Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Heel even was het niet zeker of Stefan Struve (28) nog zou vechten op UFC 204, nadat zijn oorspronkelijke tegenstander de wedstrijd moest afzeggen wegens een infectie. Nu heeft de Beverwijkse zwaargewicht eindelijk een antwoord: op 8 oktober zal hij het opnemen tegen Daniel Omielanczuk.

Het nieuws werd als eerst naar buiten gebracht door MMAjunkie en later bevestigd door Stefan Struve zelf op sociale media. Het zal de eerste keer zijn dat hij voet zal zetten in de Octagon sinds hij in afgelopen mei, tijdens UFC Rotterdam, de veteraan Antonio ‘Bigfoot’ Silva binnen slechts veertien seconden buiten bewustzijn wist te slaan.

Struve zal snel de knop moeten omzetten, gezien hij al vier maanden lang aan het trainen was voor iemand anders: Rusland Magomedov. Laatstgenoemde heeft echter een zogeheten stafylokokbesmetting opgelopen — een zeer besmettelijke huidinfectie — waardoor hij op het ‘laatste’ moment het gevecht moest afzeggen.


“Dat soort dingen gebeuren ook helaas. Er zijn ook mensen die met die infectie gevochten hebben en hun tegenstander op die manier een ongewenst “cadeautje” hebben gegeven, dus dat blijft me in ieder geval bespaard. Ik hoop voor hem dat hij er snel weer vanaf is.”Er ging na de afzegging van Magomedov een gerucht rond over een potentiële wedstrijd tussen Struve en de Franse sensatie Francis Ngannou, maar Struve ontkende dit gerucht direct.

Stefan Struve met Francis Ngannou

“Ik heb net drie weken lang iedere dag met Ngannou getraind en hij wil terugkomen om vaker te trainen. Dus dat is niet echt een optie.”

Een wijziging van een tegenstander kort voordat het gevecht gepland staat is vaak wennen voor MMA-atleten. Struve heeft naar eigen zeggen echter geen moeite om de knop om te zetten:

“Ik ben in vorm. Ik was al 3,5 maand bezig voor Ruslan, dus no big deal. Daniel is ook een Muay Thai vechter, maar als ik het mag zeggen vind ik mezelf in alles beter, dus het is het aan mij om dat ook te showcasen. Hij is nog nooit gefinisht, dus dat is een mooie uitdaging!”Hier de volledige line-up van UFC 204: Michael Bisping vs. Dan Henderson: 

 • Main event: Michael Bisping vs. Dan Henderson
 • Co-main event: Gegard Mousasi vs. Vitor Belfort
 • Jimi Manuwa vs. Ovince St. Preux
 • Stefan Struve vs. Daniel Omielanczuk
 • Leonardo Santos vs. Adriano Martins
 • Brad Pickett vs. Iuri Alcântara 
 • Davey Grant vs. Damian Staslak
 • Albert Tumenov vs. Leon Edwards
 • Ian Entwistle vs. Rob Font
 • Arnold Allen vs. Mirsad Bektic
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 9 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

Khabib: ”Sterf als een Ierse vechter en ga niet rennen als een kip.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov hoopte ...

Instagram recap week 10: UFC 200, A. Silva geniet van zijn vrije tijd, wij genieten van Bec Rawlings

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tijdens de Instagram recap blikken ...

UFC 209 Free Fight: Thomson vs. Ferguson

Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson zullen op UFC 209 uitmaken wie de UFC interim ...