Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Door de jaren heen is Mixed Martial Arts als sport voortdurend ontwikkeld, maar dat gold helaas niet per se voor de regels. Tot vorige week. Afgelopen dinsdag keurde de Association of Boxing Commissions — de organisatie die de regels bepaalt — een heel pakket aan ingrijpende regelwijzigingen goed. Wat is er voornamelijk veranderd?

In principe zijn er drie belangrijke aspecten herzien: de manier waarop juryleden jureren, de definitie van een gevloerde tegenstander en de regels voor eyepokes.

Criteria

Zo wegen effectieve stoten en trappen, evenals grappling, nu zwaarder mee in de puntentelling. Is daarin voor beide vechters geen verschil te zien, dan beoordelen ze de agressie van een atleet en de mate waarop hij of zij zijn of haar tegenstander tegen de kooi controleert. Ook letten de juryleden nu meer op de dominantie, duurzaamheid en impact (ofwel schade) van een vechter. Heeft één ronde 2 van die karakteristieken moet een 10-8 ronde overwogen worden, heeft één ronde alle drie de karakteristieken moet het een 10-8 ronde worden. Dit in tegenstelling tot voorheen.

Definitie

Daarnaast zal een vechter nu beide handen op de grond moeten hebben voordat hij beschouwd wordt als een gevloerde vechter. Dit was eerst anders: toen was dat al zo wanneer je één hand op de grond had. Dit leidde vaak tot illegale trappen en knietjes op het hoofd, ten nadele van het slachtoffer.

Eyepokes

Tot slot zijn eyepokes aan bod gekomen; het al dan niet per ongeluk prikken in de ogen van een tegenstander. Vechters die vanuit staande positie met open handen en uitgestrekte vingers hun tegenstander benaderen begaan vanaf nu officieel een overtreding. Het is aan de scheidsrechters om duidelijk te communiceren dat de twee atleten geacht worden om met gesloten handen of met hun vingers recht naar boven richting hun tegenstanders te komen.

Al met al liet de originele manier van puntentelling te veel ruimte open voor interpretatie. Daar is nu, eindelijk, verandering in gekomen. De puntentelling van juryleden blijft relatief subjectief, maar meer helderheid was van hoog belang. Een grote stap in de juiste richting.

De regels zullen per 1 januari 2017 ingaan. Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 208 Embedded – Aflevering 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 208 Embedded is een ...

UFN 86 Rothwell vs. Dos Santos Recap : Weinig spektakel tijdens het eerste bezoek van de UFC aan Zagreb.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT- Na drie weken zonder UFC ...

Conor McGregor krijgt $150.000 boete plus 50 uur maatschappelijk werk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het inmiddels bekende waterflesjes incident ...