Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Iedereen heeft wel gehoord dat de UFC onlangs is verkocht voor vier miljard dollar. WME-IMG (William Morris Endeavor-International Management Group) en The Kraft legde samen het geld op tafel om de rechten over te kopen van Frank en Lorenzo Ferttita. Ook de bankrekening van Dana White werd flink gespekt door de overnamen. De UFC-President had  9% aan aandelen in Zuffa zitten. Naast WME-IMG en The Kraft heeft de UFC ook 23 andere nieuwe eigenaren verdeeld over Hollywood-persoonlijkheden en topatleten.

UFC-officials bevestigde dinsdag tegen The Wall Street Journal dat 23 bekende mensen hebben geïnvesteerd in de grootste MMA-organisatie ter wereld. Deze groep bestaat uit de sportatleten Cam Newton, Tom Brady, Maria Sharapova, Li Na, Venus en Serena Williams. Filmregisseurs Michael Bay (Transformers) en Trey Parker (Southpark). Skateboarder en Ridiculousness host Rob Dyrdek. Acteurs Ben Affleck, LL Cool J, Mark Wahlberg, Silvester Stallone, Tyler Perry. Muzikanten Adam Levine, Calvin Harris, Abel ‘The Weekend’ Tesfaye, Flea (Red Hot Chili Peppers), Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers) en populaire talkshow hosts Jimmy Kimmel en Conan O’brien. Restaurateur en schrijver Guy Ferri, en de lijst eindigt met de voorzitter van één van de bedrijven die de UFC over nam, namelijk Robert Kraft van The Kraft.

WME-IMG CEO Arie Emanuel vertelde dat de keus op de 23 nieuwe investeerders snel was gemaakt.

”Ze vroegen altijd om kaarten voor de UFC aan ons. Ik denk dat het nu een mainstream sport is.”

WME-IMG is één van de grootste talenten agentschap bedrijven in Amerika, en volgens The Wall Street Journal is het bedrijf bezig met nieuwe projecten voor de UFC buiten de octagon om. WME-IMG wil dat meer atleten de overstap maken naar andere vormen van entertainment. Een goed voorbeeld is Ronda Rousey die al begeleidt wordt door het bedrijf. ‘Rowdy’ speelde in de films Expendables 3, Entourage, Furious 7 en staat nu gepland om in de nieuwe film Road House te spelen.

Conan O’Brien kondigde ook in zijn talkshow vol trots aan dat hij mede-eigenaar is geworden van de UFC. De komiek volgde het nieuws snel op met zijn aankomende debuut in de octagon tegen de supersterren van de UFC. Grappend wijs gaf O’Brien aan eerst met ‘The Notorious’ Conor McGregor de kooi in te stappen om vervolgens ook ‘Rowdy’ Ronda Rousey uit te dagen.

Wat de nieuwe groep investeerders precies gaat doen is
nog niet zeker. Het enige wat we wel zeker weten is, dat allen genoemde
namen genoeg geld op de bank hebben.  
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nate Diaz lacht om aanbod UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Scrap Digest Dana White ...

UFC 213 Free Fight: Clifford Starks vs. Yoel Romero

Yoel Romero zal met Robert Whittaker strijden op UFC 213 om de UFC interim ...

Stipe Miocic

Stipe Miocic: “Ik ben er gek op om kampioen te zijn”

Stipe Miocic vecht dit weekend tegen Junior Dos Santos. Blijft de belt om de ...

Tarec Saffiedine hoopt Rafael dos Anjos te treffen op UFC London

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Rafel dos Anjos liet onlangs ...