Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zaterdag is er eindelijk weer een UFC event. In Ottawa, Canada vindt UFC Fight Night 89 plaatst. Het is de eerste keer dat de UFC een evenement organiseert in Ottawa. In het Main Event van de avond zullen Rory MacDonald en Stephen Thompson uitmaken wie er met alle waarschijnlijkheid de nieuwe #1 contender zal worden voor de Welterweight titel.

De Rus Ali Bagautinov trapt de kaart af met een Flyweight gevecht tegen Geane Herrera. Verder vecht de ongeslagen Covington tegen Meunier, staan de vrouwelijke Strawweights Randa Markos en Jocelyn Jones-Lybarger tegenover elkaar en vechten Theodorou en Alvey op de featured UFC Fight Pass prelim tegen elkaar.

Het Fox Sports 2 gedeelte wordt afgetrapt door Chris Beal en Joe Soto die op Bantamweight tegen elkaar vechten. Daarna is het de beurt aan McCrory en Jotko om te kijken wie de sterkste zal zijn. En na een Light Heavyweight gevecht tussen Cirkunov en Cutelaba komen we aan bij de Featured Fox Sports 2 prelim tussen Jason Saggo en Leandro ‘Buscapé’ Silva.

Bekijk onderstaande de complete main card!

Valérie Létourneau vs. Joanne Calderwood

Valérie Létourneau

Record : 8-4 (UFC : 3-1)
Geb.Datum : 29 april 1983. Land : Canada
Twitter : @valtroublemma
Gym : ATT
Notable Wins : Maryna Moroz
Bonus : 2x PotN, 2x FotN & SofN

VS.

Joanne Calderwood

Record : 10-1 (UFC : 1-1)
Geb.Datum : 23 december 1986. Land : Schotland
Twitter : @drkneevil
Gym : Tristar Gym
Notable Wins : Seohee Ham
Bonus : Fight of the Night

Extra info :
Ondanks dat er nog geen officiële aankondiging heeft plaatsgevonden over een ‘Women’s Flyweight’ divisie zal het eerste gevecht in de divisie toch al plaatsvinden. Létourneau neemt het op tegen Joanne Calderwood. Valérie verloor zeven maanden geleden het gevecht om de titel. Jedrzejczyk bleek na 25 minuten net een maatje te groot. Calderwood verloor vorig jaar van de taaie Maryna Moroz, maar won vervolgens van Cortney Casey. Kan Létourneau herstellen van haar pijnlijke verlies en kan Calderwood gaan bouwen aan een mooie win streak?

Olivier Aubin-Mercier vs. Thibault Gouti

Olivier Aubin-Mercier

Record : 7-2 (UFC : 3-2)
Geb.Datum : 23 februari 1989. Land : Canada
Twitter : @mmaoam
Gym : Tristar Gym
Notable Wins : Tony Sims
Bonus : Performance of the Night

VS.

Thibault Gouti

Record : 11-1 (UFC : 0-1)
Geb.Datum : 27 februari 1987 Land : Frankrijk
Twitter : @gt_mma
Gym : Big Team
Notable Wins : Anton Kuivanen
Bonus : –

Extra info :
Aubin-Mercier verloor in april 2014 de TUF finale van Chad Laprise. Daarna ging het Aubin-Mercier voor de wind. Hij won er drie op rij, maar moest begin dit jaar zijn meerdere erkennen in Carlos Diego Ferreira. Olivier heeft de overwinning hard nodig om de ladder naar de top te kunnen beklimmen. Zijn tegenstander, Thibault Gouti ging lange tijd ongeslagen door het leven, echter werd hij gemakkelijk opzij gezet door Teemu Packalen in London. Kan Gouti het niveau van de UFC aan?

Steve Bossé vs. Sean O’Connell

Steve Bossé

Record : 11-2 (UFC : 1-1)
Geb.Datum : 29 juli 1981. Land : Canada
Twitter : @stevebossemma
Gym : Tristar Gym
Notable Wins : James Te-Huna
Bonus : –

VS.

