Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na afloop van zijn gevecht met Conor McGregor op UFC 202 onthulde Diaz dat hij blessures had opgelopen tijdens zijn trainingskamp. Als iemand die nooit excuses verzint, meende Diaz dat het enkel kleine verwondingen waren die elke vechter gewoonlijk oploopt. Nu geeft zijn coach Richard Perez echter aan dat de situatie erger was dan gezegd. “Was hij niet geblesseerd geraakt van tevoren en waren de juryleden niet partijdig geweest, dan had Diaz gewonnen.”


In een telefonisch interview met Submission Radio kaartte Perez de situatie aan. “Diaz was er slecht aan toe. Hij raakte eerst in een vroeg stadia van het kamp geblesseerd aan zijn knie. Eenmaal daarvan herstellend, wilde hij weer beginnen met sparren. Maar omdat hij niet in vorm was — hij kon ten slotte nauwelijks trainen in de tussentijd — werd hij snel moe tijdens een sessie met Alan Sanchez, die hem vervolgens in de vierde ronde een fikse klap op z’n ribben gaf en Diaz buitenspel zette.”

Wekenlang zou Diaz niet hebben kunnen trainen. Geen sit-ups, niet sparren, niks. Perez gelooft dat, had Diaz geen blessures gekregen van tevoren, het gevecht anders zou zijn gelopen. “Voordat hij geblesseerd raakte, was hij scherp. Heel scherp. Hij vocht met atleten die even groot waren en dezelfde reach hadden als McGregor en hij maakte ze alsnog met gemak af. Dat is waarom ik weet dat het gevecht anders zou zijn afgelopen. Diaz zou niet eens niet zo vaak zijn geraakt als ‘ie werd tijdens de eerste ronde. Hij zou McGregor vroeg in het gevecht hebben gestopt, net als vorige keer.”

Ondanks de blessures dacht Diaz er niet aan om het gevecht van tevoren af te blazen, aldus Perez. Hij wist dat de kans klein zou zijn dat ‘ie dan opnieuw een kans zou krijgen om tegen McGregor te vechten. Dus zette Diaz door. Hij belandde weliswaar uiteindelijk aan de verkeerde kant van een majority decision, maar hij wist alsnog een Fight of the Night-optreden neer te zetten — die hij na afloop echt dacht gewonnen te hebben. En zijn coach is het daarmee eens:

“Ik dacht dat ronde drie, vier en vijf van Diaz waren. Ik heb het gevecht zo vaak opnieuw gekeken en ik blijf daarbij. Je kunt een gevecht niet winnen door weg te rennen”, stelde Perez. “Ik wist wel dat de jury het aan McGregor zou geven. Ik bedoel: het was overduidelijk. Een derde partij zou een money-maker zijn voor de UFC en dat wisten ze. Diaz heeft dat gevecht gewonnen. Heel veel mensen weten dat. McGregor won dan wel de wedstrijd, maar Diaz won het gevecht.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Bosslogic Mayweather vs. McGregor

Alles wat je moet weten over Mayweather vs. McGregor op een rijtje

Alle antwoorden op je eerste reeks vragen over dit gevecht op een rijtje. Op ...

Amanda Nunes wil titel verdedigen tegen Ronda Rousey

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Braziliaanse Amanda ‘Lioness’ Nunes ...

Jorge Masvidal: “Ik geloof niet dat hij komt om te vechten.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Foto: Esther Lin/MMA Fighting Jorge Masvidal ...

UFC 206 Holloway vs Pettis Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Max ‘Blessed’ Holloway is de ...