Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jaren wordt er al gesproken over een spelersbond voor MMA-atleten. De Professional Fighters Association heeft aangegeven te willen doen voor de sport zoals andere bonden, ook bij verschillende andere grote sporten (MLB, NHL en de NFL,) hebben gedaan en dat is opkomen voor de belangen van de atleten.


In een statement benoemt PFA alleen de UFC en word er niks over andere organisaties gezegd. “De Professional Fighters Association is vandaag opgericht om de collectieve belangen van de atleten in dienst van de Ultimate Fighter Championship te vertegenwoordigen. Het is het doel van de PFA om deze hardwerkende atleten te organiseren, zodat zij gezamenlijk hun arbeidsvoorwaarden en omstandigheden kunnen onderhandelen onder de wet, National Labor Relations Act. De PFA zal niet alleen een bond zijn voor de atleten, maar het zal ook uitsluitend door atleten beheerst worden. Het zijn de atleten die hun eigen toekomst onder controle hebben. 

Onder het team van PFA vallen de veterane sportagent, Jeff Borris, arbeidsadvocaat Lucas Middlebrook en econoom Andrew Zimbalist. De leiders van andere spelersbonden hebben hun steun betuigd aan de organisatie. Volgens een grafiek op de site van PFA houdt UFC 85% van de omzet en krijgt de atleet maar 15% in tegenstelling tot bijvoorbeeld de NBA en NHL waar de verhouding, 50/50 gehanteerd wordt. In de NFL gaat er 48% naar de spelers en in MLB 43%. “Het voordeel ligt te lang bij de UFC, het is tijd voor de atleten. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het succes van de UFC verdienen hun gelijke deel.

Andere voordelen zoals pensioen, ziektekostenverzekering, percentages van merchandise en media-inkomsten zullen ook besproken gaan worden. Op het moment staan atleten er alleen voor als ze bijvoorbeeld langdurig geblesseerd zijn, nu wil de organisatie daar vaak wel voor opdraaien alleen is het niet verplicht en krijgt niet iedereen dezelfde behandeling. Evenals de atleten geen pensioen opbouwen in een sport waar je toch rond je 35-40 de handschoenen vaak ophangt. 
Hoe dit allemaal uit gaat pakken is nog onduidelijk. Houd tot die tijd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

CM Punk: “Het is vreselijk. Ik ben meer dan 13 kilo te zwaar.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op gewicht komen is voor ...

Complete Line-Up UFN 87 in Rotterdam bekend !!!!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC heeft op haar ...

UFC 217 Bisping vs. St-Pierre Recap

UFC 217: Een action-packed evenement waarin je van begin tot einde op het puntje van ...

UFC 214

UFC 214: Een werkelijk epische kaart deel 2

Er zijn op UFC 214 vele mooie partijen te aanschouwen, en na de vier ...