Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Roy ‘Big Country’ Nelson neemt het aankomende zaterdag op tegen de Braziliaan Antonio ‘Bigfoot’ Silva tijdens UFC Fight Night 95: Cyborg vs Lansberg in Brasilia, Brazilië. De twee zwaargewichten zijn allebei bezig aan een negatieve reeks, en lijken te moeten vrezen voor hun plek in de UFC bij een nieuw verlies. 


Nelson won maar twee van zijn laatste 7 gevechten, en Silva doet het met slechts één overwinning in 7 gevechten net iets slechter. De dunne spoeling in de zwaargewicht divisie kan enigszins nog positief uitpakken voor de beide heren. In aanloop naar het gevecht in het Nilson Nelson Gymnasium was Nelson niet te spreken over USADA (US Anti-Doping Agency).

Sinds Brock Lesnar vrijstelling kreeg van USADA in aanloop naar zijn terugkeer in de UFC tijdens UFC 200 wordt er steeds meer kritiek geuit op de Anti-Doping Agency. Uiteindelijk werd Lesnar na zijn gevecht met Mark Hunt getest en kwamen er twee potentiele doping sancties aanbod. ‘Big Country’ wil graag duidelijkheid hebben voor hij de octagon in stapt met de Braziliaan. Silva is al twee keer beboet voor het gebruik van verboden middelen, en daarom hoopt Nelson nog voor het gevecht de uitslag te horen.


”USADA voert nu allen testen uit in de UFC, en ik ben vorige week getest. Toen ik vroeg of het resultaat binnen komt voordat ik de octagon in stap zeiden ze ‘Dat weten we nog niet.’ Dus zo zie je maar hoe goed USADA is.”


UFC-officials betalen miljoenen dollars om hun atleten het hele jaar door te laten testen, maar Nelson vraagt zich af waar dat geld allemaal heen gaat.


”Ik wil wel graag weten hoeveel Jeff Novitzky (UFC Vice President of Athlete Health and Peformance) betaald krijgt, want ik kan het 10x beter dan hij. Ik zou er voor zorgen dat het echt goed gedaan wordt en dat niemand een vrijbrief krijgt. Dan heb je iemand waar ze niks om geven die ineens positief getest wordt na een gevecht terwijl ze er dan al geld mee verdiend hebben. Het slaat gewoon nergens op.”

UFC en USADA werken nu 14 maanden samen en de fouten worden steeds vaker opgelost, maar toch denkt Nelson dat er nog veel kan veranderen. ‘Big Country’ zou graag willen dat USADA naar vechters zoals hijzelf stapt om samen te brainstormen hoe het beter kan.

”Het kan zeker beter. Ik neem Jeffs baan wel over en die combineer ik met mijn eigen baan. Dan zal ik het nog beter doen want zo moeilijk is het niet. Het is niet zo moeilijk om de geurtest te doen.”Early Preliminary Card ( 1:00 u op UFC Fightpass)

– Glaico França vs. Gregor Gillespie
– Vicente Luque vs. Héctor Urbina
– Alan Patrick vs. Stevie RayPreliminary Card (2:00 u op UFC Fightpass)

– Erick Silva vs. Luan Chagas
– Jussier Formiga vs. Dustin Ortiz
– Rani Yahya vs. Michinori Tanaka
– Gilbert Burns vs. Michel Prazeres

Main Card ( 4:00u op FOX Sports 2)

– Godofredo Pepey vs. Mike De La Torre
– Thiago Santos vs. Eric Spicely
– Francisco Trinaldo vs.Paul Felder
– Roy Nelson vs. Antônio Silva
– Renan Barão vs. Phillipe Nover
– Cristiane Justino vs. Lina Lansberg
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)