Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De Braziliaanse Amanda ‘Lioness’ Nunes won de UFC Bantamweight titel via een verwoestende eerste ronde overwinning op Miesha Tate tijdens UFC 200 in Las Vegas. Voorafgaand aan haar titelwinst wist Nunes drie opeenvolgende partijen te winnen in de UFC. Deze zegereeks bracht haar langs Shayna Baszler, Sara McMann en Valentina Shevchenko. ‘Lioness’ verloor alleen van Cat Zingano, en heeft onder andere ook een overwinning over onze Germaine de Randamie op haar record staan.

Tegen het Braziliaans Combate vertelt Nunes dat haar eerste titelverdediging eigenlijk tegen de meest populaire vrouwelijke MMA-atleet moet zijn. Hiermee zinspeelt ze op de Olympiër Ronda ‘Rowdy’ Rousey.

”Ik weet nog niets, want ik ben nog aan het wachten op een telefoontje. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk toch? Die andere meiden zijn niet goed bij hun hoofd. Juilianna Pena zegt dat ik voor haar wegren, en Valentina Shevchenko zegt nu ook dat ik voor haar weg ren. Terwijl Shevchenko ook zegt dat Pena voor haar wegrent. Ik houd niet van die spelletjes. Als ze aan mij vragen tegen wie ik wil vechten dan zeg ik Rousey. Ik ren voor niemand weg, maar ik ben de kampioen dus ik mag bepalen tegen wie ik wil vechten. Ik kies voor het gevecht dat voor mij het beste is, en dat is Rousey. Daarom moet het tegen haar zijn. Het moet gewoon Rousey worden.” 

Volgens Nunes staat er nog niks gepland voor haar terugkeer in de octagon, maar ze verwacht te vechten op UFC 207 op 30 december in de T-Mobile Arena, Las Vegas.

”Ik train bij American Top Team, en dat is de grootste MMA-gym in de wereld. Het zal moeilijk worden om deze titel van mij af te nemen. Ronda weet hoe het is om deze belt te hebben, en wat voor macht deze belt heeft. Ik denk dat ze daarom haar tijd neemt voordat ze het contract tekent.”


Rousey heeft sinds haar verlies tegen Holly Holm in november van 2015 niet meer gevochten. ‘Rowdy’ kon haar verlies niet goed verwerken, en sprak openlijk uit dat ze zelfs met zelfmoordneigingen zat. In de tussentijd is de belt twee keer verwisselt van eigenaar. Holm verloor van Tate, waarna Tate weer verloor van Nunes.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jon Jones ook een tweede nacht bij politie Albuquerque.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC vechter Jon Jones heeft ...

Het verhaal achter de schermen tijdens en na UFC 202.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC brengt vandaag een ...

Interim titel

Heeft de middengewicht divisie een interim titel nodig?

De middengewicht divisie is op dit moment met recht een grote puinhoop te noemen. ...

UFC 204: Bisping vs Henderson: Live uitslagen met scorecards van de jury!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA is aanwezig bij ...