Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het is bijna weer zover. UFC 200 ligt nog maar pas achter ons, maar Dana White heeft opnieuw een evenement op het programma staan: UFC Fight Night: Holm vs. Shevchenko. Het evenement vindt plaats in Chicago.

Er staan maar liefst 11 partijen op het programma, met enkele leuke gevechten, maar het is vooral snakken naar het main-event. Zal Holly Holm mentaal hersteld zijn van de opdoffer die ze te verwerken kreeg na haar partij tegen Miesha Tate? Nadat ze eerst de titel wist te ontnemen van Ronda Rousey liep het bij haar eerste titelverdediging al volledig mis tegen Miesha Tate. Tate toonde zich de sterkste en maakte het af met een rear-naked choke. Holm hoopt snel weer een gooi te kunnen doen naar de titel, maar dan zal ze eerst wel de taaie Valentina Shevchenko moeten verschalken.

Voor The Bullet is het nog maar haar derde partij in de UFC. Ze viel last-minute in voor Germaine de Randamie in de partij tegen Sarah Kaufman en won na split-decision. In haar tweede partij liep het wat lekkerder, maar toch verloor ze. Ze nam het op tegen huidig kampioen Amanda Nunes en vocht een indrukwekkende laatste ronde. De eerste twee rondes waren echter voor Nunes waardoor Shevchenko alsnog verloor op beslissing. Ze blijft de underdog voor deze partij, maar het is duidelijk dat Holly Holm op haar hoede mag zijn.

Het main-event is echter niet het enige aantrekkelijke kijkstuk van de avond. Er wordt verwacht dat er stevig geknokt zal worden tussen Edson Barboza en Gilbert Melendez. Beide heren hebben er enorm veel zin in. Hoewel Barboza voor velen de favoriet is, mag Melendez zeker niet onderschat worden. De Amerikaan ging namelijk nog nooit K.O. in z’n carrière, terwijl het wel geweten is dat Barboza knock-out power in zich heeft.

De Braziliaan heeft niet enkel geweldige handen, maar kan ook zeer hard en ongelofelijk snel trappen. Het zal aan Melendez zijn om z’n tegenstander niet té veel ruimte te geven. Een nieuwe nederlaag kan hij zich ook niet permitteren nadat hij z’n laatste twee partijen tegen respectievelijk Anthony Pettis en Eddie Alvarez verloor. Barboza wist z’n laatste partij tegen Pettis wel te winnen.

Verder blijft het de vraag of Francis Ngannou z’n sterke prestaties kan doortrekken. De Fransman maakte indruk tijdens z’n twee eerste partijen in de UFC. Z’n eerste partij won hij op KO tegen Luis Henrique Barbosa de Oliveira, terwijl in z’n tweede partij de dokter besloot om Curtis Blaydes niet verder te laten vechten tegen Ngannou. In Chicago zal Ngannou aan de bak moeten tegen Bojan Mihajlovic, een eerder onbekende in de UFC. De 36-jarige Serviër maakt namelijk z’n debuut.

Hij won z’n laatste 10 partijen en mag zeker niet onderschat worden. Zo vocht hij in 2013 nog tegen onze landgenoot, Michael Knaap. Mihajlovic won het op decision. Bovenstaande 3 partijen en Felice Herrig vs. Kailin Curran vormen de Maincard.

Op papier lijken de andere partijen niet meteen zeer aantrekkelijk, maar net dan wordt het vaak een topevent. Toch nog even stilstaan bij de partij van Kamaru Usman. Hij neemt het op tegen Alexander Yakovlev. Usman wordt gezien als een enorm talent. Dat bewees hij meermaals in The Ultimate Fighter 21, waar hij zichzelf kroonde tot eindwinnaar. In de finale was hij iets te sterk voor Hayder Hassan.

Nadien vocht hij ook nog tegen Leon Edwards, een partij die Usman won op decision. Sindsdien is het zeer stil rond The Nigerian Nightmare. Zal hij opnieuw kunnen bevestigen of botst hij op een ijzersterke Yakovlev? De 32-jarige Rus heeft alvast meer ervaring en kon z’n laatste twee partijen in de UFC winnend afsluiten.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Drakkar Klose: “Amerikaanse fans zijn niet erg loyaal.”

Kunnen Drakkar Klose en David Teymur zaterdag voor wat vroeg vuurwerk zorgen?

3 niet-Nederlanders die best zouden kunnen vechten tijdens UFC Rotterdam

Het lijkt er op dat Nederland niet goed vertegenwoordigd zal zijn tijdens #UFCRotterdam. Hier ...

(POLL) – Welke opkomende Nederlandse MMA atleet moet op UFC Rotterdam debuteren?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – Nu UFC Rotterdam ...