Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aflevering 3 van TUF 24 zit er weer op. Deze keer stonden twee MMA veteranen tegenover elkaar, een oude bekende van de UFC en nu Legacy kampioen Damacio Page (19-10) en Tachi Palace Fights kampioen, Adam Antolin (11-3) begonnen hun “TUF-challenge”.


Beide vechters zijn niet de normale TUF ‘acteurs, Page is 34 en Antolin 33 jaar oud en beide hebben al in de UFC gevochten en proberen voor de tweede keer een kans te krijgen in de organisatie.

Zoals al aangegeven vocht Damacio Page al eerder in de UFC, dit gebeurde omdat toentertijd de WEC werd overgenomen. In de WEC vocht Page al eens tegen Demetrious Johnson en dit was een hele interresante partij! Twee rondes lang wist Page de vuren aan Mighty Mouse’s schenen te leggen maar een Guillotine submissie in de derde ronde werd Page uiteindelijk fataal. Eenmaal in de UFC had Page niet zoveel succes, de Guillotine submissie werd een plaag voor hem en na 3 verloren partijen werd hij uitgeschreven door de UFC. Page staat bekend als een power puncher, hij wint zijn gevechten niet op TKO maar KO. In de aflevering werd genoeg gesproken over de kracht van Page, zijn power-punches werden vergeleken met een Welterweight dus het werd al snel duidelijk waarna hij opzoek zou gaan.

Adam Antolin is ook een stand-up vechter en verteld dat hij niet echt een vecht stijl heeft. Hij noemt het zelf ‘freestyle’, een vechter die zich het beste in de octagon voelt als hij alle facetten van het MMA lekker losjes kan gebruiken. Hij zit momenteel op een win-streak van 7 partijen waarbij zijn college worstel verleden hem helpt om de gevechten te beëindigen, maar laat je hierdoor niet verleiden. Antolin kan ook goed incasseren en dat maakt zijn gevecht tegen Page een om na toe te leven. Hij probeerde vier jaar geleden al in TUF te komen maar werd toen niet geselecteerd omdat hij te klein zou zijn dus ook hij ziet dit als een kans om te laten zien wat voor een waarde hij kan zijn in de UFC en vooral om het uiteindelijke titelgevecht te krijgen.

Tijdens de aflevering lieten de twee zien dat ze veel respect hebben voor elkaar en apart van het gevecht gewoon dood normaal zonder poespas met elkaar om te kunnen gaan. Zo zagen we Antolin de haren van Page bijknippen en nog een praatje over elkaars leven maken. Tussen Benavidez en Cejudo was het iets minder vriendelijk, het word steeds duidelijker dat Cejudo de instelling van Benavidez niet kan aanzien. Benavidez vind dat hij zich niet zo moet aanstellen en zich zelf druk moet maken over zijn eigen ‘robot-rolmodel’ gedoe, deze rivaliteit wordt met de aflevering mooier.

Het Gevecht;


Beide coaches lieten ons van te voren weten wat de strijdplannen waren, Cejudo vertelde ons dat Antolin voor veel lichaamstechnieken zou gaan en aan de buitenkant met veel beweging zou blijven. Benavidez legde uit waarom hij Page een beter uitvoering van Antolin vond hebben en het plan zou zijn om rustig druk uit te oefen om zodoende de kracht van Page zijn werk te laten doen als het gaatje zich voor zou dienen.

In de eerste ronde kwamen de twee strijdplannen al goed in zicht, Page capituleerde een opening en gooide een mokerslag tegen Antolin die daardoor meters naar achteren struikelde. Antolin liet daarmee zien dat hij niet gemakkelijk naar de grond zou gaan, het werd een eerste ronde vol geweld. Antolin trapte een aantal keren goed raak op de lever van Page maar deze werden ook goed geïncasseerd. In de laatste secondes van de eerste ronde pakte Antolin een takedown waarbij je nog zou kunnen zeggen dat hij hiermee de ronde naar zich toe sleepte aangezien het nek-aan-nek was.

Ronde twee begon Antolin vol zelf vertrouwen nadat hij van zijn coaches te horen had gekregen dat hij heel goed bezig was en zich hield aan de strijdplan, het gevecht ging verder zoals de eerste ronde liep, Page die zocht voor de power-punch KO en Antolin die aan de buitenkant bleef werken. Antolin kreeg loon naar werken nadat weer een lever trap zorgde dat Page in elkaar zakte van de pijn. Antolin sprong op Page af voor de finish en de scheids had na een paar korte stoten genoeg gezien maar Page deed net aanleiding om weer terug op te staan wat vooral Dana White als fanatieke toeschouwer niet op prijs kon stellen. Hij liet ook snel zijn mening horen en vond het een “early-stoppage” maar dit nam niet weg dat Antolin een geweldige partij vocht.

Komende donderdag is een nieuwe aflevering te bewonderen op Fox Sports waar de nummer 2 ranked Sherbatov het zal opnemen tegen de 15 ranked Eric Shelton. Wij zijn natuurlijk benieuwd of er weer een vroegtijdige beëindiging van dat gevecht zal zijn.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Preview: Alles wat je moet weten over UFC 197 [Jones vs. Saint Preux]

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heel wat maanden geleden hoopte ...

(Video-Interview) Aljamain Sterling : #5 ranked Bantamweight in de UFC.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Vorige week hadden ...

Cage Warriors: The Return

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We hebben er bijna 1,5 ...

Wanderlei Silva: ”Conor is bang voor Aldo.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Wanderlei Silva is een fan ...