Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jaren wordt er al gesproken over een spelersbond voor MMA-atleten. De Professional Fighters Association heeft aangegeven te willen doen voor de sport zoals andere bonden, ook bij verschillende andere grote sporten (MLB, NHL en de NFL,) hebben gedaan en dat is opkomen voor de belangen van de atleten.


In een statement benoemt PFA alleen de UFC en word er niks over andere organisaties gezegd. “De Professional Fighters Association is vandaag opgericht om de collectieve belangen van de atleten in dienst van de Ultimate Fighter Championship te vertegenwoordigen. Het is het doel van de PFA om deze hardwerkende atleten te organiseren, zodat zij gezamenlijk hun arbeidsvoorwaarden en omstandigheden kunnen onderhandelen onder de wet, National Labor Relations Act. De PFA zal niet alleen een bond zijn voor de atleten, maar het zal ook uitsluitend door atleten beheerst worden. Het zijn de atleten die hun eigen toekomst onder controle hebben. 

Onder het team van PFA vallen de veterane sportagent, Jeff Borris, arbeidsadvocaat Lucas Middlebrook en econoom Andrew Zimbalist. De leiders van andere spelersbonden hebben hun steun betuigd aan de organisatie. Volgens een grafiek op de site van PFA houdt UFC 85% van de omzet en krijgt de atleet maar 15% in tegenstelling tot bijvoorbeeld de NBA en NHL waar de verhouding, 50/50 gehanteerd wordt. In de NFL gaat er 48% naar de spelers en in MLB 43%. “Het voordeel ligt te lang bij de UFC, het is tijd voor de atleten. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het succes van de UFC verdienen hun gelijke deel.

Andere voordelen zoals pensioen, ziektekostenverzekering, percentages van merchandise en media-inkomsten zullen ook besproken gaan worden. Op het moment staan atleten er alleen voor als ze bijvoorbeeld langdurig geblesseerd zijn, nu wil de organisatie daar vaak wel voor opdraaien alleen is het niet verplicht en krijgt niet iedereen dezelfde behandeling. Evenals de atleten geen pensioen opbouwen in een sport waar je toch rond je 35-40 de handschoenen vaak ophangt. 
Hoe dit allemaal uit gaat pakken is nog onduidelijk. Houd tot die tijd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Cyborg wil niet meer vechten op 140 pond.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Cristiane ‘Cyborg’ Santos heeft laten ...

(Video) UFC 197: Free Fight met Demetrious Johnson En Henry Cejudo.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend staat de Flyweight ...

UFC 221 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe editie van UFC 221 Embedded met onder andere Yoel Romero, Luke Rockhold, ...

(Video) BREAKING: Antwoorden van Jon ‘Bones’ Jones

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 7 maanden geleden is Jon ...