Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aankomend weekend strijkt de UFC weer neer in Brazilië voor UFC Fight Night 95: Cyborg vs Lansberg. Allen ogen zullen gericht zijn op Cris Cyborg, maar in het co-main event staat een andere Braziliaanse grootheid die op zoek is naar ere herstel. Renan ‘The Baron’ Barão zal het opnemen tegen Phillipe Nover in het Nilson Nelson Gymnasium.


Zijn laatste vier gevechten hebben het misschien niet laten merken, maar de naam Barão heeft jarenlang meegestreden om de pound-for-pound beste vechter in de wereld te zijn. ‘The Baron’ verloor van 2005 tot 2014 geen enkele partij, en moest uiteindelijk zijn meerdere kennen in TJ Dillashaw. Daarvoor wist hij 33 partijen te winnen verdeeld over verschillende organisaties waaronder Platinum Fight Brasil, Shooto, WEC en de UFC. Na zijn tweede verlies tegen de inmiddels voormalige UFC Bantamweight kampioen TJ Dillashaw koos Barão ervoor om over te stappen naar de Featherweight divisie. Hier verloor hij zijn eerste gevecht tegen Jeremy Stephens met een unanimous decision, maar ‘The Baron’ geeft aan nu weer hongerig te zijn om de octagon in te stappen.

”We kozen ervoor om naar de Featherweight te gaan, omdat het afvallen te zwaar voor me werd. Mijn ledematen voelde heel zwaar, en ik kon nooit voor 100% herstellen dus het was moeilijk om te vechten. Eerst was ik al moe als ik nog in de kleedkamer was, maar nu voel ik mij goed. Nu wil ik weer vechten. Nu ben ik weer hongerig om te vechten, ik ben er klaar voor. Dit is mijn gewicht en hier blijf ik.”

‘The Baron’ zal de octagon in Brasilia instappen met de Amerikaan Philipe ‘Super’ Nover. De drie jaar oudere Nover is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Van 2008 tot 2010 verloor hij drie gevechten. In 2015 kwam ‘Super’ terug nadat hij onder andere zijn geluk zocht bij concurrent Bellator. Na een winst en verlies partij trekt hij nu naar Brazilë om zijn verlies partij tegen Zubaira Tukhugov weg te poetsen. Barão laat echter weten dat hij niet gaat verliezen van de Amerikaan.

”Hij houdt ervan om te slaan, trappen, worstelen en hij werkt aan zijn Jiu-jitsu, maar hij heeft ook zwakke punten. Hij gebruikt niet veel variaties met zijn staande gevecht kwaliteiten. Die zit nog niet zo goed in elkaar. Ik denk dat hij het bij worstelen houdt en het gevecht naar de grond wil krijgen. Ik heb een zwarte band in jiu-jitsu dus als het daar op aankomt dan win ik met een submission.”

Tot slot geeft Barão aan dat hij blij is dat het gevecht zich in Brazilië afspeelt.

”Ik vind het heel erg fijn om hier te vechten, en de energie is hier goed. De laatste keer dat ik hier vocht was in Barueri, en dat voelde goed aan. Terwijl ik naar de octagon liep ging het publiek uit z’n dak en werd er ‘De kampioen is terug, de kampioen is terug’ gescandeerd.”

Early
Preliminary Card ( 1:00 u op UFC Fightpass)

– Glaico França vs. Gregor Gillespie
– Vicente Luque vs. Héctor Urbina 
– Alan Patrick vs. Stevie Ray

Preliminary Card (2:00 u op
UFC Fightpass)

– Erick Silva vs. Luan Chagas
– Jussier Formiga vs. Dustin Ortiz
– Rani Yahya vs. Michinori Tanaka
– Gilbert Burns vs. Michel Prazeres


Main Card ( 4:00u op FOX
Sports 2)

– Godofredo Pepey vs. Mike De La Torre
– Thiago Santos vs. Eric Spicely
– Francisco Trinaldo vs.Paul Felder
– Roy Nelson vs. Antônio Silva
– Renan Barão vs. Phillipe Nover
– Cristiane Justino vs. Lina Lansberg

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

MMA vechter Joao Carvalho overlijdt na TKO verlies in Ierland.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De 28-jarige Welterweight vechter Joao ...

(Video) UFC Fight Night 103 Free Fight: Yair Rodriguez vs. Charles Rosa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.  BJ ‘The Prodigy’ Penn zal ...

EPIC Hangout #048: UFC 197: Jones vs Saint Preux

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...