Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT- Gisteren was het dan eindelijk zover : UFC Rotterdam. Het allereerste UFC evenement ooit in Nederland, met als hoofdmenu het gevecht tussen de Nederlander Alistair Overeem en de voormalig UFC Heavyweight kampioen Andrei Arlovski. Ook kwamen Stefan Struve en Germaine de Randamie in actie op deze card. In deze recap behandelen we de zes gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 13 gevechten van UFN 87 in Rotterdam, Nederland.

(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link : http://www.epicmma.nl/2016/05/preview-alles-wat-je-moet-weten-over.html )

1. Karolina Kowalkiewicz vs. ”Hurricane” Heather Jo Clark
Het gevecht tussen de Poolse Karolina Kowalkiewicz en de Amerikaanse Heather Jo Clark was een gevecht tussen twee dames die beiden hun eerste partij in de UFC wisten te winnen. In de eerste ronde was het voor velen verrassend dat het Clark was die de toon wist te zetten. Met goede combinaties wist ze de Poolse Kowalkiewicz het moeilijk te maken. Een stuk moeilijker dan een groot deel van het MMA publiek op voorhand had verwacht. De eerste ronde leek dan ook nipt naar Clark te gaan.
In de tweede ronde leek Kowalkiewicz bij de les, waardoor Clark het vaak moeilijk had om mee te komen op het tempo van Kowalkiewicz. De Poolse wist een paar keer goed door te komen bij Clark, maar de Amerikaanse staat bekend om haar ”toughness” en gaf dan ook geen krimp. De tweede ronde was wel duidelijk in het voordeel van Kowalkiewicz. In de derde en laatste ronde waren beide dames zeer aan elkaar gewaagd. Helaas voor Clark wist Kowalkiewicz vaker door te komen met zowel trappen als stoten waardoor zij deze ronde leek te winnen. De judges scoorden de partij in het voordeel van de Poolse die hiermee haar plek in de Top 15 van de divisie bevestigde. Een top 10 opponente lijkt dan ook meer dan logisch in een volgend gevecht.

Volledige wedstrijd (via FOX Sports)
 Klik voor omleiding2. Nikita ”Al Capone” Krylov vs. Francimar ”Bodão” BarrosoHet tweede gevecht van de Main Card ging tussen de Oekraïner Nikita Krylov en Nova União vechter Francimar Barroso. Krylov won nog nooit een gevecht via een decision, en als hij won deed hij dat ALTIJD in de eerste ronde. Barroso daarentegen heeft al zijn gevechten in de UFC de volle 15 minuten gevochten. Krylov was zoals verwacht in de standup game de bovenliggende partij. Barroso probeerde mee te gaan maar is toch meer comfortabel op de grond. De BJJ Black Belt probeerde in de eerste ronde van alles op Krylov het zwijgen op te leggen, maar kon niet overtuigen. Krylov was technischer en haalde de eerste ronde binnen. In de tweede ronde weet Krylov in een scramble bovenop Barroso te komen. De BJJ Black Belt uit Brazilië weet zich eruit te wurmen ….althans dat denkt hij. Krylov weet de rug van Barroso te pakken en zet een Rear Naked Choke aan. Barroso tapt vrij snel al leek de arm niet onder de kin te zitten. Een zeer mooie win tegen een zeer sterke BJJ vechter voor Nikita Krylov, die hiermee de roep om betere competitie een extra elan gaf.

