Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De eerste persconferentie van een toekomstige “Professional Fighters Association” met Jeff Boris heeft zich afgespeeld in de achtergrond van UFC 202. Jeff Borris heeft meteen uitlatingen richting de UFC bazen gedaan.


In de eerste paar minuten van de persconferentie liet hij al weten niet gecharmeerd en verbaasd te zijn van de reacties die hij kreeg toen er contact werd gezocht met de eigenaren van de UFC. Vooral tijdens de UFC 202 persconferentie toen Dana White de vraag kreeg over de Fighters Union en deze afwimpelde met het antwoord “Ik weet daar niks van, nog niets van gehoord” terwijl Jeff Borris vertelde dat hij dagen ervoor contact met hem had hierover.

We doen even een kleine stap opzij, Wie is Jeff Borris? Hij staat in Amerika bekend als één van “de” beste sportmanager/advocaat die er is. In de laatste 30 jaar heeft hij met zijn 24/7 werkwijze ervoor gezorgd dat honkballers in de “Major League Baseball”de beste salarissen en contracten kregen. Dat is maar 1 voorbeeld waardoor hij bekend staat als de meest invloedrijkste manager in die tak van sport.

Borris legde vooral in de eerste persconferentie uit wat de “Union” betekend voor de vechters.
“Als eerste willen we het mogelijk maken dat iedere manager van de vechters met elkaar kunnen vergelijken wat ze verdienen, momenteel kan dit niet. Het geld wat wordt verdeeld tussen de inkomsten van de UFC en vechters per event. Lorenzo Fertitta had laatst al een opmerking gemaakt dat dat rond de 86% voor de UFC en 14% voor de vechters is terwijl dat bij andere sporten 50-50 is en nu is dat echt niet in de buurt, maar als eerste willen we ervoor zorgen dat de vechters hun training kunnen betalen, het is gek dat sommige dat niet kunnen doen.”

Hij vertelde ook waar vechters bang voor zijn en verbeterd willen hebben.
“Er zijn genoeg dingen wat we willen veranderen, vechters hebben al aangegeven dat ze zorg en veiligheid willen hebben tijdens en ook na hun carrière en hiervoor willen we ook een steentje bijdrage als ze natuurlijk bij ons ingeschreven staan.”

De vraag die vaker voorkwam was ;Wat is er nodig om dit van de grond te krijgen?
” van de ongeveer 600 vechters die onder contract staand bij de UFC hebben we 30% nodig om aangifte te doen als Union en om daarna gelegaliseerd te worden hebben we 50%+ nodig maar op dit moment denken we dat dit geen probleem gaat geven.”


Er staat een grote verandering te wachten voor de UFC als deze organisatie van de grond komt. We zullen dit onderwerp nauwlettend in de gaten houden. Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 209 Embedded – Aflevering 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.UFC Embedded is een vlog die ...

Grote regelwijzigingen in MMA!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Door de jaren heen is ...

UFC 215 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe aflevering van UFC 215 Embedded met Demetrious Johnson, Ray Borg, Amanda Nunes ...