Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we, Who`s next voor de winnaars van het afgelopen Event.


Het eerste UFC Event in Nederland ooit! Het was een avond met voor ieder wat wils op een zeer vermakelijke card. 3 Nederlanders op de card en 3 keer winst, een fantastisch Nederlands debuut!
Karolina Kowalkiewicz #10 (9-0-0)
Tegenstander: Maryna Moroz #8 (7-1-0)
Waarom: In het aftrap gevecht van de Main Card nam de Poolse Kowalkiewicz het op tegen de Amerikaanse Clark. In de eerste ronde was het Clark die de overhand nam maar Kowalkiewicz wist in de tweede en derde ronde genoeg te doen om een unanimous decision te pakken. De ongeslagen Kowalkiewicz staat 2-0 in de UFC en zou zomaar klaar kunnen zijn voor een gevecht tegen een top 10 tegenstander. Maryna Moroz staat op nummer 8 en komt van winstpartij af tegen Cristina Stanciu, zij zou een goede test kunnen vormen voor Kowalkiewicz om te zien hoe ze doet tegen top 10 tegenstanders. 
Nikita Krylov #14 (20-4-0)
Tegenstander: Ilir Latifi #13 (13-4-0-1)
Waarom: Met een rear naked choke in de tweede ronde wist Krylov de BJJ Black Belt, Barroso zijn eerste submission verlies te overhandigen. Krylov staat bekend om zijn finishes en heeft nog nooit een decision meegemaakt in winst of verlies. Het lijkt erop dat Krylov klaar is voor een stap omhoog in competitie en daar komt Latifi in het verhaal. Latifi komt van een winstpartij af tegen Gian Villante en zou met zijn sterke worsteltechnieken en zware stoten best nog een probleem kunnen veroorzaken voor Krylov. Ook Latifi staat bekend om zijn finishes en heeft in zijn 7 gevechten in de UFC maar twee keer de uitslag van de jury mogen horen.
Germaine de Randamie #14 (6-3-0)
Tegenstander: Raquel Pennington #9 (7-6-0) 
Waarom: En dan aangekomen bij de eerste Nederlandse vechtster van de avond, wat een opkomst. De Ahoy ging helemaal los toen de Randemie naar de Octagon liep en die energie kwam haar zeker ten goede in het gevecht waar ze uiteindelijk een performance of the night bonus mee verdiende. Met scherpe stoten en hele zware knieën was de Randamie echt een paar maten te groot voor de debutant Elmose die het gevecht naar de grond probeerde te halen. De takedown defence van de Randamie was ook erg goed en vanuit de clinch maakte ze het ook af  met een knie naar het lichaam van haar tegenstander. Pennington komt af van een winstpartij over Bethe Correia en zou een goede tegenstander zijn voor de Randamie om zo te verder te stijgen in de rankings.
Gunnar Nelson (15-2-1)

Tegenstander: Dong Hyun Kim #9 (21-3-1-1)
Waarom: Met een submission in de tweede ronde wist Nelson niet alleen te winnen maar ook nog een performance of the night bonus binnen te slepen. Nelson was als verwacht de sterkere grappler in dit gevecht en wist ook vrij makkelijk de rear naked choke in te zetten in de tweede ronde. Op het moment van schrijven zijn de rankings nog niet aangepast maar ik verwacht Nelson wel in de top 15 te zien verschijnen en dus stel ik voor een partij tegenover de nummer 9, Kim. Kim komt van een first round TKO af tegenover Dominic Waters afgelopen November en zou een zware test zijn voor Nelson.
Stefan Struve (31-8-0)
Tegenstander: Josh Barnett #9 (34-8-0)
Waarom: De tweede Nederlander van de avond, Stefan Struve had niet meer dan 16 seconden nodige om de nummer 12, Silva te verslaan. Een seconde meer dan zijn laatste gevecht in de Ahoy maar wellicht een grotere overwinning dan toen op het eerste Nederlandse UFC Event ooit waar ook hij een performance of the night bonus verdiende. Nu hebben we natuurlijk maar 16 seconden gezien maar het was duidelijk dat de focus en scherpte er goed in zat bij Struve in aanloop naar het gevecht evenals in het gevecht. Op nummer 9 staat Josh Barnett die afkomt van een submission verlies tegenover Ben Rothwell. Barnett is een ware veteraan van de sport en zou een goede tegenstander zijn voor Struve om zo weer richting die top 10 te gaan. 
Alistair Overeem #3 (41-14-0-1)

Tegenstander: Winnaar van Werdum #C (20-5-1) vs. Miocic #2 (14-2-0)
Waarom: In het Main Event was het de taak van Overeem om de Nederlandse TKO trend voort te zetten van de Card. Dat lukte en Overeem heeft zich daarmee in het titelplaatje weten te plaatsen. Of die daadwerkelijk de kans gaat krijgen is de vraag aangezien we weten dat er vaker titleshots beloofd worden maar met deze prestatie zijn er weinig mensen die het hem kunnen ontkennen. Overeem zag er scherp uit aan en was slim aan het vechten zoals we tegenwoordig gewend zijn van de Heavyweight. Overeem heeft tweemaal eerder tegen de kampioen gevochten waarvan hij er 1 gewonnen had. Overeem heeft aangegeven dat het niet uit maakt wie de titel heeft. Volgende zaterdag zullen we weten wie wellicht de volgende tegenstander van “The Reem” zal zijn.
Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws en bekijk de recap met volledige fights hier.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 215: Inside the Octagon – Demetrious Johnson vs. Ray Borg

Dan Hardy en John Gooden zijn weer terug met een nieuwe editie van Inside ...

Derek Brunson: ”Ik heb zojuist de beste aller tijden overklast.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Derek Brunson nam een gevecht ...

Anthony Johnson

Toekomstplannen van Anthony Johnson zijn eindelijk onthuld

Anthony Johnson heeft eindelijk zijn toekomstplannen onthuld. Rumble opent met een vriend een cannabis ...