Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Afgelopen maandag werd het main-event van UFC 205 New York bekend gemaakt. Eddie Alvarez en Conor ‘The Notorious’ McGregor hebben de eer om het hoofd partij te zijn als de UFC voor het eerst haar deuren opent in Madison Square Garden. Hierdoor werden er twee vechters teleurgesteld. Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov en Jose ‘Junior’ Aldo kregen niet wat Dana beloofd had, en uitsprak naar buiten. Nurmagomedov vecht inmiddels tegen Michael Johnson op UFC 205, maar Jose Aldo weigert een ander gevecht aan te nemen.

‘Junior’ vocht met Frankie ‘The Answer’ Edgar voor de UFC-interim Featherweight titel tijdens UFC 200. De beide vechters werden beloofd dat de winnaar zal vechten tegen McGregor om te bepalen wie de echte UFC Featherweight kampioen is. ‘The Notorious’ kreeg echter zijn re-match met Nate Diaz, en ook nu wordt de Ier op zijn wenken bediend. Nu McGregor zijn superfight kreeg van Dana White heeft Aldo er genoeg van. In gesprek met de Braziliaanse website Combate zei Aldo het volgende.

”Ik heb alles gehoord via mijn coach (Dede Pederneiras) . Hij sprak zaterdag met UFC matchmaker Sean Shelby, maar toen kon hij nog geen duidelijkheid geven over de zaak. Wel vroeg hij of ik kon vechten op 12 november. Dede zei als het tegen Conor is dan wel, maar Sean vroeg of ik wilde vechten tegen Max Holloway of Anthony Pettis. We gaven aan dat ik voor hun een volledig kamp wil, en dat ik dan pas klaar ben voor UFC 206 in december. Daarna horen we dat Dana in de media zegt dat McGregor tegen mij moet vechten of hij moet zijn titel opgeven. Toen dachten we dit komt wel goed. Ik krijg mijn titel gevecht om te bepalen wie de echte Featherweight kampioen is of ik ben al de kampioen als Conor zijn titel laat gaan, en dan neem ik het op tegen Holloway of Pettis. Vervolgens hoor ik van Eddie Alvarez vs Conor McGregor, en om het nog erger te maken, mag hij gewoon zijn titel houden.”

Jose Aldo geeft aan dat hij geen vertrouwen meer heeft in UFC-President Dana White, en hij wil losgelaten worden van zijn contract met de UFC.

”Conor gaf altijd aan dat hij niet van plan was zijn titel op te geven, en dat niemand zijn titel van hem af kon pakken. Nu dit zich zo afgespeeld heeft geloof ik niks meer van wat Dana White allemaal zegt. Ook is het duidelijk dat Conor de baas is in de UFC. Omdat ik niet hier ben om een werknemer te zijn van McGregor wil ik dat de UFC mij loslaat van mijn contract. Ik ben al zo vaak voor de gek gehouden en heb veel leugens gehoord van de organisatie. Ik kan mij niet meer motiveren om voor de UFC te vechten.”

UFC-President Dana White geeft aan dat Conor één van zijn titels moet opgeven na 12 november mocht hij winnen van Eddie Alvarez, maar Aldo heeft daar geen vertrouwen in.

”Ík geloof Dana White niet meer op zijn woord, en zeker niet nu we gezien hebben hoe dit zich allemaal ontwikkelt heeft. Die beslissing ligt niet meer in White z’n handen omdat McGregor alle beslissingen maakt in de UFC. Het grootste bewijs is dat ik ook wilde vechten voor de UFC Lightweight titel in een superfight toen Pettis nog de kampioen was. Mij werd verteld dat ik mijn Featherweight titel moest opgeven, maar voor Conor worden alle regels aangepast. Ik snap dat het goed verkoopt, maar er komt een punt aan dat het niet meer om de sport gaat en te veel op een circus gaat lijken. Ik ben niet meer geïnteresseerd om te vechten in de UFC, en wil gewoon rustig doorgaan met mijn leven.”

Na de persconferentie sprak het Braziliaanse Combate TV met Dana White over de woorden van Jose Aldo. White gaf aan dat hij ‘junior’ zo snel mogelijk zal opbellen en dat ze samen naar een oplossing gingen zoeken. Aldo zag het interview op tv en belde zelf naar Combate TV om nogmaals duidelijk te maken dat hij klaar is met de UFC.

”Ik ben niet alleen klaar met de UFC, maar met heel de MMA-wereld. Ik sprak al veel met mijn coach Pederneiras over mijn pensioen. Hij wist mij te overtuigen om toch te vechten tegen Frankie Edgar en ik won. Dat deed ik voor Pederneiras. Ik ben niet boos of teleurgesteld nu. Ik heb nooit voor het geld gevochten. Ik heb een goede carrière en nalatenschap gehad als Featherweight kampioen. Als Dana mij mag dan moet hij mij loslaten van mijn contract. Ik wil niet meer vechten. De UFC en WEC hebben mij nooit iets gegeven. Ik heb alles zelf verdient door hard te werken met mijn team. Ik wil dat ze mij loslaten want ik laat mij niet als hoer verkopen voor geld. Ik ben klaar met MMA, en wil mij focussen op een andere sport.”
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

EPIC Hangout #047: UFC Fight Night Teixeira vs. Evans

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

UFC Rotterdam Free Fight: Alexander Volkov vs. Roy Nelson

Alexander Volkov zal zich op vijandig terrein begeven als hij de octagon betreed met ...

Fight Night Pittsburgh Free Fight: Krzysztof Jotko vs. David Branch

David Branch wil een grote stap zetten in de middengewicht divisie door Luke Rockhold ...

The Ultimate Fighter 26 Finale Recap

De UFC heeft afgelopen nacht een twaalfde kampioen toegevoegd aan de organisatie. Nicco Montano ...