Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ja, je leest het goed: Ronda Rousey komt terug. Althans, uit cijfers van de USADA — de U.S. Anti-Doping Agency — is gebleken dat de voormalig UFC-kampioene voor het eerst sinds zes maanden een drugstest heeft afgelegd en daarvoor negatief heeft getest. En dat kan eigenlijk maar één ding betekenen.

Even leek de superster de wereld van Mixed Martial Arts voorgoed achter zich te hebben gelaten. Nu lijkt het er echter op dat Rousey, na meer dan zes maanden buitenspel te zijn geweest, zich eindelijk zal proberen te wreken voor haar verpletterende nederlaag tegen Holly Holm. En dit keer is het menens. Wanneer de voormalige kampioene terugkomst is alleen niet bekend. Tegen wie ze zal vechten evenmin. Sterker nog: noch de UFC of Ronda Rousey zelf heeft iets gezegd over haar comeback. Het nieuws is door niemand bevestigd. Waarom weten wij dan alsnog dat ze terugkomt?

Simpel: volgens het antidopingbeleid van de USADA moeten vechters vier maanden voordat ze van plan zijn terug te komen aangeven dat ze weer getest kunnen worden. Lees:

Artikel 5.7.1 van het UFC Anti-Doping Policy

En zoals je ziet in de volgende tabel is zij deze week voor het eerst door de USADA getest:

Credits tabel: Dave Marsdi
Rousey heeft dus aangegeven dat ze weer wil vechten. Volgens Dave Marsdin, datajournalist en pleitbezorger voor anti-doping, vertellen de cijfers misschien nog wel meer dan dat: “Er is een grote kans dat ze zelfs al heeft getekend voor een gevecht. Ze heeft wellicht al een tegenstander. USADA vindt het namelijk ‘leuk’ om vechters te testen direct nadat ze een contract hebben ondertekend.”

Ronda Rouseys terugkomst zal de grootste pay-per-view zijn die de UFC ooit heeft gekend

Wat zeker is, is dat ze in ieder geval niet zal vechten op UFC 205 in New York. Dat heeft UFC-president Dana White bevestigd. Reden hiervoor is dat ze naar verluidt een knieoperatie is ondergaan afgelopen juni. Maar welke opties heeft ze dan wel? Het zijn er twee, mits ze nog vóór het einde van dit jaar voet wil zetten in de Octagon: op 10 december in Toronto tijdens UFC 206, of op 30 december in Las Vegas tijdens UFC 207.

Al met al zal haar comeback groots zijn. “Recordbrekend”, volgens White. Hij gelooft dat Rouseys terugkomst “de grootste pay-per-view zal zijn die de UFC ooit heeft gekend” en ze de cijfers die Conor McGregor tegenwoordig binnenhaalt met gemak zal overtreffen.

Zal hij gelijk hebben? We shall see.

Bewijs:
— Je vindt een document (.ods) van de USADA-publicatie hier.
— Dave Marsdin vindt je op Twitter onder de naam @dimspace. Hij heeft alle informatie die hij kon vinden uit de publicatie omgetoverd tot tabellen en deze stuk voor stuk getweet.
— Hier vind je het antidopingbeleid van de USADA.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Zabit Magomedsharipov

Wie wordt de nieuwe tegenstander van Zabit Magomedsharipov?

Krijgt Zabit Magomedsharipov als volgende tegenstander iemand uit de top 15?

Michael Bisping: “Dit is een teken dat Vitor Belfort een pussy is.”

Vitor Belfort liet lachend de naam CM Punk vallen als laatste tegenstander uit zijn ...

Fight Night Vancouver Free Fight: Carlos Condit vs Rory MacDonald

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Voor deze “Free Fight” gaan ...