Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iedereen al bijgekomen van de eerste aflevering van The Ultimate Fighter seizoen 24? Wat was dat toch een spectaculair begin van een nieuw seizoen. We bespreken hier de voornaamste onderwerpen van de aflevering dus heb je hem nog niet gezien, lees niet verder.


The Ultimate Fighter seizoenen beginnen altijd rustig en timide als alle vechters aankomen op het trainingscomplex en elkaar voor het eerste te zien krijgen. Dit seizoen allemaal met een kampioensriem van hun desbetreffende organisatie. Na de coaches van dit jaar en Dana White ontmoet te hebben, was het tijd voor de eerste algemene training waar de coaches Joseph Benavidez en Henry Cejudo kunnen zien wie zij het liefste bij hun team willen.

UFC President Dana White gaf aan dat het dit seizoen iets anders gaat dan bij de voorgaande seizoenen. Elke kampioen is dit jaar ‘geranked’ en staat bij Dana ingeplant om tegen een andere te vechten in een vastgestelde ‘brackett’. Dus wanneer één team een atleet kiest, krijgt het andere team automatisch de tegenstander. Cejudo’s kamp mocht als eerste kiezen en pakte meteen de nummer 1 gerankte vechter eruit, voor Cejudo een ramp want zijn trainingsmaatje en goede vriend die ook meedoet is nummer 16 en ging automatisch naar Team Benavidez. Dit ging door tot iedereen gekozen werd.

Hierna gingen de kampen uit elkaar en na gesetteld te zijn in het ‘TUF-huis’ begonnen de eerst trainingen naar aanloop van het eerste gevecht tussen nr.1 Alexander Pantoja vs. nr.16 Brandon Moreno.

Het eerste gevecht liet meteen zien dat de vaardigheden en technisch niveau dit seizoen hoger liggen dan de normale TUF seizoenen en vooral dat de ranking niet veel uitmaakt.

Moreno deed niet ten onder van Pantoja in de eerste ronde, hij bracht hem zelfs genoeg schrik toe met zijn counters en directe stoten. In de tweede ronde was Pantoja de slimme vechter toen hij inzag dat zijn vechtplan niet goed verliep en uiteindelijk Moreno naar de grond kreeg waar hij uiteindelijk de partij eindigde met een ‘rear-naked choke’. Cejudo keek met leden ogen toe en zijn vechter, maakte na het gevecht nog een mooi gebaar om zich te verontschuldigen dat hij had gewonnen van zijn goede vriend.

We hadden geluk, want na dit gevecht stond er deze aflevering nog een wedstrijd voor de boeg,  deze was tussen nr.8 Terrence Mitchell en nr.9 Kai Kara-France. Het werd al snel duidelijk in de voorbereidingen dat dit een staand gevecht zou worden, Mitchell is extreem lang voor een flyweight (bijna 1.80m) en gebruikt zijn lengte uitstekend en Kara-France eindigt zijn gevecht het liefst met een TKO of KO door zijn Muay-Thai achtergrond. Beide vechters hebben 7 (T)KO winst geregistreerd.

Dit gevecht heeft iets minder tijd nodig dan de vorige, Mitchell begon met een linker jab waarna Kara-France met één slag ervoor zorgde dat Mitchell niet meer goed wist waar hij was. Kara-France ging natuurlijk er achteraan om vervolgens snel het gevecht te beëindigen met een TKO winst.

Deze aflevering liet ons zien wat voor een groot talent dit seizoen rondloopt, natuurlijk kon Dana White er van smullen. Wie weet kunnen wij volgende week samen met Dana ook weer smullen van een nieuwe aflevering The Ultimate Fighter 24.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Germaine de Randamie geeft verklaring over blessure

Zojuist heeft Germaine de Randamie een verklaring uitgebracht via instagram.

Weekly Fight Announcements : UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

(Interview) Hans Stringer: Hoe gaat het nu met hem?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hans Stringer (geboren op 6 ...