Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Afgelopen nacht was in Canada het zestiende UFC evenement van 2016. In het Main Event zou er een heuse ”title-eliminator” op het programma staan. Thuisfavoriet Rory MacDonald nam het op tegen een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie, namelijk Stephen Thompson. Ook stond er een clash op het programma tussen twee veteranen : Patrick Côté en Donald Cerrone. Verder zou ook het eerste gevecht in de Flyweight divisie voor vrouwen plaatsvinden. In deze korte recap behandelen we de vijf gevechten op de Main Card, en uiteraard kun je onderaan de uitslagen vinden van alle 13 gevechten van UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada.


(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link : http://www.epicmma.nl/2016/06/preview-alles-wat-je-moet-weten-over_16.html )
1. Valérie ”Trouble” Létourneau vs. Joanne ”Bad Mofo JoJo” CalderwoodHet eerste gevecht van de avond ging tussen de Frans-Canadese Valérie Létourneau en de Schotse Joanne Calderwood. Een gevecht waar veel mensen van te voren naar uitkeken tussen twee zeer goede Muay Thai vechters. Dit gevecht was ook het allereerste gevecht in de nog niet bestaande Women’s Flyweight divisie.

In een zeer vermakelijk gevecht liet Joanne Calderwood dan eindelijk zien waarom ze al jaren zo gevreesd wordt door haar tegenstandsters. Calderwood leek in ”good spirits” en dat bewees ze tegen Létourneau. Létourneau die in het gevecht hiervoor nog de huidige Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk naar de judges scorecards dwong had ontzettend veel moeite met de mooie combinaties aan stoten en kicks die Calderwood wist te plaatsen. Het gevecht ging gelijk op in de eerste ronde totdat Calderwood uit het niet een spinning backfist wist te plaatsen op de kaak van Létourneau. De Canadese ging neer waarna Calderwood het gevecht probeerde af te maken met ground aand pound. Dit lukte echter niet waardoor de taaie Létourneau het einde van de ronde uiteindelijk toch vrij eenvoudig wist te halen. Ze was namelijk vrij snel hersteld van de knockdown.
Ook in de tweede ronde weten beide dames er een goed gevecht van te maken. Beiden weten hun combinaties te landden al lijkt Calderwood de bovenhand te hebben. Calderwood weet net als in de eerste ronde Létourneau naar de grond te halen, waarmee ze ook punten weet te scoren.
In de derde ronde lijkt Létourneau een probleem te hebben met haar Reebok kleding….of had zijn pijn door de frontkick tegen haar lichaam? In ieder geval weet Calderwood vervolgens opnieuw met een frontkick Valérie te raken. Valérie draait zich om en loopt met een van pijn vertrokken gezicht weg. Jerin Valel (de scheidsrechter die wel vaker fouten maakt) komt niet tussen beiden waardoor Calderwood doorgaat met stoten. Een knie tegen het achterwerk van Létourneau en een vinnige spinning backfist maken een einde aan het gevecht. De scheidsrechter komt ertussen, maar veel te laat. Calderwood wint. En dit mag met recht haar grootste overwinning in de UFC tot nu toe genoemd worden.

2. Olivier ”The Quebec Kid” Aubin-Mercier” vs. Thibault Gouti

Als men in Canada het heeft over een groot talent dan komt men regelmatig bij Olivier Aubin-Mercier uit. De Frans-Canadees nam het op tegen de Fransman Thibault Gouti. Op het eerste oog een rare matchup aangezien OAM veel meer ervaring heeft in de UFC dan Gouti. Over het gevecht zelf kunnen we kort zijn : Stap niet met Olivier Aubin-Mercier in de Octagon als je niet beschikt over een diverse groundgame.
In de standup game was Gouti sterk en vaak de betere ten opzichte van de Tristar vechter. Maar op de grond is Aubin-Mercier een zeer moeilijk probleem voor menig vechter op het UFC roster.
OAM besliste het gevecht in de derde ronde via een RNC submission. Daarvoor had hij waarschijnlijk ook al de eerste en tweede ronde naar zich toe getrokken. Voor Aubin-Mercier is het nu afwachten wat er gaat gebeuren. Krijgt hij nu eindelijk die Top 15 vechter, of wordt het toch nog een niet gerankte opponent in zijn volgende gevecht? En krijgt Gouti na twee verliespartijen in de UFC nog een nieuwe kans? De tijd zal het uitwijzen.

3. Steve ”The Boss” Bossé vs. Sean ”The Real O.C.” O’Connell

Het gevecht van de stalen kinnen. Het gevecht van de avond. Het absolute hoogtepunt voor menig fightfan op de Main Card was het gevecht tussen Steve Bossé en Sean O’Connell. Beide mannen staan bekend om een ding en dat is hun KO power. En dat beide mannen hard slaan was goed te zien in deze partij. In de eerste ronde leek O’Connell de overwinning binnen te hebben. Bossé liep op een aantal stoten en ging gestrekt naar het canvas. Echter wist de Canadees heel goed en snel te herstellen van de stoten die O’Connell landde. Helaas voor Bossé was deze ronde wel overduidelijk voor O’Connell. In de tweede ronde waren de rollen iets meer omgedraaid. Bossé weet de inmiddels vermoeide O’Connell een aantal keren goed te raken. O’Connell lijkt op spaghettibenen te lopen, maar net als Bossé eerder blijft ook hij in de wedstrijd. De tweede ronde gaat naar Bossé. In de derde ronde weten beide mannen elkaar (ondanks de vermoeidheid) een aantal keren flink te raken. Het is daardoor moeilijk te zien wie nu de bovenhand in de partij heeft. Met nog 10 seconden te gaan in de derde ronde hebben de twee een Holloway/Lamas momentje. Ze ”sluggen” het uit tot het einde van de ronde. Een luid applaus klinkt er van het Canadese publiek. De judges beslissen uiteindelijk in het voordeel van Steve Bossé die hiermee zijn winstreak in de UFC op twee zet. O’Connell verliest opnieuw, maar met een performance als deze moet hij nog een kans krijgen van de UFC op eerherstel.

