Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC 199 kent twee titelgevechten. In het co-main event krijgt Urijah Faber de kans om kampioen Dominick Cruz van zijn troon te stoten. Dit is de derde keer dat de heren tegenover elkaar in de kooi staan. De stand op dit moment is 1-1. In het main event verdedigd Luke Rockhold voor het eerst zijn titel. Het gevecht zou een rematch worden met Chris Weidman. Daar deze echter geblesseerd uitviel, neemt  Michael “The Count” Bisping zijn plek in!

Tijdens het UFC FightPass hoofdgevecht staan twee talenten tegenover elkaar; Tom Breese (24) en Sean Strickland (25). Strickland verloor slechts éénmaal tijdens zijn MMA carrière. Breese is na tien gevechten nog steeds ongeslagen.

Ook in het Fox Sports 1 programma staat ons een mooi hoofdgevecht te wachten. Brian Ortega, die achtereenvolgens van Thiago Tavares en Diego Brandão won neemt het op tegen iemand met veel meer ervaring in MMA, Clay Guida. Het is “The Carpenter” er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten en relevant te blijven in de Featherweight divisie.

Bekijk onderstaande de complete main card!

Dustin Poirier vs. Bobby Green

Dustin Poirier

Record : 19-4 (UFC : 11-3)
Geb.Datum : 19 januari 1989. Land : USA
Twitter : @dustinpoirier
Gym : ATT
Notable Wins : Joseph Duffy, Max Holloway
Bonus : 2x PotN, 2x FotN & SofN

VS.

Bobby Green

Record : 23-6 (UFC : 4-1)
Geb.Datum : 9 september 1986. Land : USA
Twitter : @bobbykgreen
Gym : Pinnacle MMA
Notable Wins : Josh Thomson
Bonus : Submission of the Night

Extra info :
Poirier is bezig aan een zéér fijne reeks gevechten. Op zijn verlies tegen Conor McGregor na won hij er maar liefst vijf, waaronder een zeer zwaar bevochten zege tegen Joseph Duffy. In zijn vier fights daarvoor won hij maar liefst 3x een bonus!


Het is de eerste keer in 1,5 jaar tijd dat Bobby Green de Octagon zal betreden. Hiervoor liet hij zich echter niet onbetuigd. Van zijn vijf gevechten in de UFC verloor hij slechts eenmaal. Een decision tegen de sterk verbeterde Edson Barboza. Daarvoor had Green echter een prima reeks, in zowel Strikeforce als in de UFC bleef hij 8 gevechten ongeslagen en versloeg hij o.a. Josh Thomson en Jacob Volkmann.

Dan Henderson vs. Hector Lombard


Dan Henderson

Record : 31-14 (UFC : 8-8)
Geb.Datum : 24 augustus 1970. Land : USA
Twitter : @danhendo
Gym : Team Quest
Notable Wins : Fedor Emelianenko, Mauricio Rua
Bonus : 3x FotN, KotN & PotN

VS.

Hector Lombard

Record : 34-8 (UFC : 3-3)
Geb.Datum : 2 februari 1978. Land : Cuba
Twitter : @hectorlombard
Gym : ATT
Notable Wins : Nate Marquardt, Jake Shields
Bonus : –

Extra info :
Het verhaal van Dan Henderson is alom bekend. De legendarische MMA vechter won alles wat er te winnen viel in zijn tijd voor de UFC. Tijdens zijn 1e UFC run vocht Hendo vijf maal en won zijn laatste drie voordat hij de overstap naar Strikeforce maakte. In 2011 keerde hij terug, maar terugkijkend zonder al te veel succes. Zijn ‘welcome back’ fight tegen Shogun (en de rematch) werden dan wel nog gewonnen, maar van de overige 7 gevechten verloor Henderson er maar liefst 6! Een nieuwe verliespartij zou zo maar het einde van een geweldige vechter kunnen betekenen. Hector Lombard heeft een roerige tijd achter de rug. De in Cuba geboren judoka werd in januari 2015 betrapt op het gebruik van verboden middelen en verloor enkele maanden geleden zijn comeback gevecht tegen Neil Magny. Nauwelijks 3 maanden later staat Lombard wederom in de Octagon en zal moeten winnen om lijfsbehoud veilig te stellen. 

Max Holloway vs. Ricardo Lamas

Max Holloway

Record : 15-3 (UFC : 11-3)
Geb.Datum : 4 december 1991. Land : USA
Twitter : @blessedmma
Gym : Gracie Technics
Notable Wins : Cub Swanson, Jeremy Stephens
Bonus : 2x Performance of the Night & Knockout of the Night

VS.

