Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Nate Diaz neemt het aankomende zaterdag op tegen Conor McGregor tijdens het main event van UFC 202, in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Als atleet wil je natuurlijk winnen, maar zou een nederlaag zo slecht zijn voor Nate Diaz?

De main-events op pay-per-views zijn tegenwoordig niet allemaal titelgevechten meer en UFC 202: Diaz vs. McGregor is daar een perfect voorbeeld van. Iedereen weet hoe de eerste wedstrijd verliep en is nieuwsgierig naar de rematch. In het hedendaagse MMA lijkt het er op dat het niet meer gaat om de rankings en titels, de atleten willen hun zakken vullen en het liefst zo snel mogelijk.

Zo geeft de nieuwe UFC Welterweight kampioen Tyrone Woodley aan, dat hij het liefst voor de “money fights” wil gaan en het liever opneemt tegen Georges St Pierre of Nick Diaz in plaats van Stephen “Wonderboy” Thompson. Thompson heeft op dit moment een “win-streak” van zeven partijen en verdient het wel, maar een gevecht tegen St.Pierre of Diaz zal voor Woodley financieel gezien meer opleveren.

Nate Diaz deelt de mening van Woodley en ook hij zou het liefst willen vechten tegen de bekendere namen in de UFC en op dit moment is het niet te ontkennen dat McGregor één van de bekendste is. De eerste overwinning op McGregor zorgde voor een enorme boost in populariteit en Diaz haalt daar met een glimlach zijn voordeel uit.

Maar hoe belangrijk is het geld voor Diaz? Als atleet wil je de beste zijn en winnen. Maar als het geld is waar het om gaat, dan weet ook Diaz dat een derde wedstrijd tegen McGregor waarschijnlijk alle Pay-per-view records zou verbreken.

Een potentiële nederlaag zou financieel dus zeer goed zijn voor Diaz, alleen zou zijn ego wel een deuk oplopen. Het is niet voor te stellen dat Diaz, bewust minder zijn best zal doen, maar de druk zal voor hem minder groot zijn dan voor McGregor. Tenminste als hij zich bewust is van zijn “win-win” situatie.

Voor McGregor staat er meer op het spel, mocht hij verliezen dan zit er niks anders op dan zijn woorden opnieuw in te slikken en zijn titel te verdedigen in de Featherweight divisie. Of zal hij dan toch gaan voor het grote geld de titel laten voor wat het is? We zullen het zien na 20 augustus.

De volledige card, uitzendtijden en zenders voor UFC 202:


Main Card (4:00u op FOX Sports )

 • Nate Diaz vs. Conor McGregor
 • Anthony Johnson vs. Glover Teixeira
 • Rick Story vs. Donald Cerrone
 • Hyun Gyu Lim vs. Mike Perry
 • Tim Means vs Sabah HomasiPreliminary Card (2:00u op UFC Fight Pass)

 • Cody Garbrandt vs. Takeya Mizugaki
 • Raquel Pennington vs. Elizabeth Phillips
 • Featherweight Artem Lobov vs. Chris Avila
 • Randa Markos vs. Cortney CaseyPreliminary Card (0:30 op UFC Fight Pass)

 • Neil Magny vs. Lorenz Larkin
 • Colby Covington vs. Max Griffin
 • Alberto Uda vs. Marvin Vettori

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (0)

You May Also Like

Lyoto Machida niet tevreden met USADA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.   Voormalig UFC light-heavyweight kampioen ...

Georges Saint-Pierre: ”Ik sta niet meer onder contract bij UFC.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eén van de beste atleten ...