Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Onder het motto geduld is een schone zaak zal de UFC op 12 november eindelijk de beschikking hebben over Madison Square Garden in New York. Na ellenlange gesprekken heeft de UFC uiteindelijk toch groen licht gekregen, en hierdoor zal UFC 205 het eerste evenement in New York zijn. 


We kunnen ons alvast opmaken voor een titelgevecht tussen Tyron Woodley vs Stephen Thompson en in de wandelgangen wordt ook gesproken over een titelgevecht tussen Eddie Alvarez vs Conor McGregor. Komende weken zal duidelijk worden wie er nog worden toegevoegd aan de kaart, maar de eerste afvaller is ook al bekend. Al Iaquinta heeft zich teruggetrokken na een contractuele meningsverschil. Jim Miller zal in zijn plaats het opnemen tegen Thiago Alves.

Nadat het verlossend woord er eindelijk uit was, en Madison Square Garden het strijdtoneel zal worden voor UFC 205 stond de telefoon van Joe Silva en Dana White roodgloeiend. Iedereen wil ten slotte deel uitmaken van de nu al historische eerste UFC-evenement in New York. Zo ook voor de born and raised New Yorker Al Iaquinta. De New Yorker is bezig aan een sterke reeks overwinningen die hem langs Rodrigo Damm, Ross Pearson, Joe Lauzon en Jorge Masvidal brachten. Iaquinta mocht het nu opnemen in zijn home town tegen de Braziliaan veteraan Thiago Alves. Doordat hij er niet uitkwam met de UFC omtrent zijn contract heeft Iaquinta de moeilijke keuze gemaakt door niet te vechten op in Madison Square Garden.

”Toen ik het contract kreeg, heb ik er een aantal dagen naar gekeken. Ik dacht bij mezelf dit kan ik niet tekenen. Dit kan gewoon niet. Het voelde niet goed aan. Ik ben naar mijn manager gegaan en heb hem verteld dat ik niets liever doe dan vechten in New York, maar niet als ik geld moet inleveren. Ik ben al geld kwijt door sponsors die gestopt zijn na de Reebok deal, en het geld dat ik had kunnen verdienen in die 18 maanden kan ik dus ook naar fluiten. Ik wilde een gesprek met de UFC aangaan, omdat ik mijn contract tekende voordat de Reebok deal er was. Dus vind ik dat ik recht heb op meer geld.”

Iaquinta heeft lange tijd in de clinch gelegen met de UFC wegens medische rekeningen die de MMA-organisatie niet wilde betalen. Tijdens The Ultimate Fighter in 2012 scheurde Iaquinta zijn kraakbeen achter zijn meniscus af. Dit is een blessure die niet vaak voor komt. De UFC was bereid $15.000 van de $60.000 te betalen. Mede hierdoor heeft de New Yorker al meer dan een jaar niet gevochten in de octagon, omdat hij de operatie steeds vooruit schoof in verband met de kosten. Doordat zijn blessure verslechterde, stelde zijn dokter voor om de operatie alsnog in te plannen, om vervolgens druk uit te oefenen op de UFC om de volledige kosten te betalen. Uiteindelijk ging de UFC toch akkoord.

”Voor deze blessures had ik niet moeilijk gedaan, en was ik zelf bereid te vechten voor $10K. Nu kijk ik door een andere bril. Ik dacht dat mijn carrière voorbij was, en heb daarop ingespeeld. Ik ben nu personal trainer en heb mijn makelaars licentie behaald. Ik hoef niet meer te vechten om rond te komen, maar als ik wel ga vechten dan moet ik al het andere laten gaan en komt er niet genoeg geld binnen. Hopelijk kunnen mensen hiervan leren. Ik dacht echt dat mijn carrière klaar was. Voor je het weet is het voorbij.”

UFC 205: Madison Square Garden, New York (tot nu toe)

  • Tyron Woodley vs Stephen Thompson
  • Yoel Romero vs Chris Weidman
  • Kelvin vs Gastelum vs Donald Cerrone
  • Rashad Evans vs Tim Kennedy
  • Thaigo Alves vs Jim Miller
  • Marcos Rogeirio de Lima vs Gian Vilante
  • Liz Carmouche vs Katlyn Chookagain
Houdt ons in de gaten voor updates over UFC 205
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Fight Night 97 main-event nu zonder B.J. Penn

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 15 oktober staat UFC ...

Cris Cyborg vs Holly Holm

UFC kondigt Cris Cyborg vs Holly Holm aan voor UFC 219

UFC 219 heeft er een spetterend gevecht bij. Cris Cyborg zal haar titel verdedigen ...

Cormier

UFC lichtzwaargewicht kampioen Daniel Cormier haalt uit naar Jon Jones

Het lijkt alsof Daniel Cormier toch blijft denken aan Jon Jones. Zie je de ...