Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.MAASTRICHT- Gisteren nacht was in Californië het vijftiende UFC evenement van 2016. Een evenement dat aan alle verwachtingen zou voldoen. Het hoofdgevecht ging tussen de UFC Middleweight Kampioen Luke Rockhold en de Engelsman Michael Bisping. Op het Co-Main event werd de trilogie beslecht tussen de UFC Bantamweight Kampioen Dominick Cruz, en de enige man die hem ooit versloeg Urijah Faber. In deze korte recap behandelen we de vijf gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 13 gevechten van UFC 199 in Inglewood, Californië.


(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link : http://www.epicmma.nl/2016/06/preview-alles-wat-je-moet-weten-over.html )
1. Dustin ”The Diamond” Poirier vs. Bobby ”The King” Green


De opener van de Main Card was een Lightweight gevecht tussen Dustin Poirier en Bobby Green. Green zagen we anderhalf jaar geleden voor het laatst in de Octagon, Poirier vocht in Januari nog.
Dat Dustin Poirier steeds beter wordt was goed te zien in dit gevecht. In een van zijn betere performances in de Octagon wist Poirier zijn tegenstander de wil op te leggen. Poirier was technisch sterker dan de taaie Bobby Green. Green werd tot zijn gevecht tegen Poirier nog nooit gefinisht in de Octagon, maar helaas voor Bobby Green was het dus dit keer wel het geval. Poirier wist met een mooie stoot Green naar het canvas te krijgen. Green wist echter weer op te staan waardoor het gevecht verder ging. In het vervolg weet Poirier het alsnog via TKO af te maken en finisht hij Green binnen 3 minuten. Poirier zal met deze performance op zijn minst een tegenstander hebben verdient die boven hem gerankt is. Green mag hopen dat hij zijn ranking in de Top 15 behoudt.
2. Dan ”Hendo” Henderson vs. Hector ”Lightning” Lombard


Het tweede gevecht van de avond ging tussen de levende legende Dan Henderson en de voormalig Bellator Kampioen Hector Lombard. Henderson is met zijn 45 jaar de oudste actieve vechter in de UFC. In de eerste ronde was het de Cubaanse Lombard die Henderson hard wist te raken met een harde stoot. Henderson is duidelijk aangeslagen en lijkt op spaghettibenen te lopen. Henderson heeft echter zoals iedereen weet het hart van een leeuw en weet in de wedstrijd te blijven. Lombard weet hem naar de grond te krijgen en weet bijna een Kimura submission te pakken. Henderson ontsnapt, maar loopt bij het opstaan in een keiharde knie van Lombard. Henderson gaat opnieuw neer en is duidelijk in ”Survival mode”. Lombard is duidelijk ook moe en ”zingt” de ronde uit liggend op Henderson.
In de tweede ronde proberen beide mannen elkaar opnieuw met harde stoten neer te krijgen. Henderson trapt hoog en Lombard weet het been van Henderson te pakken. Vervolgens weet Henderson een PERFECTE elleboog op de zijkant van het hoofd van Lombard te plaatsen. De Cubaan valt neer op het canvas. Henderson volg nog met twee harde ellebogen op de grond, waarna de scheidsrechter ertussen komt. Een grootse overwinning voor Henderson. Iets wat meteen herkent wordt door het uitzinnige publiek die vanaf minuut een al achter Henderson stonden. Wat in het verschiet ligt voor de veteraan is afwachten. Stopt hij, of gaat hij toch nog door? De toekomst zal het uitwijzen.

3. Max ”Blessed” Holloway vs. Ricardo ”The Bully” Lamas
Tijdens het derde gevecht van de Main Card zagen we twee topcontenders in de UFC Featherweight divisie. Max Holloway, de man met een 8 fight winstreak nam het op tegen voormalig titeluitdager Ricardo Lamas. In een zeer interessant en leuk gevecht was het toch duidelijk dat Max Holloway net iets beter was dan Lamas. Holloway die de laatste jaren ongelooflijk hard is gegroeid als MMA vechter maakt zijn Top 5 notering in de divisie continu waar. De Hawaiïaan is een van de meest attractieve vechters is de divisie. Overigens kan dit ook over Ricardo Lamas gezegd worden. Holloway dicteerde het gevecht in alle drie de rondes. Wist Lamas een aantal keer ”aan” te slaan, maar kwam niet tot een finish. Lamas daarentegen probeerde het gevecht meerdere keren naar de grond te halen, echter wist Holloway elke takedown attempt van Lamas te stoppen. Tien seconden voor het einde van de ronde kwam de Mexicaan in Lamas naar boven en de Hawaiïaan in Holloway. Ze besloten zonder verdediging tegenover elkaar te gaan staan en het uit te vechten. Een finish kwam er dus niet meer. Holloway won en liet weten graag een titelgevecht te willen. Als dit niet mogelijk was hoopte hij dat de UFC een evenement op Hawaii wil organiseren waar hij het Main Event zou kunnen zijn.

