Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Donderdagavond werd aflevering 2 van The Ultimate Fighter seizoen 24 uitgezonden op Fox en de aflevering stond in het teken van één partij, Nkazimulo Zulu van de Afrikaanse organisatie Extreme Fighting Championship tegen de Japanse Shooto kampioen Hiromasa Ogikubo.


Deze keer was de duur van de aflevering terug naar de ‘normale’ 45 minuten geschroefd. We maakte kennis met de twee kampioenen in hun organisatie en snel werd duidelijk dat dit een klassiek soort gevecht zou worden van de ‘Jui-Jitsu beoefenaar tegen de technische ‘stand-up’ vechter. Natuurlijk kregen we meer te zien dan de aanloop naar en het gevecht zelf. Het is met insteek ook een reality show en zo kregen wij ook de andere vechters iets meer te zien tijdens de fragmenten ‘in het huis’. Zelfs kregen we voor de eerste keer te zien hoe ‘vriendelijk’ de relatie is tussen de coaches Benavidez en Cejudo, wat wel een aantal leuke momentjes gaven met het nodige trash talk.

Hiromasa wordt in Japan gezien als één van de pound-for-pound beste vechters, hij is daar de Flyweight kampioen met een vechtersgeschiedenis van ’15-3′ waarin hij het liefst voor de tap-outs gaat. Rear-naked chokes en Guillotines lijken daarbij zijn favoriete submissions te zijn.

Nkazimulo daar in tegen heeft een vecht historie opgebouwd van ‘7-2’ en hij is in Afrika bekend als één van de meest explosieve finishers die tegenstanders met zijn trappen en hoge knietjes het leven zuur maakt in de kooi.

Eenmaal aan het begin van het gevecht werd duidelijk dat Hiromasa het tempo wilde bepalen om zodoende Nkazimulo niet in zijn ritme te laten komen, dit lukte vrij aardig. Na een paar stoten en front-kicks geïncasseerd te hebben ging Hiromasa voor een takedown, met succes, hier werd al snel duidelijk dat Hiromasa op de grond een maatje of twee te groot was voor zijn tegenstander, na goede ground and pound met een paar zware ellebogen in het gelaat van Nkazimulo kreeg de japanner de rug ‘aangeboden’ waarin het in de laatste 1,5 minuut een gevecht voor de Rear-naked choke was. Nkazimulo verdedigde adequaat door te zorgen dat Hiromasa zijn handen niet in elkaar kon vastklemmen, hij was opgelucht toen uiteindelijk de toeter ging die het einde van de eerste ronde signaleerde.

Ronde twee begon agressief, Nkazimulo wist natuurlijk dat hij achterstond na die eerste ronde en ging voor de (T)KO. Een paar keer raakte hij Hiromasa goed maar de japanner liet zien een degelijke incasseringsvermogen te hebben. Met het agressief spel vergat Nkazimulo een paar dingen en dat waren zijn trap techniek en het allerbelangrijkste genoeg afstand bewaren, want tijdens het terugdringen van Hiromasa tegen de kooi met stoten ging Hiromasa omlaag voor de takedown en die was meteen goed, hierna gebeurde precies hetzelfde als in ronde één maar door het agressieve begin van Nkazimulo was het deze keer makkelijker om de Rear-naked choke erin te locken en zodoende won de japanner halverwege de tweede ronde via submission.

Komende week is er natuurlijk weer een aflevering van The Ultimate fighter en dan staat er een mooi ‘stand-up’ gevecht voor ons klaar met twee flyweights die ‘KO-kracht’ in hun handen hebben.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Fight Night 110 Free Fight: Derrick Lewis vs. Ruan Potts

Derrick Lewis wil tegen Mark Hunt zijn zegereeks uitbreiden naar zeven achtereenvolgende overwinningen. Bekijk ...

Dana White: “Ik denk dat Ronda Rousey ermee kapt.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Sporting News Voor de ...

(DOCUMENTAIRE) THE REEM SEIZOEN 4 – AFLEVERING 5

Een brand new The Reem S4 aflevering. Deze aflevering staat volledig in het teken ...

Kamaru Usman

Kamaru Usman: “Ik word niet blij als RDA me gaat ontwijken.”

Kamaru Usman won al zes maal op een rij en zou als volgende tegenstander ...