Volledige wedstrijd (via FOX Sports)


3. Germaine ”The Iron Lady” De Randamie vs. Anna ”Panda” Elmose
Het hoogtepunt qua sfeer van de avond was de opkomst van Germaine de Randamie. De Randamie kreeg het hele publiek mee. Ze nam het op tegen de Deense debutante Anna Elmose.
Elmose, zelf ook een goede standup vechtster was niet van plan om er een kickbokspartij van te maken tegen de Randamie. Ze duwde de Nederlandse gelijk tegen de kooi aan en ging voor de takedown. De Randamie probeerde haar balans te houden wat goed lukte.
Met ellebogen en stoten richting het hoofd van de Deense probeerde de Randamie ervoor te zorgen dat ze los kwam van de Octagon. Een zeer sterke Muay Thai clinch van de Randamie zorgt ervoor dat Elmose niet wegkomt. De Randamie weet een zeer harde knie op de solar plexus van Elmose te landden. Elmose gaat met veel pijn richting het canvas en de scheidsrechter komt ertussen. Een fantastische overwinning voor Germaine de Randamie tijdens het debuut evenement van de UFC in Nederland.

Volledige wedstrijd (via FOX Sports)4. Albert ”Einstein” Tumenov vs. Gunnar ”Gunni” Nelson
Albert Tumenov vs. Gunnar Nelson of te wel de striker vs. de grappler. Tumenov staat bekend om zijn zeer technisch boksen en kickboksen en heeft al zeer veel mooie KO’s in de UFC gescoord. Nelson staat bekend om zijn zeer goede groundgame al was er in zijn vorige gevecht tegen Demian Maia een behoorlijke portie van zelfoverschatting aanwezig.
In dit gevecht wist Nelson zeer goed mee te komen met de standup game van Tumenov. Dit kon echter niet gezegd worden van Tumenov die totaal niet wist wat hij moest doen wanneer Nelson het gevecht naar de grond haalde. Nelson wist aan het einde van de eerste ronde de Rus naar het canvas te halen en dat was het begin van het einde voor Tumenov. Nelson had totaal geen verweer van de Rus en kon vanaf mount positie rustig zijn gang gaan. Tumenov werd uiteindelijk gered door de toeter voor het einde van de eerste ronde, anders had hij er nu nog steeds gelegen. In de tweede ronde wist Nelson wat hij moest doen en was het snel bekeken. De body-triangle werd aangezet, waarna de Rear Naked Choke werd ”bevestigd”. Net als in het vorige gevecht leek ook deze choke niet echt te zitten, maar door de body-triangle komt er zo’n ongelooflijke druk op je rug waardoor je vaak wel moet tappen. Met deze mooie overwinning zal Gunnar Nelson waarschijnlijk de plek van Tumenov over nemen in de rankings.

Volledige wedstrijd (via FOX Sports)5. Antonio ”Bigfoot” Silva vs. Stefan ”Skyscraper” Struve
Het recept voor het Co-Main event van de avond was duidelijk. Beide mannen hadden een win nodig om een eventuele ”cut” van de UFC te vermijden. Struve die de hele week al een zeer scherpe en gretige indruk maakte nam het op tegen Antonio Silva. Een gevecht waarvan iedereen op voorhand wist dat het niet de volle 15 minuten zou gaan.
Dat klopte….het werden 15 seconden. Struve wist Silva al snel aan te slaan met een zeer hard geplaatste knie op het lichaam van de Braziliaan. Bigfoot ging neer maar hield zich vast aan Struve. Struve wist vervolgens keiharde ellebogen te plaatsen op het hoofd van Silva. De scheidsrechter had genoeg gezien. Een werkelijk perfect gevecht voor Stefan Struve die zich hiermee 100% zeker terug in de UFC Heavyweight rankings heeft gevochten. Net als de Randamie eerder op de avond wist Struve ook het thuispubliek op een TKO win te belonen.