Sean O’Connell

Record : 17-7 (UFC : 2-3)
Geb.Datum : 2 september 1983. Land : USA
Twitter : @realocsports
Gym : Jeremy Horn’s Elite Performance
Notable Wins : Marvin Eastman, Anthony Perosh
Bonus : 2x Fight of the Night

Extra info :
Steve Bossé kende een valse start tijdens zijn debuut voor de organisatie, maar kwam keihard terug in zijn vorige partij tegen James Te-Huna die hij binnen de minuut KO sloeg. Bossé zal niets liever willen dan deze lijn door te trekken. O’Connell zal zaterdag moeten winnen om voor lijfsbehoud te zorgen. De Amerikaan deinst voor niets en niemand terug, maar verloor toch 3 van zijn laatste 5 partijen.

Donald Cerrone vs. Patrick Côté

Donald Cerrone

Record : 29-7 (UFC : 16-4)
Geb.Datum : 29 maart 1983. Land : USA
Twitter : @cowboycerrone
Gym: Jackson/Wink
Notable Wins : Benson Henderson, Edson Barbosa, Eddie Alvarez,
Bonus : 3x PotN, 8x FotN, 3x KotN & 2x SofN

VS.

Patrick Côté

Record : 23-9 (UFC : 10-9)
Geb.Datum : 29 februari 1980. Land : Canada
Twitter : @patrick_cote
Gym : Brazilian Top Team Canada
Notable Wins : Kyle Noke, Ben Saunders
Bonus : 2x KO of the Night & Fight of the Night

Extra info :
Cerrone stapt dit weekend voor de 2e keer dit jaar de Octagon in. Na een win streak van 8 partijen kwam zijn goede ‘run’ ten einde tegen de sterke Rafael dos Anjos. Cowboy zou Cowboy niet zijn als hij niet snel weer op het paard stapte en een nieuwe uitdaging aan ging. Alex Oliveira werd 2 maanden na zijn verlies tegen RDA in de 1e ronde simpel opzij gezet.

Canadees Patrick Côté speelt een echte thuis wedstrijd. Voor zijn eigen publiek probeert hij Cerrone van zijn troon te stoten en wellicht een laatste ‘run’ voor de titel te maken, waar hij in 2008 ontzettend dichtbij was. Zal het Côte, met de steun van zijn publiek, lukken?

Rory MacDonald vs. Stephen Thompson

Rory MacDonald

Record : 18-3 (UFC : 9-3)
Geb.Datum : 22 juli 1989. Land : Canada
Twitter : @rory_macdonald
Gym : Tristar Gym
Notable Wins : Tyron Woodley, Demian Maia
Bonus : 3x Fight of the Night & Performance of fhe Night

VS.

Stephen Thompson

Record : 12-1 (UFC : 7-1)
Geb.Datum : 11 februari 1983. Land : USA
Twitter : @wonderboymma
Gym : Pitch Black MMA
Notable Wins : Robert Whittaker, Johny Hendricks
Bonus : 3x Performance of the Night & KO of the Night

Extra info :
Zelfs zes jaar na zijn debuut voor de UFC is Rory MacDonald nog steeds het grootste talent van Canada. De in Quesnel geboren MacDonald vocht 21 keer en verloor er slechts 3. Carlos Condit was in 2010 te sterk en Robbie Lawler in 2013 en nogmaals in 2015 (titelgevecht). Om de trilogie met Lawler compleet te maken zal Rory echter eerst moeten afrekenen met Thompson en dat is makkelijker gezegd dan gedaan!


Thompson maakte zijn promotionele debuut in 2012 en won (zoals geadverteerd) met een ‘head kick’ van Dan Stittgen. De loftrompet klonk luidt en Stephen kreeg voor zijn 2e gevecht een droom match-up met Matt Brown. Laatstgenoemde bleek echter nog wat vroeg in de carrière van Thompson te komen. Brown won door jury beslissing. Daarna was het alleen maar vooruitkijken voor ‘Wonderboy’. Hij won er maar liefst 6 op rij en mag het nu opnemen tegen ‘The Red King’ om uit te maken wie het hierna voor de titel mag gaan opnemen.


Blijf UFC Nederland en EPIC MMA op de voet volgen voor meer informatie over dit aanstaande evenement in Canada.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC 204 Countdown: Vitor Belfort vs. Gegard Mousasi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van UFC ...

McGregor zal één titel opgeven als hij genoten heeft van het moment

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor McGregor hoopt geschiedenis te ...