4. Dominick ”The Dominator” Cruz vs. Urijah ”The California Kid” Faber
Het Co-Main event van de avond ging tussen UFC Bantamweight Kampioen Dominick Cruz, en zijn eeuwige rivaal Urijah Faber. De stand voor dit gevecht tussen beide mannen was 1-1. Dit gevecht zou dus bepalen wie uiteindelijk de trilogie zou winnen. In een zeer eenzijdig gevecht wist Dominick Cruz met succes zijn titel te verdedigen. De Alliance MMA vechter was over vijf rondes gezien superieur ten opzichte van Faber die alleen in de eerste ronde enige aanspraak maakte op ronde winst. Cruz wist in de tweede ronde Faber knockdown te slaan, nadat dit gebeurt was kwam Faber nooit meer terug in de wedstrijd. Cruz was te technisch en te snel voor Faber waardoor hij nauwelijks geraakt werd. Faber ging nog een keer neer tegen de kooi in de vierde ronde, maar wist ook dit te overleven. De judges waren het eens en kozen unaniem Dominick Cruz als de winnaar van het gevecht. Hiermee verdedigde Cruz zijn titel tegen zijn grootste rivaal. Faber had alleen maar complimenten over na afloop voor de prestatie van Cruz. Cruz daarentegen liet weten dat hij blij was dat hij nog altijd op dit niveau (na die vreselijke blessures) meekan.

5. Luke Rockhold vs. Michael ”The Count” Bisping
Over het Main Event van de avond werd al veel gepraat vooraf. Was dit geen mismatch? Rockhold had immers Bisping een paar jaar terug op vrij eenvoudige wijze in de eerste ronde gefinisht. Rockhold was dan ook torenhoog favoriet tegen de Brit Bisping die zijn eerste titelgevecht in de UFC ooit vocht. Wat er gebeurde tijdens het Main Event hadden niet veel mensen voor mogelijk gehouden. Rockhold vocht met een ”air” van als er hier iemand gaat winnen ben ik het, en leek zijn tegenstander totaal niet serieus te nemen. Dit kwam hem uiteindelijk zeer duur te staan. Bisping maakte het beste van deze kans op UFC goud en wist Rockhold vroeg in de eerste ronde te ”taggen” met een linkerstoot. Rockhold wankelde, waarna Bisping opnieuw een harde linkerstoot op Rockhold landde. Rockhold ging neer en Bisping maakte het vervolgens af met stoten op het hoofd van Rockhold. Een fantastische overwinning voor Michael Bisping die op short notice inviel voor de geblesseerde Chris Weidman, en zich nu UFC Middleweight Kampioen mag noemen. Bisping liet weten ongelooflijk blij te zijn met zijn overwinning na al die jaren vertoeven in de Top 10 van de divisie. Rockhold liet weten zijn tegenstander niet serieus genomen te hebben, en dat een gebrek aan respect voor de kwaliteiten van Bisping zijn ondergang was geweest.

Al met al een fantastisch evenement. Zowel de Prelims als de Main Card hadden fantastische gevechten. Mocht je de Prelims nog altijd niet gezien hebben, dan moet je dit zeker wel gaan doen. Een aantal zeer mooie finishes, een aantal verrassingen maar al met al zeer leuke gevechten. Maar liefst drie van de vijf ongeslagen vechters raakten hun ongeslagen status kwijt. Bekijk vooral ook het eerste gevecht van de Early Prelims tussen Marco Polo Reyes en Dong Hyun Kim II. Een episch gevecht!!!

Check hier de resultaten voor UFC 199 in Inglewood, Californië.


Early Prelims :
– Marco Polo Reyes verslaat Dong Hyun Kim II via KO (Punches) na 1:52 in de 3e ronde.
– Kevin Casey vs. Elvis Mutapcic eindigde in een Split Draw (29-28, 28-29 & 28-28).
– Luis Henrique Da Silva Jr. verslaat Jonathan Wilson via TKO (Punches) na 4:11 in de 2e ronde.
– Sean Strickland verslaat Tom Breese via SD (29-28, 29-28 & 28-29).

Prelims :
– Alex Caceres verslaat Cole Miller via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Jessica Andrade verslaat Jessica Penne via TKO (Punches) na 2:56 in de 2e ronde.
– Beneil Dariush verslaat James Vich via KO (Punch) na 4:16 in de 1e ronde.
– Brian Ortega verslaat Clay Guida via KO (Knee) na 4:40 in de 3e ronde.

Main Card/PPV :
– Dustin Poirier verslaat Bobby Green via KO (Punches) na 2:53 in de 1e ronde.
– Dan Henderson verslaat Hector Lombard via KO (Elbow) na 1:27 in de 2e ronde.
– Max Holloway verslaat Ricardo Lamas via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Dominick Cruz verslaat Urijah Faber via UD (50-45, 50-45 & 49-46).
– Michael Bisping verslaat Luke Rockhold via KO (Punches) na 3:36 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Dan Henderson ($50.000)
– Michael Bisping ($50.000)


Fight of the Night :
– Marco Polo Reyes vs. Dong Hyun Kim II
($50.000 Per Persoon) (Foto)


Attendance / Gate :
– 15.587 / $2.168.675
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Nederland Media Picks voor UFC 203!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bij elk UFC Evenement vragen ...

Nunes spreekt duidelijke taal over Shevchenko

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Holly Holm heeft haar nederlaag tegen ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...