Ricardo Lamas

Record : 16-4 (UFC : 11-4)
Geb.Datum : 21 mei 1982. Land : USA
Twitter : @bobbykgreen
Gym : MMA Masters
Notable Wins : Eric Koch, Dennis Bermudez
Bonus : Submission of the Night

Extra info :
Max Holloway is nog maar 24 jaar oud en heeft nu al een mooie MMA carrière achter de rug. Zijn eerste gevechten in de UFC waren nog wisselvallig, maar het talent was er en dat blijkt uit de ‘8 fight win streak’ die Holloway op dit moment heeft. Van deze acht gevechten gingen er slechts 2 naar de jury beslissing en maakte hij het dus zes keer vroegtijdig af. Met een overwinning op Lamas lijkt Holloway klaar voor een titel (eliminator) gevecht.

Ricardo Lamas weet hoe het voelt om voor de titel te mogen vechten. In 2014 was Jose Aldo te sterk en verloor Lamas een jury beslissing. Sindsdien schakelde hij Hacran Dias, Dennis Bermudez en Diego Sanchez uit en werd er alleen verloren van topcontender Chad Mendes.

Is dit gevecht het moment waarop Lamas voorgoed het stokje zal moeten overdragen aan de jongere generatie of stoomt hij zichzelf nog een keer klaar voor een titelgevecht?

Dominick Cruz vs. Urijah Faber

Dominick Cruz

Record : 19-4 (UFC : 4-0)
Geb.Datum : 09 maart 1985. Land : USA
Twitter : @dominickcruz
Gym : Alliance MMA
Notable Wins : Demetrious Johnson, TJ Dillashaw
Bonus : 2x Fight of the Night & Performance of the Night

VS.

Urijah Faber

Record : 33-8 (UFC : 6-2)
Geb.Datum : 14 mei 1979. Land : USA
Twitter : @urijahfaber
Gym : Team Alpha Male
Notable Wins : Michael McDonald
Bonus : 6x SotN, 4x FotN & KotN

Extra info :
Urijah Faber verloor slechts 1 van zijn laatste 8 partijen in de Bantamweight divisie (van Renan Barão). Door deze geweldige reeks mag hij het met recht opnemen tegen Dominick Cruz.

Kampioen Dominick Cruz is hersteld van 2 langdurige blessures. Hij versloeg contender Mizugaki na 1 minuut en won de vervolgens de titel in een gevecht tegen TJ Dillashaw.

Cruz en Faber zijn goede bekenden van elkaar, maar vrienden zullen ze nooit worden. Cruz verloor in 2007 zijn enige partij ooit, tegen Urijah Faber. In 2011 kwam er een rematch in de UFC die gewonnen werd door Cruz. Nu, vijf jaar later, staat het 3e epische gevecht op punt van beginnen. Wie is na zaterdag de Bantamweight kampioen en wie beslist deze geweldige trilogie in zijn voordeel?

Luke Rockhold vs. Michael Bisping

Luke Rockhold

Record : 15-2 (UFC : 5-1)
Geb.Datum : 17 oktober 1984. Land : USA
Twitter : @lukerockhold
Gym : AKA
Notable Wins : Jacare Souza & Chris Weidman
Bonus : 2x PotN, FotN & KotN

VS.

Michael Bisping

Record : 28-7 (UFC : 18-7)
Geb.Datum : 28 februari 1979. Land : Engeland
Twitter : @bisping
Gym : RVCA Training Center
Notable Wins : Anderson Silva
Bonus : 4x Fight of the Night & Performance of the Night

Extra info :
Wat een rematch tussen Rockhold en Weidman had moeten worden, zou heel anders verlopen dan gedacht. Weidman en zijn camp weten het verlies op Rockhold in december 2015 aan een onbezonnen spinning back kick die het begin van het einde inluidde voor Weidman. Rockhold werd de nieuwe kampioen en zou zijn positie solideren door zijn eerste titelverdediging tegen Chris Weidman tot een goed einde te brengen. De build-up was groots, echter door een slepende nekblessure was Weidman genoodzaakt het gevecht te annuleren. Op ‘two weeks notice’ zou Michael Bisping het stokje van Weidman overnemen.

Bisping die sinds het winnen van The Ultimate Fighter 3 op zoek is naar een titelgevecht, maakt zijn droom eindelijk waar. Na overwinningen op Cung Le, CB Dollaway, Thales Leites en Anderson Silva in de afgelopen 3 jaar lijkt hij klaar te zijn om de stap te maken. Zijn laatste verlies kwam door toedoen van Luke Rockhold.


Heeft Bisping het in zich op met deze korte voorbereiding een échte gooi naar de titel te doen, of heeft Rockhold geen kind aan de doorgewinterde Bisping.


Check UFC Nederland voor het laatste nieuws en uitslagen omtrent dit mooie evenement.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

McGregor de volgende die gepakt wordt met verboden middelen?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Onlangs werden met Jon Jones en ...

UFC 211 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 211 Embedded met Stipe Miocic, Joanna Jedrzejczyk, Junior dos ...

UFC 217 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug voor fight week. Volg nu UFC 217 Embedded met Michael ...