4. Donald ”Cowboy” Cerrone vs. Patrick ”The Predator” Côté

Het Co-Main event van de avond ging tussen Fan’s Favourite Donald Cerrone en thuisfavoriet Patrick Côté. Voor Cerrone zijn tweede gevecht op Welterweight in de UFC. Côté wist van zijn 18 partijen in Canada er 17 te winnen. Het gevecht ging in de eerste ronde vrij gelijk op al wist Cerrone een aantal keren Côté naar de grond te halen. Mede hierdoor was de eerste ronde duidelijk in het voordeel van Cowboy. In het vervolg van het gevecht liet Cowboy zien dat er geen twijfel meer mag zijn of hij thuishoort in de UFC Welterweight divisie. Maar liefst drie keer wist hij Côté knockdown te slaan. Côté wist twee keer terug te komen in de wedstrijd, maar halverwege de derde ronde was het dan toch echt klaar. Een zeer knappe TKO win voor Cowboy die op vijandelijk gebied een van zijn beste performances uit zijn carrière weet neer te zetten. Côté werd nog nooit gefinisht door middel van Strikes, maar moest zijn meerdere erkennen in de man uit Denver, Colorado.

5. Rory ”Red King” MacDonald vs. Stephen ”Wonderboy” ThompsonIn een zogeheten schaakpartij heeft Stephen Thompson thuisfavoriet Rory MacDonald via een unanieme beslissing weten te verslaan. Thompson en MacDonald hadden veel respect voor elkaar in de Octagon en dat was duidelijk te merken. Beide vechters waren erg voorzichtig maar wel technisch en probeerden de juiste stoten te landden. MacDonald die het gevecht een aantal keren naar de grond wilde verplaatsen slaagde niet tot nauwelijks in die opzet, althans Thompson leek nooit echt in de problemen te komen. Thompson hield MacDonald op afstand met zijn flashy moves en won uiteindelijk op vrij eenvoudige wijze deze partij. Door deze overwinning ligt een titleshot binnen handbereik. MacDonald moet zorgen dat hij weer in een stijgende lijn terecht komt zodat hij weer in de picture komt voor een contendergevecht in de toekomst.

Al met al een hele aardige card in Canada. Ook op de prelims stonden een aantal zeer vermakelijke partijen. De partijen tussen Ali Bagautinov vs. Geane Herrera en Misha Cirkunov vs. Ion Cutelaba zijn zeker een aanrader om te bekijken.

Check hier de uitslagen van UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada.


Early Prelims :
– Ali Bagautinov verslaat Geane Herrera via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Colby Covington verslaat Jonathan Meunier via Submission (RNC) na 0:54 in de 3e ronde.
– Randa Markos verslaat Jocelyn Jones-Lybarger via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Elias Theodorou verslaat Sam Alvey via UD (30-27, 30-27 & 29-28).

Prelims :
– Joe Soto verslaat Chris Beal via Submission (RNC) na 3:39 in de 3e ronde.
– Krzysztof Jotko verslaat Tamdan McCrory via KO (Punch) na 0:59 in de 1e ronde.
– Misha Cirkunov verslaat Ion Cutelaba via Submission (Arm-Triangle Choke) na 1:22 in de 3e ronde.
– Jason Saggo verslaat Leandro Silva via SD (29-28, 29-28 & 28-29).

Main Card :
– Joanne Calderwood verslaat Valérie Létourneau via TKO (Bodykick & Backfist) na 2:51 in de 3e ronde.
– Olivier Aubin-Mercier verslaat Thibault Gouti via Submission (RNC) na 2:28 in de 3e ronde.
– Steve Bossé verslaat Sean O’Connell via UD (29-27, 29-28 & 29-28).
– Donald Cerrone verslaat Patrick Côté via TKO (Punches) na 2:35 in de 3e ronde.
– Stephen Thompson verslaat Rory MacDonald via UD (50-45, 50-45 & 48-47).

Performances of the Night :
– Krzysztof Jotko ($50.000) (Foto)
– Donald Cerrone ($50.000)


Fight of the Night :
– Steve Bossé vs. Sean O’Connell
($50.000 Per Persoon)


Attendance :
– 10.490


Gate :
– $1.278.250

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Eddie Alvarez over Dustin Poirier: “Een rematch zou het stomste zijn om nu te doen.”

Eddie Alvarez en Dustin Poirier zitten niet op dezelfde golflengte. Waar Poirier zich hard ...

Stefan Struve: “Miocic is beter geworden, toch zie ik mezelf wel weer van hem winnen”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Per Häljestam / MMAJunkie ...

The Ultimate Fighter 25 – Team Garbrandt vs. Team Dillashaw – aflevering 8

Team Dillashaws Joe Stevenson en Tom Gallicciho zullen het vanavond opnemen tegen Team Garbrandts ...

UFC 211 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe aflevering van UFC 211 Embedded met Stipe Miocic, Joanna Jedrzejczyk, Junior dos ...