Volledige wedstrijd (via FOX Sports)

Interview na de wedstrijd


6. Alistair ”The Reem” Overeem vs. Andrei ”The Pit Bull” Arlovski

Het gevecht waar al weken na werd uitgekeken was het gevecht tussen de Nederlandse topcontender Alistair Overeem, en voormalig UFC Heavyweight kampioen Andrei Arlovski.
In een afwachtende eerste ronde nam Andrei Arlovski het initiatief. Arlovski kwam zeer gevaarlijk in met een aantal stoten richting het hoofd van Overeem. Overeem verdedigde goed en wist uit de situatie te ontsnappen.
In het vervolg van de ronde ging het vrij gelijk op totdat beide mannen in de ”clinch” kwamen, en Overeem het gevecht naar de grond wist te halen. Overeem controleerde de laatste minuut van de eerste ronde waardoor hij de ronde (na een afwachtend begin) waarschijnlijk naar zich toe trok.
In de tweede ronde weet Overeem meer zijn draai te vinden en weet hij Arlovski te ”belonen” op een aantal goed geplaatste stoten en trappen. Een frontkick op de kin van Arlovski brengt de Wit-Rus aan het wankelen. Overeem twijfelt geen moment en gooit een keiharde linkerstoot overheen. Arlovski gaat neer, waarna Overeem besluit met een aantal stoten. Scheidsrechter Marc Goddard komt ertussen en ”called” het gevecht. Overeem maakt na afloop meteen zijn plannen duidelijk : Voor de titel tegen Werdum/Miocic in Madison Square Garden. En vervolgens zijn eerste titelverdediging volgend jaar in de Amsterdam ArenA. Of het ook daadwerkelijk zover komt moeten we afwachten. Wat wel duidelijk moge zijn is dat Overeem met deze overwinning veruit de beste papieren in handen heeft voor een aankomend titelgevecht.

Volledige wedstrijd (via FOX Sports)

Interview na de wedstrijd


Al met al een zeer geslaagd evenement. Heb je alleen de Main Card gezien en heb je de Prelims gemist kijk deze dan ook zeker terug. Ik denk dat ik voor elke Nederlander spreek dat dit eerste evenement van de UFC in Nederland een evenement was om nooit meer te vergeten!!!

Bekijk hier alle resultaten van UFN 87 in Rotterdam, Nederland.

Early Prelims :
– Ulka Sasaki verslaat Willie Gates via Submission (RNC) na 3:30 in de 2e ronde.
– Leon Edwards verslaat Dominic Waters via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Kyoji Horiguchi verslaat Neil Seery via UD (30-26, 30-27 & 30-27).
Prelims :
– Reza Madadi verslaat Yan Cabral via TKO (Punches) na 1:56 in de 3e ronde.
– Josh Emmett verslaat Jon Tuck via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Magnus Cedenblad verslaat Garreth McLellan via TKO (Headkick & Punches) na 0:47 in de 2e ronde.
– Rustam Khabilov verslaat Chris Wade via UD (30-27, 29-28 & 29-28).

Main Card :
– Karolina Kowalkiewicz verslaat Heather Jo Clark via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Nikita Krylov verslaat Francimar Barroso via Submission (RNC) na 3:11 in de 2e ronde.
– Germaine de Randamie verslaat Anna Elmose via TKO (Knee to the Body) na 3:46 in de 1e ronde.
– Gunnar Nelson verslaat Albert Tumenov via Submission (RNC) na 3:15 in de 2e ronde.
– Stefan Struve verslaat Antonio Silva via TKO (Knee to the Body) na 0:16 in de 1e ronde.
– Alistair Overeem verslaat Andrei Arlovski via TKO (Frontkick & Punches) na 1:12 in de 2e ronde.


Performances of the Night :
– Germaine de Randamie ($50.000)
– Gunnar Nelson ($50.000)
– Stefan Struve ($50.000)
– Alistair Overeem ($50.000)


Fight of the Night :
– Not Awarded.


Attendance / Gate :
– 10.421 / $1.523.320.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 206 Free Fight: Matt Brown vs Erick Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Matt ‘The Immortal’ Brown stond ...

EPIC Hangout #020: EPIC MMA gaat uitbreiden!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heb je de EPIC Hangout ...

UFC 205: Inside The Octogan – Jedrzejczyk vs Kowalkiewicz en Weidman vs Romero

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

UFC Fight Night 101 Melbourne Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Australiër Robert ‘The Reaper’ Whittaker ...