Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Erick ‘The Tiger’ Silva zal het tijden UFC Fight Night 95: Cyborg vs Lansberg opnemen tegen Luan ‘Tarzan’ Chages. De Braziliaan moet in eigen land zijn carriere nieuw leven inblazen nadat hij back to back verloor van Neil Magny en Nordine Taleb. Silva koos ervoor om het roer helemaal om te gooien en keert terug naar zijn thuishaven in Brazilië.

‘The Tiger’ kwam de UFC binnen met een veelbelovend MMA-record van 15-1 die hij behaalde tijdens verschillende organisaties zoals Guarafight en Jungle Fight. De verwachting maakte hij in zijn eerste UFC-gevecht al waar, door Luis Ramos te verslaan binnen 40 seconden met een technische knock out. Echter, wisselde Silva winst en verlies partijen om en om af. Nu heeft ‘The Tiger’ een 50/50 UFC-record van 6-6. Er moest iets gebeuren dus koos Silva ervoor om terug te gaan naar zijn familie en vrienden in Brazilië.

”Ik heb een California gewoond en dat was een geweldige ervaring. Hier zijn mijn technische eigenschappen heel ver vooruit gegaan. Ik trainde jiu-jitsu onder Rafael Mendes en voelde een grote evolutie in mijn skills, en dan heb ik het nog niet eens over Rafael Cordeiro. De ervaring die ik daar had en om te zien hoe de mensen daar trainen heeft mij echt versteld doen staan. Alleen miste ik mijn zoon te erg en daarom koos ik ervoor om terug te keren naar Espirito Santo om daar een gym te openen.”

Silva opende zijn gym in Vila Velha, en zijn zoon Kalleu is elke dag bij hem tijdens zijn voorbereiding op zijn gevecht tegen Chages. Ook heeft hij een nieuw trainers team om zich heen opgezet met onder andere Andre Benkei als hoofdcoach, Vitor Vianne als jiu-jitsu coach, Saymon Ferreira als boks coach en Bruno de Paulo als zijn worstel coach. Ondanks alle aanpassingen en het openen van zijn gym is Silva minder geld kwijt dan toen hij nog vocht vanuit California.

”Ik moest voor alles betalen in California, en nu ik weer in Brazilië woon kan ik sponsors werven voor mijn projecten. Naast mijn eigen sponsors heb ik ook sponsors voor mij gym en daardoor is het allemaal beter betaalbaar. Mijn sponsors zorgen ervoor dat mijn team kan groeien.”
Ondanks dat Luan Chages verloor in zijn UFC-debuut maakte hij veel indruk. Silva ziet zijn gevecht met ‘Tarzan’ dan ook als een omkeer punt in zijn carrière.

”Dit gevecht is de eerste stap die ik zet om de mensen te laten zien dat ik ben verandert. Daarom is dit een belangrijk gevecht. Ik wil mensen laten zien wat het verschil is, als je omringd wordt door mensen waarvan je houdt, gelukkig bent en een hele goede kampt gedraaid hebt. Hij is een sterke atleet want niemand zit zomaar in de UFC. Ik zal nooit minder trainen of iemand onderschatten. Hij is hier omdat hij het verdient. Toch is dit nu mijn moment om te winnen.”

Met een UFC-record van 6-6 weet Silva dat hij (nog) niet zijn verwachtingen heeft kunnen inlossen toen hij de Welterweight divisie in kwam. Het is nu alles-of-niets voor ‘The Tiger’.

”Je moet altijd winnen. Het maakt niet uit of je nu van een overwinning komt of van een verlies. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar we moeten ook realistisch blijven. Dit is een heel belangrijk moment voor mij en daarom heb ik ook extra hard getraind in de gym.”

Early Preliminary Card ( 1:00 u op UFC Fightpass)

– Glaico França vs. Gregor Gillespie
– Vicente Luque vs. Héctor Urbina
– Alan Patrick vs. Stevie Ray

Preliminary Card (2:00 u op UFC Fightpass)

– Erick Silva vs. Luan Chagas
– Jussier Formiga vs. Dustin Ortiz
– Rani Yahya vs. Michinori Tanaka
– Gilbert Burns vs. Michel Prazeres

Main Card ( 4:00u op FOX Sports 2)

– Godofredo Pepey vs. Mike De La Torre
– Thiago Santos vs. Eric Spicely
– Francisco Trinaldo vs.Paul Felder
– Roy Nelson vs. Antônio Silva
– Renan Barão vs. Phillipe Nover
– Cristiane Justino vs. Lina Lansberg

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night Houston Free Fight: Garcia vs, Jung

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag zullen Chan Sung ‘The ...

Cindy Dandois

Cindy Dandois maakt eindelijk haar langverwachte debuut in de UFC

België is een UFC vechter rijker. Cindy Dandois gaat op UFC Fight Night Nashville ...

UFC 216 Free Fight: Jake Matthews vs. Kevin Lee

Kevin Lee won zijn laatste vijf partijen en staat nu voor zijn grootste uitdaging ...

UFC 218 Free Fight: Akira Corassani vs. Max Holloway

In deze editie zien van UFC Free Fight we de confrontatie tussen Akira Corassani vs. ...