Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC Brasilia Cyborg vs Lansberg is nog maar net achter de rug, en we stappen gelijk door in een nieuwe UFC fight week. Ditmaal zal de UFC haar deuren openen in het Moda Center in Portland, Oregon, Amerika. Met inbreng van John Lineker zal het main-event weer een Braziliaans tintje hebben. ‘Hands of Stones’ zal de octagon delen met TUF-14 winnaar John Dodson.


De 26-jarige Lineker heeft een MMA-record van 28-7 en een UFC-record van 9-2. ‘Hands of Stone’ is bezig aan een sterke reeks van vijf overwinningen, maar het zag er niet altijd rooskleurig uit voor Lineker. ‘Hands of Stone’ wist maar liefst vier keer niet zijn gewicht te halen in de Flyweight divisie, en vocht daardoor viermaal op catchweight. Hierdoor maakte Lineker de keus om terug te keren naar de Bantamweight divisie zodat hij niet meer zoveel hoeft af te vallen voor een gevecht. Zijn terugkeer en debuut in de Bantamweight divisie in de UFC maakte hij tegen Francisco Rivera. Het gevecht werd uiteindelijk bekroond tot Fight of the Night, en het was het begin van een verse start voor de Braziliaan.

Lineker zal het nu opnemen tegen ‘The Magician’ John Dodson die net als Lineker ervoor koos om over te stappen naar de Bantamweight divisie. De TUF-14 winnaar heeft naast zijn twee kampioenpartijen tegen Demetrious Johnson nog een perfecte score in de UFC. Nadat Dodson voor de tweede keer verloor van ‘Mighty Mouse’ maakte hij de keus om één divisie hoger te gaan vechten. De twee vechters zijn aan elkaar gewaagd en staan beide bekend om hun snelheid en knock out kracht. Lineker is er zeker van dat hij gaat winnen.


”Ik wil de wereld laten zien dat ik klaar ben om kampioen te worden. Ik heb zware handen en ik verdien het om aan de top van de divisie te staan. Ik heb mijn plek gevonden in deze gewichtsklasse. Ik voel me heel goed in de octagon, en voel me sterker en meer gefocust. Ik heb de benodigde technieken om van Dodson te winnen. Ik heb grote knock out kracht die Dodson niet aan kan.”

‘Hands of Stone’ is nu back to back de main-event van een UFC-kaart nadat hij samen met Michael McDonald de kaart droegen in het Denny Sanford Premier Center in Sioux Falls. Lineker wist het gevecht binnen één ronde naar zich toe te trekken door middel van een knock out. In zijn octagon interview was hij heel duidelijk.

”Dominick Cruz, ik kom eraan baby!”

De volledige line-up, uitzendtijden en zenders:

Early Prelims (1:15 u op UFC Fight Pass)


– Kelly Faszholz vs. Ketlen Vieira
– Cody East vs. Curtis Blaydes
– Jonathan Wilson vs. Ion Cutelaba
– Nate Marquardt vs. Tamdan McCrory

Prelims (3:00 u op UFC Fight Pass)


– Keita Nakamura vs. Elizeu Zaleski dos Santos
– Shamil Abdurakhimov vs. Walt Harris
– Hacran Dias vs. Andre Fili
– Luis Henrique da Silva vs. Joachim Christensen

Main Card (5:00 u op FOX Sports 2)


– Louis Smolka vs. Brandon Moreno
– Joshua Burkman vs. Zak Ottow
– Will Brooks vs. Alex Oliveira
– John Lineker vs. John Dodson

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Eddie Alvarez is klaar om de divisie over te nemen

Eddie Alvarez wist de grootste partij uit zijn carrière niet om te zetten in ...

Interview: Makwan Amirkhani en zijn “call-out”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Makwan Amirkhani is 2-0 in ...