Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Pettis traint voor zijn aankomend gevecht op UFC on Fox 21 bij Jackson’s MMA. Waarmee hij onder de vleugels van Greg Jackson en Mike Winkeljohn zijn carrière een nieuwe boost wil geven. ‘Showtime’ zal het opnemen tegen de Braziliaan Charles Oliveira in Vancouver, Canada. 
‘’Ik voel dat dit het juiste moment is om dit te doen, en het is als een verse start. Een nieuwe gewichtsklasse, nieuwe tegenstanders. Ik begin gewoon opnieuw in een nieuwe divisie. Het is niet dat ik me terug naar de top wil vechten, maar dat ik vers begin aan iets nieuws. Een grote winstpartij hier zorgt ervoor dat ik weer wat momentum krijg en dat heb ik nodig. Een belangrijke overwinning en één grote statement. Dus dit wordt mijn statement, en ga ik verder met wat ik eerst altijd deed en dat is tegenstanders verslaan in de eerste ronde. Hopelijk ben ik dan een paar gevechten verwijderd van de titel. Dit is mijn comeback gevecht waarin ik een statement wil maken, en deze gasten laat weten dat ik er nu ben. De 145 divisie wordt mijn divisie. Ik kom eraan en ik ga het overnemen. ’’
Naast de gebroeders Diaz beschikt de UFC ook over de
gebroeders Pettis, namelijk Anthony en Sergio. Anthony is de oudste van het
stel, en was de laatste World Extreme Cagefighting kampioen voordat de UFC de
organisatie overnam. In zijn laatste WEC-gevecht won hij met een unanimous
decision van Benson Henderson. In dit gevecht maakte Pettis zijn wereldberoemde
actie waarin hij via de kooi Henderson tegen het hoofd trapt.
‘’Oh my goodness!
Did you see that! He ran off the wall like a ninja!’’
Na een valse start in de UFC door een decision verliespartij tegen Clay Guida herpakt ‘Showtime’ zich en wint achtereen volgens van
Jeremy Stephens, Joe Lauzon en Donald Cerrone. Hierin pakt hij in zijn laatste
twee gevechten de knock out van de avond
bonus
, en mag hij net als bij zijn WEC titel gevecht het opnemen tegen
Benson Henderson. Anthony is wederom te sterk voor Henderson en wordt de nieuwe
UFC lightweight kampioen door een armbar submission. Pettis was razend
populair, en hij werd één van de gezichten van Reebok toen het grote sportmerk
exclusief verbonden werd aan de UFC. Zijn eerste titel verdediging volbracht
hij succesvol tegen Gilbert Melendez door middel van een submission overwinning.
Dit bleek echter het begin van het einde te zijn voor ‘Showtime.’ Nadat Anthony
zijn titel verloor tegen de nu voormalige Lightweight kampioen Rafael Dos
Anjos, verloor Pettis ook van de huidige kampioen Eddie Alvarez en in april van
dit jaar was ook de Braziliaan Edson Barboza te sterk. Waardoor hij afgelopen
juni de keuze maakte om te zakken naar de featherweight divisie.
Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws. Tekst: Bart Slegers.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC London Media Scrum: Thales Leites vs Gegard Mousasi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Londen – Tijdens de mediadag ...

“Dana White: Lookin’ for a Fight” || Alle afleveringen tot nu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Toen Dana White de UFC ...

Stefan Struve: “Miocic is beter geworden, toch zie ik mezelf wel weer van hem winnen”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Per Häljestam / MMAJunkie ...