Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we, Who’s next voor de winnaars van het afgelopen Event.


Dustin Poirier #9 (20-4-0)

Tegenstander: Michael Johnson #8 (17-10-0)

Waarom: Sinds zijn terugkeer naar Lightweight heeft Poirier 4 achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan. En met een first round (T)KO over Bobby Green van het weekend komt “The Diamond” in de buurt van een contender plek. De divisie is bomvol met eventuele contenders maar Poirier is sinds zijn stap naar Lightweight weer in topvorm en kan zich zomaar als eventuele contender plaatsen met nog een of twee winstpartijen. Bijna iedereen die boven hem in de rankings staat heeft al een gevecht staan behalve Michael Johnson die afgelopen december heeft verloren van Nate Diaz. Een kans voor Poirier om te stijgen en een kans voor Johnson om weer in de winstkolom terecht te komen.
Dan Henderson #13 (32-14-0)
Tegenstander: Pensioen
Waarom: Met een enge harde elleboog tegen de slaap van zijn tegenstander wist Henderson weer een KO op zijn naam te zetten. De legende gaat al bijna 20 jaar mee in de sport en het wordt wellicht tijd om zijn handschoenen op te gaan hangen. Wat Henderson bereikt heeft in zijn carrière zal hij en menig andere hem niet meer nadoen. Henderson heeft tegen de who’s who gevochten van MMA en heeft winstpartijen over Fedor, Babalu Sobral, Shogun, Belfort, Wanderlei Silva en menig anderen. Realistisch gezien gaat hij geen titelrun meer maken en was hij aan de verliezende hand in zijn laatste gevecht. Henderson heeft niks meer te bewijzen en heeft de helft van zijn leven gegeven voor de sport waar wij zo van houden.
Max Holloway #3 (16-3-0)

Tegenstander: Winnaar van Aldo vs. Edgar
Waarom: Met een unanimous decision wist Holloway de partij te winnen en hoge ogen te trekken. Iedereen die ze voor de beste man neerzetten word verslagen en het lijkt erop dat hij daarmee zijn plaats als volgende contender wel heeft verdiend. De vraag is niet alleen wie gaat er winnen tussen Aldo vs. Edgar maar wat doet McGregor nadat hij zijn partij met Diaz heeft gehad. Dat zijn legitieme vragen voor de toekomst van de divisie want stel dat McGregor toch terugkeert naar Featherweight zal Holloway hoogstwaarschijnlijk toch een gevecht moeten aanpakken in de tussentijd. Ook is de kans reëel aanwezig dat McGregor niet terugkeert naar Featherweight en dan is Holloway duidelijk de volgende uitdager voor de titel. 
Dominick Cruz #C (22-1-0)

Tegenstander: Winnaar van Dillashaw vs. Assuncao

Waarom: De trilogie tussen Faber en Cruz is over met een uiteindelijke score van 2-1 voor Cruz. Het voetenwerk van Cruz was weer vanouds en het was zichtbaar moeilijk voor Faber om de afstand te overbruggen. Na het winnen van alle rondes was het duidelijk dat Cruz weer in topvorm was en de vraag is hoe lang hij dit vol kan houden. De enige contenders die er zijn in de divisie staan tegenover elkaar tijdens UFC 200. Mijn advies, maak Dillashaw vs. Assuncao een contender fight en zet de winnaar in de toekomst tegenover de Champ.
Michael Bisping #C (30-7-0)

Tegenstander: Chris Weidman #2 (13-1-0)

Waarom: Na 10 jaar mee te draaien in de top 15 is het dan eindelijk gelukt, Bisping is kampioen. Er waren weinig mensen die het hadden verwacht maar als je Bisping niet serieus neemt gebeuren dit soort dingen. Zijn laatste partij tegen Silva was een erg close fight en als Silva wat serieuzer had aangevallen had hij die partij waarschijnlijk ook gewonnen. Rockhold zei voor aanvang al dat dit de makkelijkste partij ooit zou zijn en nam deze partij dus ook niet serieus met als gevolg dat hij zijn titel kwijt is. Of Bisping lang kampioen zal blijven valt nog te bezien maar het moge duidelijk zijn dat deze man niet voor niks 10 jaar in de top meedraait. Weidman zou eigenlijk de originele uitdager zijn maar raakte helaas geblesseerd, ook hij zei dat dit het makkelijkste titelverdediging ooit zou gaan zijn. Ik zeg zet Bisping op de New York card tegenover Weidman om zo te kijken of die partij wel zo makkelijk is nu dat Bisping kampioen is. 

Houd EPICMMA in de gaten voor meer nieuws.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

EPIC Hangout #040: UFC Fight Night: Silva vs Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

World MMA Awards Winnaars

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen vrijdag was het weer ...

Germaine de Randamie

Rentree Germaine de Randamie opnieuw uitgesteld

Het lijkt nog even te gaan duren voordat Germaine de Randamie weer terug de ...