Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cristiane ‘Cyborg’ Justino heeft afgelopen weekend weer laten zien dat zij de dominantste vrouwelijke MMA-atleet ooit is. In een 140 lbs catch-weight partij tegen promotionele debutant, Lina Lansberg liet ‘Cyborg’ zien dat zij echt een aantal maten te groot was voor de ‘Elbow-Queen’. Maar wat moet de UFC nu met ‘Cyborg’?


Het bleek al snel in de eerste ronde dat ‘Cyborg’ (zoals menig mensen verwacht hadden) te sterk was voor Lansberg die op haar beurt de clinch probeerde te initiëren tegen de krachtige Justino. Op elk vlak wist de Braziliaanse te winnen en zoals we gewend zijn van ‘Cyborg’ was haar ‘stand-up’ gewoon veel te sterk voor de Zweedse Lansberg. Maar wat moet de UFC nu met ‘Cyborg’ aangezien Dana White al eerder heeft aangegeven geen vrouwelijke Featherweight divisie te willen maken?

Hoewel ‘Cyborg’ een catch-weight partij van 140 lbs net kan halen is het een gruwelijke lijdensweg om op dat gewicht te komen, en laten we eerlijk wezen het bereikt helemaal niks (behalve geld) aangezien er geen rankings of titels in het vooruitzicht zijn. Hoewel Dana White geen vrouwelijke Featherweight divisie wil kun je jezelf afvragen of het wel nut heeft om een 145 lbs divisie te gaan bouwen rondom ‘Cyborg’.

De regerende Invicta FC Featherweight kampioen, ‘Cyborg’ heeft sinds haar pro debuut in mei 2005 niet meer verloren en werkelijk iedere tegenstandster op Featherweight weten te slopen. Zo heeft ze in haar carrière van atleten als Leslie Smith, Gina Carano en tweemaal van Nederlands eigen Marloes Coenen weten te winnen. Is er nog wel tegenstand voor ‘Cyborg’, en is het rendabel voor de UFC om een vrouwelijke Featherweight divisie te maken? Stel er word een Featherweight divisie gemaakt rondom ‘Cyborg’ zodat ze alsnog kampioen kan zijn in de grootste organisatie, hoeveel dames gaan overstappen vanaf Bantamweight? Dat zou zomaar kunnen betekenen dat de vrouwelijke Bantamweight divisie leeg kan lopen of zoals ze zeggen ondiep wordt.


Stel de divisies blijven intact, dan zou de UFC veel vrouwelijke Featherweights moeten gaan zoeken om die divisie op te vullen. De logische keuze zou dan zijn om het hele Invicta FC rooster op te kopen en samen te voegen. Maar dan komen we op het volgende probleem, is er nog wel tegenstand voor de regerende Invicta FC kampioen en meest dominante vrouwelijke MMA-atleet ooit?

Houd EPIC MMA in de gaten voor meer nieuws.Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

The talk before the walk: Anderson Silva vs Michael Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. “The talk before the walk” ...

Voormalig TUF-winnaars Joe Stevenson en Eddie Gordon deelnemers TUF 25

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het nieuwe seizoen van The Ultimate ...

UFC Orlando Free Fight: Marcus Davis vs. Jeremy Stephens

Jeremy “Lil Heathen” Stephens stapt snel de Octagon weer in nadat hij Doo Ho Choi ...