maar Belfort weet daar net op het juiste moment uit te rollen waardoor hij weer op zijn voeten staat. Jacaré reageert echter meteen met een nieuwe takedown. Belfort probeert zichzelf te verdedigen met upkicks, maar dat deert niet. Jacaré komt in Full Mount en vanaf dat moment is het een bekeken zaak. Belfort komt niet meer weg, en Jacaré landt nog een paar ellebogen en stoten op het al bebloede gezicht van Belfort. De scheidsrechter komt er tussen. Jacaré wint via TKO in de eerste ronde en zou met deze overwinning zichzelf weleens verzekerd kunnen hebben van een titelgevecht tegen de winnaar van Rockhold vs. Weidman. Of dit ook gebeurd, de toekomst zal het uitwijzen.


5. Fabrício ”Vai Cavalo” Werdum vs. Stipe MiocicHet gevecht tussen huidig UFC Heavyweight Kampioen Fabrício Werdum en uitdager Stipe Miocic zou voor de Brazilianen een kroon moeten worden op een voor hun zeer geslaagd evenement. Dit liep echter anders. Werdum en Miocic vochten allebei afwachtend in het begin en raakten elkaar over en weer. Werdum ging zoals verwacht voor de takedown, maar die poging mislukte. Miocic weet veel te scoren met jabs, waarmee hij Werdum op afstand houdt. Het duurt Werdum echter te lang voordat er iets gebeurd en hij begint Miocic aan te vallen. Miocic weet zichzelf te verdedigen door achteruit te lopen waardoor de stoten van Werdum niet aankomen. Tegelijkertijd weet Miocic een werkelijk perfecte rechterstoot op de kin van Werdum te landden. Werdum gaat faceplant naar het canvas. Afgelopen!!! Het publiek is muisstil. Een nieuwe UFC Heavyweight kampioen is opgestaan en zijn naam is Stipe Miocic. De Amerikaanse Kroaat doet wat veel mensen niet verwacht hadden. De Braziliaan Werdum verslaan in Brazilië. Wie de volgende uitdager wordt van Miocic is afwachten. Overeem lijkt de beste papieren te hebben, maar ook een rematch met Werdum is niet uitgesloten (al ligt dit misschien niet echt voor de hand).

Al met al een zeer leuke Main Card met spectaculaire resultaten en hier en daar ook verrassende resultaten. Ook de prelims waren zeer de moeite waard. Een gevecht dat je gezien MOET hebben is het gevecht tussen de Braziliaan Francisco Trinaldo en de Hawaiiaan Yancy Medeiros. En uiteraard ook het gevecht tussen Demian Maia en Matt Brown is een gevecht dat voor de MMA liefhebber niet te missen is.

Check hier de resultaten van UFC 198 in Curitiba, Brazilië.


Early Prelims :
– Renato Moicano verslaat Zubaira Tukhugov via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Sergio Moraes & Luan Chagas beëindigde onbeslist (Split Draw) (29-28, 29-28 & 28-28).
– Antonio Rogério Nogueira verslaat Patrick Cummins via TKO (Punches) na 4:52 in de 1e ronde.

Prelims :
– John Lineker verslaat Rob Font via UD (30-26, 30-27 & 29-28).
– Francisco Trinaldo verslaat Yancy Medeiros via UD (30-26, 30-27 & 29-26)
– Thiago Santos verslaat Nate Marquardt via KO (Punches) na 3:39 in de 1e ronde.
– Demian Maia verslaat Matt Brown via Submission (RNC) na 4:31 in de 3e ronde.

Main Card/PPV :
– Bryan Barberena verslaat Warlley Alves via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Maurício Rua verslaat Corey Anderson via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Cristiane Justino verslaat Leslie Smith via TKO (Punches) na 1:21 in de 1e ronde.
– Ronaldo Souza verslaat Vitor Belfort via TKO (Punches) na 4:38 in de 1e ronde.
– Stipe Miocic verslaat Fabrício Werdum via KO (Punch) na 2:47 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Ronaldo Souza ($50.000)
– Stipe Miocic ($50.000)


Fight of the Night :
– Francisco Trinaldo vs. Yancy Medeiros
($50.000 Per Persoon) (Foto)
Attendance / Gate :
– 45.207 / Niet bekend gemaakt.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night Vancouver Free Fight: Carlos Condit vs Rory MacDonald

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Voor deze “Free Fight” gaan ...

UFC 203: Inside The Octagon – Stipe Miocic vs. Alistair Overeem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Onze analisten Dan Hardy en ...

UFN 75 Recap (2/3): Co-Main Event eindigt in Upset

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In het Co-Main Event van ...

UFC 202 Free Fight: Neil Magny vs. Hector Lombard

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel het main event van ...